ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>GUNCEL
11 Ağustos 2016 Perşembe - 15:13

‘Aziziyelilere bu duruş yakışır’

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 27 gün süren demokrasi nöbeti boyunca meydanları boş bırakmayarak, belediye imkanlarını da milli irade dadaş kahramanları için seferber etti

‘Aziziyelilere bu duruş yakışır’

~~15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi nöbetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sona erdi. 27 gün boyunca Erzurum’da Yakutiye Kent Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş, milli iradeye sahip çıkarak demokrasi nöbeti tuttu.
 15 Temmuz’dan itibaren tüm nöbetlerde halkın içinde olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyesinin tüm imkanlarını da demokrasi nöbetçileri aziz millet için seferber etti. Her gün SMS atarak ilçe halkını meydanlara davet eden Başkan Orhan, 27 gün boyunca da demokrasi nöbetçilerine belediye standından su, simit, pasta vb. iaşeler dağıtarak, milli iradenin takdirini kazandı.
 TEŞKİLATIYLA BİRLİKTE SEFERBER OLDU
 AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, teşkilat mensupları ve meclis üyeleriyle toplantılar düzenleyen Başkan Orhan, 15 Temmuz’un ardından önce ilçede demokrasi yürüyüşleri gerçekleştirdi, ardından ekibiyle birlikte tam kadro demokrasi nöbetlerinde boy gösterdi. Aziziye Belediye Meclisi de darbe girişiminin yaşandığı ilk günlerde yaptığı toplantıda hainleri şiddetle kınayarak, millete şükran mesajı yayınladı.
 27 günlük demokrasi nöbetlerinde bir gününü belediyenin iş ve işlemlerini takip etmek için gittiği Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tutan Başkan Orhan, kalan 26 günün tamamında meydanda bulunarak vatandaşın içinden bir an olsun ayrılmadı. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa da zaman zaman hitap eden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, darbelere karşı demokrasi vurgusu yaparak, Erzurum halkına teşekkür etti.
 HAİN GİRİŞİMİ KARDEŞLİK SESİYLE ENGELLEDİK
 Erzurum’un Aziziye Tabyalarından başlayan mücadelenin bir örneğini 15 Temmuz’da bir kez daha sergilediğini ifade eden Başkan Orhan, “Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize kast eden bir grup hain cuntaya karşı, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan emriyle milletimiz meydanları boş bırakmadı. 15 Temmuz’da demokrasimize vurulmak istenen darbeyi, birlikte kardeşlik sesiyle engelledik. Ordumuza ve diğer temel devlet organlarımızda sinsice yuvalanmış bir kısım hadsizin aziz milletimize, milli iradeye ve devletimize yönelik bu aşağılık girişimi, bu girişimi başlatan FETÖ terör örgütü mensupları ve liderini, içte veya dışta bu örgütü destekleyenleri ve bu hain girişimi bir kurgudan ibaretmiş gibi göstermeye çalışacak kadar alçaklaşanları kınıyorum. Bu kalkışma esnasında bütün bir dünyanın kanını donduracak cesaretle darbenin karşısında durarak, bu kanlı girişimi engelleyen milletimize sonsuz teşekkür ederken, vatan ve millet aşkına hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize sabırlar diliyorum. Unutulmamalıdır ki tarihler boyunca uğradığı her saldırıda olduğu gibi 93 Harbi’nde veya Kurtuluş harbinde büyük fedakarlıklar gösteren, cumhuriyet meşalesini yakan bu kutlu şehrin evlatları, ne bugün ne yarın namlusunu millete çevirmiş tanklara selam durmayacak ve milleti hedef alan her türlü saldırıda aynı cesaretle ve aynı birliktelikle saldırganların karşısında duracaktır. Bu vesileyle bu kutlu şehrin halkına da ayrıca teşekkür ediyor, hainlerini ve işbirlikçilerini lanetliyorum.” dedi.
 MİLLİ İRADENİN YILMAZ BEKÇİLERİNE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
 Demokrasi nöbetlerinin sürdüğü 27 gün boyunca meydanları boş bırakmayan Erzurum halkına teşekkür eden Başkan Orhan, “Hain girişimin başladığı ilk andan itibaren Erzurum halkı topyekün tepkisini ortaya koymuş, ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla meydanları doldurarak cuntacılara güzel bir şekilde cevap vermiştir. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve Erzurum milletvekillerimiz, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, kolordu komutanımız, emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımız daha ilk andan itibaren güzel bir birliktelik örneği sergileyerek, hainlere karşı milli bir duruş ortaya koymuş, güvenlik güçlerimiz Erzurum’a da yuvalanmış hain işbirlikçileri kısa sürede derdest etmişlerdir. Devlet millet dayanışmasının en güzel örneğinin sergilenmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Yine ilimizin medyası, görsel, yazılı ve internet medyası hain girişime karşı tek ses olarak milletinin ve devletinin yanında yer almıştır. Fedakar basın emekçilerini kutluyorum. Bunun yanında yüreği vatan, millet sevdasıyla atan hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, ‘mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır’ düsturuyla meydanlara koşan değerli hemşehrilerime selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Rabbim milletimizi ve devletimizi bir daha böyle alçak girişimlere muhatap kılmasın. Bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”
 Öte yandan Aziziye Belediyesi üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan demokrasi ve şehitler mitingi hatırası konulu posterlere vatandaşın isimlerini graffiti ile yazarak hediye etti. Başkan Orhan imzalı ve demokrasi nöbetçilerine özel tasarlanmış bu çalışma da vatandaşların takdirini kazandı.
 

 
Sekmen’den Dadaşlara Demokrasi Teşekkürü
 
Valilikten sahte Twitter hesabı uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Dadaşlara Demokrasi Teşekkürü
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, demokrasi nöbetinin ...
‘Milli irade, hainlere galip geldi’
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Erzurum’da da başlatılan "Demokrasi ...
ETÜ Vali Azizoğlu’nu ağırladı
Vali Seyfettin Azizoğlu, ETÜ’de yapımı tamamlanan ve hizmete açılan rektörlük ...
 
İşte Erzurum’un FETÖ operasyonu bilançosu
Erzurum’da FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyon ve soruşturmalarda ...
537 kişi gözaltında, 169 kişi tutuklandı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu Kardelen TV’de konuk olduğu Gündem Özel ...
Azizoğlu, “Dadaşlar Türk Tarihinin Kahramanlarıdır”
Azizoğlu, "Erzurum'un dadaşları Türk tarihi boyunca söz sahibi olmuş kahramanlardır.'dedi
 
Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Uyuşturucu İle Mücadele İlçe Kurulu Toplantısı, Aziziye Kaymakamı Zafer ...
Kahraman Halisdemir’e vefa
Palandöken Gelişim Derneği kütüphanesinin okuma salonuna Şehit Astsubay ...
Dadaşlar hayırda yarışıyor
Türkiye genelinde devlet koruması altında bulunan binlerce sporcu çocuk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva