ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
29 Eylül 2016 Perşembe - 07:36

Azizoğlu: ‘Eğitim hassasiyeti kültürümüzün gereğidir’

Erzurum’da 9 bin ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet ve yüzme kursu verilecek. Kurs okulların tatil olacağı Haziran ayına kadar devam edecek.

Azizoğlu: ‘Eğitim hassasiyeti kültürümüzün gereğidir’

Erzurum’da 9 bin ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet ve yüzme kursu verilecek. Kurs okulların tatil olacağı Haziran ayına kadar devam edecek.

 Erzurum Valiliği öncülüğünde Yakutiye Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Bende Yüzüyorum ve Pedallıyorum’ projesi başladı. Proje kapsamında yüzmede 4 bin çocuğa, bisiklette de 5 bin çocuğa ücretsiz kurs verilecek. Kurslar, okulların tatil olacağı Haziran ayına kadar devam edecek.

 Erzurum Valiliği öncülüğünde Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak yürütülecek "Ben de Yüzüyorum ve Pedallıyorum" Projesinin açılışı Kazım Karabekir Stadı’nın yanındaki Kapalı Yüzme Havuzu’nun bahçesinde yapıldı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, ilçe müdürleri, GHSİM Şube Müdürleri ve diğer davetliler katıldı.

 VALİ AZİZOĞLU, “BİZ BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİM ÖĞRENEN BİR KÜLTÜRÜN ÇOCUKLARIYIZ”

 Törende Konuşan Vali Azizoğlu, “Eğitim sadece bir kurumun, bir birimin, bir yapının işi değildir. Eğitim bir devlet meselesidir. Devletin bütün kurumları, bütün birimleri eğitimle ilgilenmek zorundadır. Çünkü eğitim geleceğimizdir. Kendini sorumlu hisseden herkes bu konuda gayret etmeli ve Elini taşın altına sokmalıdır. Bu konuda herkes üzerine düşen vazifeyi ihmal etmeden yapmalıdır. Yakutiye Kaymakamlığımızın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün başlattığı bu proje aynı zamanda bir eğitim faaliyetidir.’dedi.

Eğitim sadece okullarda dersliklerde yapılan faaliyet değil hayatın her alanında yapmamız gereken önemli bir faaliyettir” diye konuşan Vali Azizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, Biz beşikten mezara kadar ilim öğrenen bir kültürün çocuklarıyız. O sebeple her anımızda bir şeyler öğrenmek, bir şeyler bilmek ve geleceğe kendimizi hazırlamak durumundayız. Sadece okullardaki kitaplardan değil, yüzmeden, bisikletten, ata sporlarımızdan ve dünyada yapılan bütün sportif alanlarda, zihnimizi geliştirebileceğimiz bütün alanlarda kendimiz yetiştirmek zorundayız çünkü eğitim faaliyeti, ölünceye kadar bitmeyen bir faaliyettir”.

 SEKMEN’İN KONUŞMASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek “Günümüzde donanımlı, eğitimli, kültüre, sanata ve spora meyilli gençler yetiştirmek hepimizin vazifesidir. Kaymakamlığımızın vakıf aracılığı ile gençlerimize sporu sevdirmesi çok güzel bir olay. Bizde bu tür projeleri destekliyoruz. İstiyoruz ki bu şehirde çocuklarımız en az bir spor dalında uzmanlaşsın. Hayat boyunca spora ilgi göstersin. Bu konuda bizlerde yaz ve kış spor okullarını açarak çocuklarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz. Ayrıca Dadaşkent’te bisiklet yolunu devreye soktuk. Bisiklet federasyonu temsilcimiz bisiklet yolunun devamı istiyor. İnşallah bunu da yapacağız. Şehre kadar bisiklet yolu tamamlayacağız. Erzurum bundan sonra eğitimde olduğu gibi sanatta da sporda da yetenekli gençlerle gündeme gelmesi gerekir. Buralarda eğitim alan gençlerin, yarın bizleri dünyada en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz” dedi.

 Açılış konuşmalarının ardından bisiklet ve yüzmede eğitim alacak öğrenciler için ilk startı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile diğer protokol üyeleri verdi. Bisikletli gençler, ilk düdükle birlikte parkurda sürüş yaptı. Protokol, daha sonra minik ve yıldız yüzücülerin, yarışını izleyerek, dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.

 

 
Üniversitelilere Dadaş Karşılaması
 
Yıldırım’a Şehname ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözü yaşlı, çaresiz baba oğlu için yardım istedi
Erzurum Valiliği’nce düzenlenen ‘Halk Günü Toplantısı’nda uyuşturucu batağındaki ...
'FETÖ’nün Allah cezasını versin'
Fetullah Gülen’in yeğeninin kocası Mehmet Türk, adliye çıkışı, “Ne kadar ...
Milletvekili Geldi’den Kentsel Dönüşüm övgüsü
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Mehmet ...
 
Yakutiye Özoğlu Paşa’yı ağırladı
9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Yakutiye Belediye ...
New York’ta 15 Temmuz Gündemi
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, “Darbe girişiminin iç savaşa neden olması an meselesiydi” dedi.
Aydemir: ‘Erzurum basını milli irade öncüsüdür’
Aydemir, ‘Erzurum’da dik duruşlu, ilin temsil ettiği manaya hizmet eden, ...
 
Çolak’tan ‘Millete Hizmetkar Polis’ vurgusu
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) 2016-2017 eğitim öğretim ...
Çomaklı: ‘Cemaatçiliğe izin vermeyeceğiz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni yönetim kadrosunu ...
Plaka ile ceza borç ve mtv sorgulama
Plaka ile ceza, borç ve mtv sorgulama sitesi hakkında sizlere bilgiler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva