ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
25 Eylül 2016 Pazar - 07:36

Azizoğlu: 'Devlet ve millet tekdir'

Vali Seyfettin Azizoğlu; “Devlet ve millet tekdir, ayrı düşünülemez.'dedi

Azizoğlu:  Devlet ve millet tekdir

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, polis adayı öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “ Üzerinize giydiğiniz üniformalar sizin değil milletindir. Oturduğumuz koltuklar bizim değil milletindir. Millete hizmet ediyorsak bunların bir manası ve ehemmiyeti vardır” dedi.

 

 Polis Meslek Yüksek Okulu spor Salonu’nda düzenlenen törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 9.Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı,  Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı,   kamu kurum amirleri ve polis adayı öğrenciler katıldı.

 

 Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu folklor ekibinin gösterisiyle başlayan tören Okul Müdürü Suat Günbey’in açılış konuşmasıyla devam etti.

 

 Okul Müdürü Suat Günbey’in ardından kürsüye çıkan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Akademinin son iki yılda zihniyet ve kurumsal değişim geçirdiğini ifade ederek Polis Akademisin de bu değişimin hem amir hem de memur eğitiminde yaşandığını söyledi.

 

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerin korunması toplumun düzen içerisinde yaşamasını sürdürmesi için hukuk kuralları çerçevesinde görev yapan Türk Polis Teşkilatı 171 yıldır huzur ve asayişi güvenle tesis etmektedir. Her geçen günde demokratik kurallara hukuk kurallarına uygun bir şekilde kendisini geliştirmektedir. Çağdaş toplumların temel ihtiyaçlarının başında hiç kuşkusuz huzur ve güvenlik gelmektedir. Polis teşkilatı toplumun huzur ve güvenliği açısından gerek bireysel ve gerek se kitlesel her türlü toplumsal barışı bozan hareket ve davranışları engelleyerek kamu düzeni ve güvenliğini sağlamaktadır” diye konuştu.

 

VALİ AZİZOĞLU, “ÜZERİNİZDEKİ ÜNİFORMALAR SİZİN DEĞİL MİLLETİNDİR”

 

 Polis adaylarına 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Vali Seyfettin Azizoğlu; “Devlet ve millet tekdir, ayrı düşünülemez. Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden bu yana, devletimizi ele geçirmek isteyen bazı gayri kanuni hukuk dışı odaklar faaliyetlerine devam etmiştir. 15 Temmuz da bunun açık ve net bir örneğidir. Elde ettikleri makamları ve ünvanları ölünceye kadar sırtlarında taşıyacaklarını zannedenler yönetimi ele geçirip bu milleti şer amaçlarına, şer güçlerin düşüncelerine göre dizayn etmek isteyen hainlerin o gün bir anda yok olup gittiklerini hep beraber gördük. Dünün şanlı rütbelerinde görevlerinde makam ve mevki sahibi hainler 15 Temmuz akşamı bu memleketin onlar için hazırladıkları yerlerde cezalarını çekiyorlar ve çekmeye de devam edeceklerdir” dedi.

 Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Vali Azizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Buradan şunu belirtmek isterim ki üzerinize giydiğiniz üniformalar sizin değil milletindir. Oturduğumuz koltuklar bizim değil milletindir. Millete hizmet ediyorsak bunların bir manası ve ehemmiyeti vardır. Hiçbirimiz ve hiçbiriniz asla yetkiniz ve gücünüzü benim böyle bir yetkim var diye zulüm aracı olarak kullanma, baskı aracı olarak kullanma hakkına ve salahiyetine sahip değilsiniz. Şahsi ve hissi kullanma hakkına sahip değilsiniz. Bütün güç ve yetki ancak ölçülülük ilkesine uygun olarak anayasal ve hukuk düzeni içerisinde kullanılmak durumundadır. Demokratik hukuk devleti de böyle ölçüde gelişecek bir süreçtir. Ülkemizde de memnuniyetle görüyorum ki demokratik hukuk devleti süreci gerçek manada oturmaktadır. Gelişen dünyada demokrasinin ve hukuk devletinin sürekli olarak gelişmekte olduğunu bilerek yeni şartlara yeni durumlara da kendimizi adapte etmenin becerisini kazanarak geleceğin Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

 
'Bizim kaynağımız millettir’
 
Erzurum YÖREX’te 8 ürünü ile tanıtılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESMEK’te Sıhhi Tesisatçılık eğitimleri başladı
M.COŞKUN-Mahallebaşı ESMEK’te Sıhhi Tesisat ustası yetiştirmek için eğitimlere start verildi
Oltu’da İlköğretim Haftası gündemi
İlköğretim Haftası Oltu’da etkinliklerle kutlandı.
ATAÜNİ’de rektörler buluşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret ...
 
Ilıcalı'dan ilköğretim nostaljisi
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, mezunu olduğu ...
FETÖ yurdu, kahramanların mekanı olacak
Vali Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz’dan sonra devlet tarafından el konulan ...
Pasinler'de İlköğretim Haftası heyecanı
Pasinler ilçesinde "İlköğretim Haftası" nedeniyle düzenlenen programla ...
 
ATAÜNİ’de Eğitim Kampüsü istişaresi
Eğitim-öğretim alanında Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye'nin kalbi olduğunu ...
Oltu AL'dan 15 Temmuz Temalı açılış
Oltu Anadolu Lisesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırladığı “15 Temmuz ...
Palandöken Belediyesi öğrencileri sevindirdi
Palandöken Belediyesi’nce ilkokula yeni başlayan tüm öğrencilere Milli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva