ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>EKONOMİ
13 Ocak 2010 Çarşamba - 03:37

Bİlinçsiz tarımın kârı yok

GHA/ Erzurum’da hayvancılık yapan çiftçilerin, hayvan barınakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları bildirildi.

Bİlinçsiz tarımın kârı yok

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Hastalıkları Şube Müdürü Cengiz Ceylan, hayvancılıkta ahır ve barınak faktörünün büyük rol oynadığını söyledi. Standartlara uygun biçimde yapılan barınak ve ahırların, yüksek verime açılan birer kapı olacağını anlatan Ceylan, Erzurum’da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin büyük bir bölümünün, bu konuda yeterli bilgince sahip olmadığını kaydetti.
//HAYVAN BARINAKLARI SORUNU
Erzurum’un, çetin iklim koşulları nedeniyle hayvancılığın oldukça zahmetli bir hale geldiğini anlatan Ceylan, “Bölgemizde hem hava sıcaklıklarının, hem de meraların ot kalitesinin düşmesi nedeniyle hayvanlar Eylül ayından itibaren ahırlara alınırlar. Ta ki bir sonraki yılın Mayıs ayına kadar hayvanlar, bölgemizde hep kapalı ahırlarda bekletilir. Havalandırılmayan, yeteri kadar ışık almayan ve temizlik konusunda ihmal edilen ahır ve barınaklar, maalesef hayvancılıktan elde edilecek verimi önemli ölçüde düşürmektedir.” diye konuştu. Erzurum’da karşılaştıkları başlıca sorunun hayvan barınakları ve ahırlar olduğunu belirten Cengiz Ceylan, bunun bir bilinç meselesi olduğuna işaret ederek, hayvancılık yapan çiftçilerin bilgilendirilmelerine bu yüzden ağırlık verdiklerini kaydetti.
//EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Erzurum’da, geçtiğimiz yılın Mayıs ayından başlayarak, hemen her ilçede modern hayvancılık teknikleri, ahırlar ve hayvan barınakları konularında eğitim seminerleri düzenlediklerini bildiren Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Hastalıkları Şube Müdürü Cengiz Ceylan, bunun dışında, ilçelerden şehir merkezine gruplar halinde getirilen çiftçilere, bizzat üretim alanları gezdirilerek bilgi aktarımında bulunduklarını söyledi. Erzurum şartlarında hayvanlarda görülen hastalıklardan, ahır ve hayvan barınaklarının ışıklandırılmalarına varıncaya kadar birçok konuda eğitim verdikleri besici çiftçilerin, zamanla yaptıkları işi profesyonelleştirdiklerini vurgulayan Ceylan, “Çiftçi geliyor, bizzat yerinde görüyor, işin tekniğini öğreniyor ve gidiyor. Bir müddet sonra gidip bakıyorsunuz ki, aynı çiftçi modern üretim tekniklerini kısmen de olsa uygulamaya başlamış ve yürütmeye çalışıyor. İşte bu bir süreçtir, eğitimdir, karşılıklı etkileşimdir. Çünkü o çiftçi, yeni üretim anlayışıyla kendi köyündeki diğer çiftçileri de etkileyecektir. Eğitim geniş bir safhaya yayılınca, bu kez bilinçli üretim söz konusu olacaktır.” diye konuştu.
Hayvancılık alanındaki en ufak bir sıkıntısı olan çiftçilere dahi, kurumun kapılarının sonuna kadar açık olduğunu dile getiren Ceylan, sorunları çözmenin en akılcı yolunun, büyümelerine izin vermemek olduğuna işaret ederek, “Küçük dediğimiz sorunlar, yarın altından kalmayacağımız birer yük haline gelebilir.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 13 Ocak 2010 Çarşamba 10:34

Beyefendi,siz şikâyet ediyorsunuz,üniversite gömülmüş saltanat koltuklarına,şehirde olup bitenlerden haberi yok.Peki bu zavallı vatan daş,kime gidip kimden yardım isteyecek? Her halde Rusya'nın üniversitesinden akademisyen ler gelip bu Şehr-i Erzurum'un sıkıntılarını giderecekler,onlar çözüm bulacaklar.Peki bun lar ve siz yıllarca bu şehire ne yaptınız?Ne faydanız oldu?Teknoloji gelişmemişken,çiftle, tırpanla,o ilkel kom ve ağıllarla bu şehrin hayvancılığı ve tarımı daha iyi durumdaydı.Et kombinası,günde birkaç tır, İran'a et ihraç ediyorlardı.Şimdi ise,canlı hayvan pazarına Balıkesir'den,Bursa'dan hayvan geliyor.Hani teknoloji gelişti,neyi değiştirdiniz?Ne fayda nız oldu?Bu şehrin tarım ve hayvancılığı git gide,geri gitti.Bunun tek sebebi sizsiniz.Yat tınız,çalışmadınız sorumluluğunuzu yerine getirmediniz.Bu çiftçiye rehberlik yapıp kla vuz olamadınız,bu duruma geldik.Hıı,"Ekmek el den,su gölden" nasıl olsa devlet işi.Beyler! Çalışınız,daha çok çalışınız.Yatmayın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoksulluğun yeni boyutu
GHA/Otomobil, telefon ve elektronik eşya derken, artık sobalar da ikinci ...
Doğu’da umutlu bekleyiş
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, bölgelerarası kalkınmışlık ...
5084 çare olacak mı?
Erzurum 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamı Teşvik Yasası uygulama süresinin ...
 
Pakdil’den Teşvik müjdesi
GHA/Erzurum’un da aralarında bulunduğu teşvik yasası kapsamındaki 49 ...
Eroğlu'ndan işsiz mühendislere müjde
Çevre ve orman Bakanı, çoğunluğu çevre mühendisi olmak üzere 300-400 mühendis ...
KOBİ’lere enerji desteği çağrısı
GHA/Yürürlük süresi, 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle sona eren 5084 Sayılı ...
 
İran’la sınır ticareti süreci başladı
ERZURUM(CİHAN)İran ve Türkiye 'Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği' toplantısı ...
Krizin etkisi sürüyor
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, önemli ...
Krizin acı faturası
TOBB bir yıllık şirketleşme verilerini açıkladı. 2009 Şirketleşme hızı 2008’in gerisine düştü.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva