ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Şubat 2016 Çarşamba - 05:48

BEAH 7 yılda 6 bin anneyi ağırladı

Erzurum BEAH’ta 7 yılda ”5964 misafir Anne’’ Yenidoğan anne otelinde kaldı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki "anne oteli" ile anneler, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerinden ayrı bırakılmıyor.

BEAH 7 yılda 6 bin anneyi ağırladı

Yaklaşık 7 yıldır hizmet veren "anne oteli"nde bebekleri yenidoğan ünitesinde tedavi gören anneler, süresiz ve ücretsiz konaklayabiliyor. Anneler, doktor kontrolünde bebekleriyle bir araya gelip, onları emziriyor, temizliklerini yapıyor. İlk defa anne olan kadınlar da doktor ve hemşirelerden bebek bakımıyla ilgili bilgiler alıyorlar.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici ve Başhekimi Prof.Dr. Bilgehan Erkut ünite ile ilgili yaptığı açıklamada, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde son sistem modern cihazların desteğinde, güncel yenidoğan yoğun bakım prensipleriyle bebekleri tedavi ederek, normal doğan yaşıtları gibi sağlıklı olarak yaşama hazırladıklarını belirtti.

Başhekim Erkut, serviste 6 doktor, 30 hemşire, 4 sterilizasyon, 8 personelin çalıştığını belirterek, 30 yatak kapasiteli ünitede, 30 kuvöz, 14 fototerapi cihazı, 3açık yatak, 3transport kuvöz, 5 vantilatör ile hizmet verdiklerini söyledi

Erken doğum, solunum bozukluğu, beslenme düzensizliği, kana mikrop karışması gibi durumlarda tedavi uyguladıklarını anlatan Erkut, "Anneler ve bebekli sürekli iletişim halindedir. Burada beslenme düzenlenmesine ağırlık verdiğimiz için annelerle bebeklerin iletişimini sürekli sağlamaya çalışıyoruz.

Bebek ağızdan alıyorsa mümkün olduğunca anne sütü vermeye çalışıyoruz. ‘’Anneler istedikleri her vakit bebeklerini görüp emzirebiliyorlar’’dedi

ANNE OTELİ AYRICALIĞI..

Prof.Dr.Bilgehan Erkut hastane Yenidoğan ünitesinde hizmetin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesin de en büyük faktörlerden birinin de Ünite içersine kurdukları anne otelinin olduğunu söyledi.

Anne otelinde 20 anneye konaklama sağlayabildiklerini dile getiren Erkut, annenin bebeğinin yanında olmasının hem anne için hem bebek için faydalı olduğunu vurguladı.Prof.Dr.Bilgehan Erkut bu bağlamda 2008 yılından bu yana bu otelden’’5964’’annenin faydalandığını 2015 yılı verilerinde ise 999 annenin bu otelde ağırlandığını söyledi.

Erkut, sterilizasyon açısından da annelerin hastanede olmasının bebek sağlığı için önemli olduğunu belirterek, "Anneleri önlüklü olarak içeriye alıyoruz. İçeri girmeden sterilizasyonları yapılıyor. bebekleriyle ilgilendikten sonra otellerine geçiyorlar. Yatak hizmetinin dışında annelere banyo, çamaşır gibi hizmetler de sunuyoruz. Çocukların kıyafetlerinin dışarıdan gelmesini istemiyoruz. Gelen kıyafetleri özel makinelerde yıkıyoruz. Anne oteli için hastalardan ayrı bir ücret talep etmiyoruz, bebeğin her türlü sağlık ve temizlik giderleri karşılanıyor" diye konuştu.

Annelerin birçoğunun ilk bebeklerini kucaklarına aldığını dile getiren Erkut, hemşirelerin annelerle birebir ilgilendiğini, bebeklerin bakımı, beslenmesi ile ilgili bilgileri verdiğini sözlerine ekledi.

ANNELER MEMNUN

Anne otelinde kalan anneler ihtiyaç duyulan her saatte bebeklerini gördüklerini anlatarak, bebeklerini burada görevli hemşirelerin yardımı ve desteği ile kolayca emzirdiklerini temizliklerini de hakeza yine görevli personelin yakın anlatımı ve ilgisi ile yaptıklarını söylediler.

Yenidoğan ünitesinde görev yapan personellerin hepsinin bebek bakımıyla ilgili eğitim de verdiğini dile getiren anneler, bazılarımız "İlk defa anne olduğumuz için hiçbir şey bilmiyoruz bebek nasıl tutulur, nasıl emzirilir, gazı nasıl çıkarılır hepsini burda öğretiyorlar.

Buradaki anneler aynı durumda olduğu için birbirimizi anlıyoruz yardımlaşma çok iyi. Kurulan anne otelinden çok memnunuz. Yemek, yatak, temizlik gibi her türlü ihtiyaçlarımız karşılanıyor’’ dediler.

 
Milletvekili Aydemir, DAP’ı değerlendirdi
 
TEMA’dan Ağaç Kardeşliği etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiye’de buz seferberliği
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ...
Karla mücadelede 2016 rekoru
Büyükşehir Belediyesi, 4 ayda kent merkezinde 16 milyon 865 bin metrekare kar temizliği yaptı.
Mumcu’da buz kazası: 1 yaralı
Erzurum'da kaldırımda yürürken başına çatıdan buz kütlesi düşen kadın, ağır yaralandı.
 
Oltulu doğaseverlerden 14 şubat etkinliği
Oltu ilçesinde doğa yürüyüşlerini 14 Şubat Sevgililer Günü'nde de sürdüren ...
TDP’den Güvenlik Hekimliği Projesi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ...
Kadın STK’lardan evlilik programlarına tepki
Kadın Sivil toplum örgütleri, yaptıkları ortak açıklama ile TV kanallarında ...
 
Konaklı Dağcıları ağırlıyor
Türkiye Dağcılık Federasyonu Kış Gelişim Eğitimi Palandöken Dağı Konaklı bölgesinde başladı.
Tortum Aktaş’ta çığ
Tortum ilçesinde köy yoluna düşen çığ uzun süren çalışmalar sonrasında temizlendi
Ormanağzı’nda görsel şölen
Olur ilçesi Ormanağzı Köyü Coreker Yaylası kışın bir başka güzel. Son ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva