ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
24 Ocak 2018 Çarşamba - 11:59

BİRKONFED’den Mermer Borsası adımı

Birleştirici İş Dünyası (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, çeşitli temaslarla bulunmak amacıyla geldiği Erzurum’da, basın mensupları ile de bir araya geldi.

BİRKONFED’den Mermer Borsası adımı

Birleştirici İş Dünyası (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, çeşitli temaslarla bulunmak amacıyla geldiği Erzurum’da, basın mensupları ile de bir araya geldi.
Ülke gündemi yanı sıra Erzurum ve bölge ekonomisi ile ilgili de bir takım açıklamalarda bulunan Genel Başkan Osman Ünsal, “Terör odaklarının kökünden kurutulmasına yönelik Afrin’e gerçekleştirilen Zeytin Dalı operasyonunu tam destekliyor ve oradaki askerlerimize dualarımızı gönderiyoruz.” dedi.
BİRKONFED’in 2015 yılında kurulmuş olmasına rağmen, 2 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin ilk 10 STK’sından biri haline geldiğini dile getiren Erzurum İl Başkanı Muhammet Zeki Gözeler, ‘Erzurum’da alt yapıdan gıdaya, hayvancılıktan hizmet sektörüne bir çok alanda şehrimizin iş yükünü omuzlayan ve bu şehrin kalkınması yolunda gönül veren iş adamı arkadaşlarımız ile birlikte yürümekteyiz. Bu anlamda tüm enerjimizi ülkemiz ve şehrimizin kalkınması yolunda harcıyoruz” dedi.
‘Mermer Borsasını Kuruyoruz’
Ülke olarak elimizde bulunan doğal kaynakların yeterince ve usulünce değerlendirilemediğinin altını çizen BİRKONFED AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Niziplioğlu, ‘Bu alanda önemli bir adım atarak MERMER Borsasının kurulması için gerekli çalışmaları başlattık.’ dedi.
Doğal kaynaklar ve değerli taşların işlenmesinin ardından ekonomiye kazandırılması halinde milyarlarca dolar gelir elde edilebileceğini dile getiren Niziplioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti;
‘Yurt dışına sattığımız mermer ve doğal taşların mali değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar. Düşünün ki, 100 dolara, 200 dolara mermeri blok olarak satıyoruz. Aynı mermeri Çin işliyor, parlatıyor, paketliyor, 5 hatta 10 bin dolara satıyor. Neden biz yapamıyoruz? Dünya mermer rezervinin yüzde 50 si Türkiye’de. Mermer piyasasının büyüklüğü 30 milyar dolar seviyesinde. Biz, bunun yarısını alabiliriz. Mermer kaynakları bireysel olarak işletiliyor, dolayısıyla israf ediliyor. Vinçlere makine parkurlarına boşa para ödüyoruz. Böyle bir anlayışla bir yerlere varmamız mümkün değil. Birlik olarak spot serbest piyasası oluşturmak, borsa kurmak istiyoruz.’
Türkiye’nin 5 milyar metreküp mermer ve doğal taş rezervine sahip olduğunu da hatırlatan Niziplioğlu, ‘Üreticimizi kalkındırmak istiyoruz. 1 dolara muşamba bile satılmaz, biz mermer satıyoruz. Borsayı kurarsak, ülke olarak gayrisafi yurtiçi hasılanın yarısını taştan kazanırız. Ancak, bugünkü sistem ile bir yere varamayız. Yani işletmeci hem taşı ocaktan çıkartacak, hem kesecek, hem işleyecek, hem pazarlayacak. Bu iş böyle olmaz, olmuyor da. Mermer ve taş işini uluslararası standarda getirecek, ekonomik kaybı önleyeceğiz.’ dedi.
‘Gerekirse Afrin’e Gideriz’
Erzurum’da bulunmaktan, basın ve iş dünyası ile biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal ise, sözlerinin başında Afrin’i teröristlere dar eden Mehmetçik’e başarı diledi, “Terörle, teröristle kararlı mücadelesini sürdüren güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize başarı diliyorum. BİRKONFED olarak hepsinin yanındayız. Sürdürülen operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Eğer bize ihtiyaç duyulursa, hiç şüphesiz Afrin’e kadar gideriz” mesajı verdi.
BİRKONFED Erzurum Temsilciliği’nin kısa zamanda önemli mesafeler aldıklarını gördüğünü, bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirten Genel Başkan Ünsal, sözlerini şöyle devam ettirdi:
‘Ekonomi Terörü İle de Biz Mücadele Edeceğiz.’
“Devletimiz terörle mücadeleyi her alanda ve kararlılıkla sürdürüyor. Bizlerde BİRKONFED olarak sonuna kadar devletimizin yanında duracağız.
Ülke olarak hem bölücü terörle, hem de ekonomi terörü ile mücadele veriliyor. Bir yandan bölücü terör örgütlerine karşı kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz mücadele ederken, öte yandan ülkemize karşı gerçekleştirilen ekonomik saldırılar ile de bizlerin mücadele etmesi gerekmektedir.
Bu anlamda hiçbir ulusal veya uluslararası karanlık odağın ülkemizde ekonomi terörü estirmesine göz yummayacak ve devletimiz ile birlikte mücadeleye devam edeceğiz.
İş dünyası olarak ayakta duracak, yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. 2018 yılı içerisinde BİRKONFED olarak 10 bin kişi ile istihdama katkı yapmayı hedeflemekteyiz.
‘Kalkınma Önündeki En Büyük Engel Bürokrasi Tıkanıklığı!
Hükumetimiz tarafından açıklanan kalkınma hamlesi adımını yakından takip ediyor ve bu anlamda katkı sağlamayı hedefliyoruz.
Bizler, devletimizin illa mali anlamda bir destek ortaya koymasını beklemiyoruz.
Bu kalkınma hamlesinde sağlanacak yer istihdamı ve mali destekler bizler için tabi ki önemli. Ancak ülke kalkınmamızın önündeki en büyük engelin bürokrası tıkanıklığı olduğunu özellikle bildirmek isterin. Devlet tarafından teşvik edilen yatırımlarda birle yüzlerce imza ve 3 yılı bulan bir sürecin yorgunluğu sonunda yatırımcının iyi bir performans sunmasını bekliyorlar.
Bu kadar sıkıntılı bir bürokrasi süreci ve yıllara varan yatırım ertelemeleri zaten kalkınma hamlelerimizi kökünden baltalamaktadır. Burada bizlere düşen elimizdeki imkanları yatırım ile üretim ve istihdama dönüştürmek, devletimize düşen ise bu yatırımlarımızın uygulanması esnasında tüm bürokrasi tıkanıklığını ortadan kaldırmak olacaktır.
‘Cari açığı ortadan kaldırmanın yolu üretimden geçer!’
‘Şu anda ülke olarak 172 kalem ürün ithal ediyoruz. İthalatın önünü ancak üreterek, üretim yaparak kesebiliriz. Bu anlamda yetkili makamlar ile görüşerek ithalat ürünlerimizi üretmeyi ve bununla ilgili ulusal ve uluslararası pazarlarda yer edinmeyi hedefliyoruz. Göreceksiniz ki yıllar içerisinde bu 172 kalem hızla düşecek ve bir süre sonra cari açığımızı sıfırlamak ile birlikte yapacağımız ihracat ile hedeflediğimiz 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmış olacağız.”
İlk Yatırım Aşkale’ye
Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda, şehre dair yatırım adımları ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan İl Başkanı Gözeler, önümüzdeki aylarda Aşkale’de ‘Yapı Kimyasalları’ üretimi amaçlı bir fabrikanın kurulacağını dile getirdi.
Gözeler, ‘Konfederasyonumuz girişimleri ve üyemiz Yardımcı Grup’un fedakârlıkları neticesinde en az 20 kişilik bir istihdamın sağlanacağı, 500 ila 700 Bin Euro değerinde bir yatırım maliyeti olan ve yapı kimyasallarının üretiminin sağlanacağı bu fabrikamızı şehrimize kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de iş adamlarımızın bireysel tüm yatırımlarına destek olacağımız gibi, konsorsiyum halinde atılacak tüm adımları da birlikte organize edeceğiz ve milyon dolarlık yatırımları şehrimize kazandıracağız inşallah.‘ dedi.

 
KUDAKA Proje gündemiyle toplandı
 
Terör propagandası yapan 10 kişi hakkında soruşturma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin Afrin harekâtı
Türkiye, yaşanan son gelişmelerin ardından Afrin’e harekât planını devreye ...
Eğilmez, Tunus’ta yaşanan olayları değerlendirdi
Arap Baharı’nın başladığı Tunus’ta son günlerde yaşanan olayları değerlendiren ...
Myanmar’da yaralar TİKA eliyle sarılıyor
TİKA tarafından Maynmar’da Paktauw Bölgesi’ndeki Kyinyi Pyin kampında ...
 
Türkiye dünyadaki Türklere sahip çıkıyor
İHA-ÖZEL-Gürcistan'da maddi imkânsızlık ve tıbbın yetersizlikten dolayı ...
TÜBİTAK’tan ETÜ akademisyenlerine destek
Güzey’in, insansız araçlar alanında “Tarımsal Problemlerin Çözümünde Sezgisel ...
Erzurum ilk 15 arasında
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Türkiye illeri cami varlığı bakımından iller sıralamasında ...
 
"Hoca Ahmet Yesevi'nin İzinde''
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Yıldız, "Hoca ...
ETÜ girişimci yetiştirecek
CMDP kapsamında Kalkınma Bakanlığınca başarılı bulunarak uygulanmasına ...
Kadıoğlu'ndan rasathaneye isim önerisi
Kısa adı ŞEHİRDER olan Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin Bilim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva