ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Mayıs 2018 Cuma - 14:56

Aziziye’ye Halk Eğitimi yatırımı

Aziziye Belediyesi’nin tadilatını, çevre düzenlemesini ve kurslarına malzeme teminini gerçekleştirdiği Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

Aziziye’ye Halk Eğitimi yatırımı

Aziziye Belediyesi’nin tadilatını, çevre düzenlemesini ve kurslarına malzeme teminini gerçekleştirdiği Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki resmi ve özel kurumların amirleri, muhtarlar ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aziziye Halk Eğitim Müdürü Harun Ilıcalı, kurum binasında 20 kursta 286 öğrenciye hizmet vereceklerini ve eski kurum binasındaki kurslarla birlikte toplamda 332 kurs açarak 5 bin 13 kursiyer yetiştirdiklerini söyledi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Açılışını yaptığımız Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü Binası’nın gerçekten maziye dayalı büyük ve uzun bir hikâyesi bulunuyor. Bu binanın açılışını büyük bir gururla yapıyoruz. Aynı zamanda milletin malını millete kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Öncesinde Paralel yapıya ait olan bu bina, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yine milletin hizmetine sunulmak üzere vatandaşlarımızın hizmetine tahsis edilmiştir” şeklinde konuştu.

AZİZİYE’DEN SOSYAL BELEDİYECİLİK

Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli konulardan bir tanesi de bu güzel binanın bir an önce faaliyete geçmesi ve yapılacak tüm çalışmaları organize etmekti. Bu anlamla ekibimizle birlikte üzerimize düşen her şeyi özverili bir şekilde yaptık. Halk Eğitim Müdürlüğü binamız her şeyiyle hazır durumda. Bölgemizde bireysel ve toplumsal ihtiyaçlara uygun olarak kurslar gerçekleştirilecek. Programlar; öğrenme ve öğretme yöntemleri ile ders araç-gereç, bilimsel ve teknolojik gelişmelere, çevrenin ve ülkenin ihtiyaçlarına göre sürekli geliştirilip halkımızın hizmetine sunulacak.”

Halk eğitim müdürlüğü yeni binasında verilecek olan eğitim ve kurs faaliyetlerinin, aynı zamanda ilçede farklı bir sinerji oluşturacağını bildiren Başkan Orhan, “Daha önceleri farklı binalarda hizmet olanağı olarak sunduğumuz Aziziye Meslek Edindirme Kurslarımız da (AZMEK) bu binanın içerisinde faaliyetlerine devam edecek. Özellikle kursların açılması noktasında ve gerekli olan tüm teçhizatın temini noktasında da bize gelen talepleri olumlu şekilde değerlendirdik. Burada eğitim alan vatandaşlarımızın tamamı hem öğrenme noktasında hem de kaliteli zaman geçirmek konusunda önemli bir imkâna kavuşmuş oldular. Hanımlarımız aldıkları eğitimler neticesinde üretim yapıyorlar ve aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bizler de bu çalışmalara hem paydaş oluyor hem de destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle açılışa katılan tüm misafirlere ve bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mevlüt Doğan ise “Bu binanın vatandaşlarımıza hizmetine sunulmasına katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yaklaşık 25 bin vatandaşımıza eğitim ve öğretim hizmeti veriyoruz. Bu kurslar sayesinde insanımızın iş ve beceri sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu kazanımların ekonomik hayata olumlu katkılarını görüyoruz. Kurslarımızın tamamı bilgi ve beceri gelişimi noktasında önemlidir. İnsanımızın eğitilmesi ve istihdam edilmesi noktasında Halk Eğitim Müdürlüklerimize çok iş düşmektedir. Bu kapsamda belediyelerimize de sorumluluğu fazladır. Böylesine güzel ve donanımlı hizmet binasının oluşturulmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aziziye Selçuklu Mahallesi’nde bulunan kurum binası, 4 giyim atölyesi, 5 el sanatları atölyesi, 3 teorik sınıf, 1 bilgisayar atölyesi, 1 ebru atölyesi, 1 filografi atölyesi ve 1 konferans salonundan oluşuyor.

Açılış, Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü gösteri ekibinin Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterimi ve ardından açılan yılsonu sergisinin ziyaretiyle son buldu.

 
Akdağ: ‘O 'kara kura' günler sona erdi’
 
Erzurum’da Karate Şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP’tan Peynirciler Çarşısı projesine 3 milyonluk destek
DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Van Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ...
DAP’tan Zap Havzası Uleması sempozyumu
DAP İdaresi desteğiyle Hakkari Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen"1. ...
DAP’tan Çukurca’ya tanıtım desteği
DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, ilçede bulunan tarihi taş evlerin ...
 
Aşkale’de doğa eğitimi
TEMA Vakfı ve MEB işbirliğiyle ülkemiz genelinde belirlenen okullarda doğa eğitimleri veriliyor.
Bayburt Üniversitesi’nde 10. Yıl coşkusu
Bayburt’un kültürel ve geleneksel değerlerini çağdaş bilimle harmanlayan ...
Destek ürünleri Erzurum’dan gitti
Yalvaç, büyükbaş hayvanların TİGEM tarafından Erzurum'daki çiftliklerden ...
 
Erzurum coğrafyasını yerinde tanıdılar
Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri Doğu Karadeniz’e Teknik Gezi düzenlendi.
Fosil mi, kaya mı?
Oltu ilçesi Kayaaltı Mahallesi'nde salyangozu andıran kaya, dikkat çekiyor.
Altınok, Horasan’da gündemi değerlendirdi
AK Parti’den 27. dönem Milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva