ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
31 Ocak 2022 Pazartesi - 04:54

BBP 29 yaşında

29 Ocak 1993 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan Büyük Birlik Partisi, 29. yıldönümünde geniş çaplı katılımla Ankara’da kutlandı.

BBP 29 yaşında

29 Ocak 1993 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan Büyük Birlik Partisi, 29. yıldönümünde geniş çaplı katılımla Ankara’da kutlandı.
29 Ocak 1993 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan Büyük Birlik Partisi’nin 29. yıldönümü, Türkiye’nin pek çok yerinden gelen BBP’li vatandaşların katıldığı programla Ankara’da bir otelde kutlandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ‘Ahmet Yesevi’den Taceddin’e Alperenlerin Yolu’ adlı kısa filmin izletilmesiyle ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Büyük Birlik Partisi’ni anlatan bir video izlendi. Programda bir konuşma gerçekleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Çizgimiz terör ve şiddet. Kim terörü ve şiddeti benimsiyorsa ya da terörün ve şiddetin sözcülüğünü ya da temsilciliğini yapıyorsa bizim itirazımız onadır. Bugün de onadır. Biz HDP’yi PKK’nın bir uzantısı olduğu için reddediyoruz. Biz HDP’yi legal görünümlü illegal bir siyasi yapı olduğu için reddediyoruz.” diyerek HDP’ye karşı duruşlarından bahsetti.
“Tanıdığımız ilk günden şehadetine kadar Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanındaydık”
BBP’nin kurulduğundan itibaren aynı çizgide olduğunu, şu anda da o çizgide ilerlediğini dile getiren Genel Başkan Destici, “Aynı aşkla, aynı imanla, aynı dürüstlükle, doğrulukla, yolumuza devam ediyoruz ve sizlerle birlikte edeceğiz inşallah. Tanıdığımız ilk günden şehadetine kadar Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanındaydık, bugün de onun ilkelerinin yanındayız. İnandıklarımızın, doğru bildiklerimizin, doğrunun, doğruluğun yanındayız. Onu kaybettikten sonra da Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinden zerre ayrılmadık. Aynı kulvarda yarıştığımız diğer siyasi partiler, milyonluk, milyarlık bütçelerle siyaset yaparlarken, çocuklarımızın rızıklarından ayırdığımız helal paralarla, rakiplerimiz için alay konusu ve çerez parası olacak imkanlarla siyasetin içinde güçlü bir şekilde var olduk ve var olmaya devam edeceğiz” cümlelerine yer verdi.
“Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi, hain darbe girişimine karşı sokaklarda kuruldu”
Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz gecesi kurulduğunu söyleyen Destici, “Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi, hain darbe girişimine karşı sokaklarda kuruldu. Türkiye’nin dışında kurgulanıp, Türkiye’nin dışından uygulamaya konulan bir operasyona karşı, Türkiye’nin seçilmiş, meşru hükümetinin yanında yer aldık. Namluların, tankların, uçakların karşısında dimdik durduk. O gece ben ve arkadaşlarımız Ankara sokaklarındaydık, Meclisin ve Genelkurmayın önündeydik. Muhsin Yazıcıoğlu’nun tanka selam durmam dediği gibi durduk ve yine dururuz” dedi.
Tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkında da konuşan Destici, “Sözde gazeteci Sedef Kabaş’ın sıkça Cumhurbaşkanımıza, hükümete ve Cumhur İttifakı liderlerine provokasyon kokan çirkin söz ve edepsiz davranışlarının zamanlamasının ve ABD’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamanın, ayrıca tesadüf olmadığı kanaatindeyiz” sözlerini kaydetti.
“BBP’nin Türkiye siyasetine çok katkıları olmuştur”
Programa katılan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, burada bir konuşma gerçekleştirerek Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği kazada kendisinin de arama faaliyetlerine katıldığını, onu yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “BBP’nin Türkiye siyasetine çok katkıları olmuştur. Türkiye siyasetinde çok güçlü bir şekilde Anadolu irfanını oluşturan o maneviyatı, Türk İslam davasının o ruh köklerini yani medeniyetimiz üzerinden yeniden yükselebilme fikriyatını Türkiye siyasetine taşıyan önemli bir siyasi hareket oldu. BBP’nin Türkiye siyaset geleneğinde önemli bir yeri olduğunun altını çizmek isterim. Türkiye’de demokrasi, millet egemenliği ve milletten başka hiçbir kişinin, gücün, merkezin sözüne itibar edilmemesi gerektiğini de Türkiye siyasetinde uygulamasıyla gösterdi. Muhsin Yazıcıoğlu 28 Şubat’ta bu ülkede demokrasi dersi verdi” ifadelerini kullandı.
Programa AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, birçok parti/STK temsilcisi ve pek çok Büyükelçi, Büyük Birlik Partisi’nin 29. yıl dönümü programına katılım sağladı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise programa telgraf gönderdi.

 

 
Özer’den Mesleki Eğitim açıklaması
 
Mehmetçik engel tanımıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: ‘Yeter ki Erzurum kazansın’
Erzurum'daki hurdacılar sitesinde yer alan esnafın daha modernizasyon ...
Karataş: Şehitlerimizin aileleri başımızın tacı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Yönetim kurulu ...
“Muhalefet çaptan düşmüştür”
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı Ocak Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı ...
 
‘Türk Milleti cumhurbaşkanımızla iftihar ediyor’
toplantısında sıcak gündemi paylaştı, AK Parti ve Cumhur İttifakı kaydında ...
Aydemir’den ABD'li Tegmark'ın açıklamalarına tepki
Aydemir, ‘Bu vatana, bu millete kim hizmet etmişse onları hiç unutmadık. ...
Sekmen’den üretim ekonomisine destek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken İnovasyon ...
 
Aydemir’den davet: ‘Gelin Erzurum’da huzur bulun’
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de ...
Sekmen: Sosyal tesislerimizi halkımıza açtık
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, belediye bünyesindeki ...
'Dadaşlar olarak Cumhurbaşkanımıza minnettarız’
Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Osmanlı imparatorluğunun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva