ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Ekim 2009 Salı - 02:26

BSO Sezonu 9 Ekim'de Açıyor

ANKA/Dinleyicilerini Bilkent Konser Salonu, Bilkent Odeon ve Bilkent Erzurum Konser Salonu'nda ağırlayan BSO, sezon boyunca seçkin festivallerin de konuğu olacak.

BSO Sezonu 9 Ekim de Açıyor

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) 2009-10 Konser Sezonu'nu 9 Ekim Cuma günü açacak. BSO, 2009-10 Konser Sezonu'nda Işın Metin'in Sanat Yönetmenliği ve Klaus Weise'nin Müzik Direktörlüğünde etkinliklerini sürdürecek. Dinleyicilerini Bilkent Konser Salonu, Bilkent Odeon ve Bilkent Erzurum Konser Salonu'nda ağırlayan BSO, sezon boyunca seçkin festivallerin de konuğu olacak. BSO, Müzik Direktörü Klaus Weise yönetimindeki "Sezon Açılış Konseri"nde, Schubert'in "Büyük" başlıklı "D.944, Do majör 9. Senfoni"si seslendirilecek.  
 Sezon Açılış Konseri'nin solisti ise piyanist Tamara Stefanovich olacak. Küçük yaşlardan itibaren kazandığı uluslararası yarışmalarla olduğu kadar, henüz 19 yaşındayken tamamladığı doktorası ile de dikkat çeken Stefanovich konserde, Mozart'ın "KV.466, Re minör 20. Piyano Konçertosu"nu yorumlayacak. Konser 9 Ekim Cuma günü Bilkent Konser Salonu'nda, saat 20.00'de başlayacak.
BSO 2009-10 KONSER SEZONU-
Bilkent Konser Salonları sezon boyunca dünyaca ünlü sanatçıları konuk edecek. Orkestra, Naira Abrahamyan (soprano), Lydia Ackermann (soprano), Aylin Ateş (mezzo soprano), Gürer Aykal (şef), Kandemir Basmacıoğlu (piyano), İdil Biret (piyano), Elena Brilova (soprano), Yevgeny Bushkov (şef), Olivier Charlier (keman), Albert Dohmen (bas-bariton), Cem Duruöz (gitar), Hobart Earle (şef), Emre Elivar (piyano), Ilya Gringolts (keman), Chole Hanslip (keman), Rebekka Hartmann (keman), Bujor Hoinic (şef), Sergey Krylov (keman), Ünüşan Kuloğlu (tenor), Hyuk-Joo Kwun (keman) Joan Kwuon (keman), Francesco Libetta (piyano), Daniel Magdal (tenor), Gülsin Onay (piyano), Naci Özgüç (şef), Emmanuel Pahud (flüt), Fazıl Say (piyano), Jose Serebrier (şef), Sigrun Shell (soprano), Volodymir Sirenko (şef), Emre Şen (piyano), Dima Tkachenko (keman), Ozan Tunca (viyolonsel), Özgür Ünaldı (piyano), Marek Wojciechowski (bas), İbrahim Yazıcı (şef), gibi uluslararası kariyere sahip sanatçılarla konserler verecek. BSO yeni sezonda Beethoven'ın "Op.125, Re minör 9. Senfoni"si ve Brahms'ın "Op.45 Alman Requiem"i olmak üzere Bulgar Ulusal Radyo Korosu'yla da iki eser seslendirecek.
KUARTET KONSERLERİ
BSO'nun 2009-10 Konser Sezonu'nda kuartet solistliğindeki orkestra konserleri de yer alıyor.
Georgios Demertzis (keman), Dimitris Chandrakis (keman), Angela Giannaki (viyola) ve Angelos Liakakis'in (viyolonsel) oluşturduğu New Hellenic Quartet'in BSO eşliğindeki konseri 16 Nisan'da gerçekleştirilecek. Dört kuşak tromboncuları buluşturan ve Branimir Slokar, Armin Bachmann, Peter Körner ve Kumsal Germen'den oluşan "Trombon Kuartet" konseri ise 12 Mart tarihinde gerçekleşecek.
TÜRK ESERLERİ VE AÇIKLAMALI KONSERLER
Çağdaş Türk Kompozitörlerinin eserlerine önem gösteren BSO, sezon programında Nevit Kodallı'nın "Telli Turna Süiti", Turgut Pöğün'ün "Window", Ulvi Cemal Erkin'in "1. Senfoni", Kamran İnce'nin "Concerto for Orchestra, Turkish Instruments and Voices", "Fall of Constantinople, Senfoni No.2", "Infrared only", "Piyano ve Orkestra için Konçerto" ile "Sardis, Senfoni No.4" yapıtlarına yer veriyor. New Hellenic Quartet ise Ahmed Adnan Saygun'un "Op.43, 3. Yaylı Çalgılar Kuarteti"ni seslendirecek.
 
Sezon boyunca Bilkent Senfoni Orkestrası "açıklamalı konserler" de gerçekleştirecek. Özellikle klasik müziğe yeni ilgi duyan dinleyiciler için planlanan bu konserlere, yapıtla, yaratıcısıyla, bestelendiği dönemle ilgili daha detaylı bilgilenmek isteyen, sık seslendirilmeyen yapıtları tanımak isteyen tüm müzikseverler katılabilecek.
 
-BSO FESTİVALLERİN KONUĞU-
 
BSO, Kasım ayında "Çayyolu Sanat Festivali", Şubat'ta "Uluslararası Ankara Caz Festivali", Nisan'da "Uluslararası Ankara Müzik Festivali", Mayıs'ta "Uluslararası Mersin Müzik Festivali"nin de konuğu olacak.
 
Öte yandan, Bilkentli sanatçılar, 23 Nisan için de sahnede olacak. Bilkent Üniversitesi Profesörü Gürer Aykal, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri"nde Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası'nı yönetecek. Konserin solistleri geleneksel olarak Bilkent Müzik Hazırlık Okulu'nun yetenekli öğrencileri olacak.
 
Periyodik konserlerini Bilkent Konser Salonu'nda Cuma günleri gerçekleştiren orkestra, Bilkent Erzurum Konser Salonu'nda da ayda bir kez Pazartesi günleri Erzurumlu sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'da Doğa Festivali coşkusu
İHA/Bu yıl ikincisi düzenlenen Kars-Iğdır Doğa Festivali start aldı. Kuyucuk ...
Halk oyunlarında Büyükşehir başarısı
İHA/Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen 'Türkiye ...
Nereden nereye geldik?
GHA/Tanpınar'ın en önemli denemelerin¬den biri olan “Beş Şehir” isimli ...
 
Doğu’nun büyüleyici doğa görüntüsü
Günün ilk ışıklarının Van Gölü'ne yansıması insanlara seyrine doyumsuz görüntüler sunuyor.
Puşkin Erzurum’u anlattı
Rus Yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in, “Erzurum Yolculuğu” adlı eseri, ...
Kırgız-Dadaş buluşması
Etimesgut'ta düzenlenen Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin ...
 
GHA/EDT sezonu açtı
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), yeni sezona ‘merhaba’ dedi. Demet Çizmeli ...
Oltu “marka sanatçısını” kaybetti
Yaklaşık bir yıl önce ayağı kırıldığı için gittiği hastanede prostat ...
Türkmen kültürü, izleyicileri büyüledi
Uluslararası Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'nin 4. gününde sahne alan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva