ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>GUNCEL
3 Kasım 2009 Salı - 03:11

Aziziye’de termal atılım

Aziziye Belediyesi, kaplıcaları tanıtmak amacıyla kampanya başlattı. Etkinlik çerçevesinde 1 TL’ye sınırsız kaplıca hizmeti sunulacak. Termal suyun doğal bir şifa kaynağı olduğunun Sağlık Bakanlığı raporlarıyla tescillendiğini kaydeden aziziye Belediye Başkanı Cengiz, “Bize düşen bu potansiyeli harekete geçirmek, ilçemizi termal ve sağlık turizminin önemli bir merkezi haline getirmektir.” dedi.

Aziziye’de termal atılım

 Sahip olduğu modern tesisler ve sunduğu hizmet kalitesiyle Türkiye’nin sayılı Termal Turizm Merkezleri arasına girmeyi başaran Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde uygun fiyatlarla kampanya dönemi başladı. Suyunun kalitesiyle dünyanın sayılı termal kaynaklarından birine sahip olan ilçe, sağlık turizminin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sahip olduğu modern tesislerle şehir turizmine yeni bir vizyon kazandıran termal kaplıcalarda başlatılan cazip kampanyalarla ilçe şifa arayanların gözde mekanı haline geldi.
//ŞİFA KAYNAKLARI HALKIN HİZMETİNDE
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, termal suyla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan analiz ve tıbbi değerlendirme raporu istediklerini, gelen sonucun ise, heyecanlarını daha artırdığını ifade etti.Termal suyun doğal bir şifa kaynağı olduğunun raporlarla tescillendiğini kaydeden Başkan Cengiz, “Bize düşen bu potansiyeli harekete geçirmek, ilçemizi termal ve sağlık turizminin önemli bir merkezi haline getirmektir.” dedi.
//ERZURUM İÇİN BÜYÜK NİMET
Termal tesislerin ilçe için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçe turizm atılımı gerçekleştirdiklerini, yaptıkları ulusal ve uluslar arası tanıtım organizasyonlarının yanında şehir ve bölge insanı tarafından tercih edilen bir merkez olmak için de uygun koşullarda kampanyalar düzenlediklerini söyledi.
//TESİSLER AB NORMUNDA
Aziziye’nin sahip olduğu termal zenginlik ve tesis imkanlarıyla sadece bölgenin değil, ülkenin sayılı turizm merkezleri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Cengiz, “Termal turizm olanakları bakımından her türlü donanıma sahip olan tesislerimiz hizmetteki kalite bakımından da ülkemizin sayılı termal turizm merkezleri arasında yer alıyor. Tesislerimiz hizmete başlamasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine karşın büyük mesafeler katettik. Sunduğumuz hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz ve aldığımız olumlu tepkiler doğru yolda ilerlediğimizi ve hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor.” diye konuştu.
//TAM DONANIMLI TERMAL TESİS
Termal Tesislerin nitelik ve nicelik bakamından turizmin marka ilçeleri arasında yer bulunduğunu vurgu yapan Başkan Fatih Cengiz, “Tesislerimiz erkek, bayan ve gruplara özel olmak üzere üç havuz, Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, fizik tedavi merkezi, fitness center ve kafeterya gibi olanakları bünyesinde barındırıyor. Bunun yanında 14 adet aile kabinimiz, 86 yatak kapasiteli ve içerisinde her türlü donanımı bulunan termal otelimiz konaklamaya gelen misafirlerimiz için de uygun fiyatlarda, çağdaş hizmet sunuyor. Hizmet kalitesi ve çeşitliliğiyle her geçen gün kendini yenileyen tesislerimiz, hizmette farkını ortaya koyarak hem şehrimiz, hem de ilçemiz adına üstlendiği vizyonu layıkıyla yerine getirmenin mutluluğu yaşıyor.” ifadelerini kullandı.
//GÜNLÜK BİR TL’YE KAPLICA
Termal tesislerde başlattıkları kampanyalarla ilgili de bilgi veren Başkan Cengiz, aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık kampanyalar başlattıklarını kaydetti. Tüm bankaların kredi kartlarına altı taksit imkanı sunulduğunu ifade eden Başkan Cengiz, “Aylık abonelik 90 TL, üç aylık abonelik 180 TL, altı aylık abonelik 240 TL ve yıllık abonelik ise sadece 365,60 TL. Ayrıca üniversite öğrencilerimizi de yıllık 200 TL ile kampanyaya dahil ettik. Bu kampanyalarla şehir ve bölge halkının tesislerimize olan ilgisini daha da artırarak, kâr amacı gütmeden hemşerilerimize layık oldukları hizmetin en kalitelisini sunmaya gayret göstereceğiz.” diye konuştu.
Başkan Cengiz, kampanyaya havuz, sauna, Türk hamamı, Fin Hamamı (Buhar Banyosu) ve Fitness Center’in dahil olduğunu sözlerine ekledi
//SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN RAPOR
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden termal suyla ilgili analiz ve tıbbi değerlendirme yaptırdıklarının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, raporla termal suların kalitesinin tescillendiğini ve tıbbi değerlendirme kurulu raporuyla da sağlık turizmi için umut vadeden bir sonuç aldıklarını vurguladı. Sağlık Bakanlığı’nın raporuna göre, 39 ºC sıcaklığa sahip termominarelli su, 2885,55 Mg/Lt. toplam mineralizasyonu, 665,5 mg/L. sodyumu ve 1708,33 mg/L. bikarbonatlı olan termal su bu özellikleri ile dünyada ender görülen yer altı suları arasında yer alıyor. Tıbbi Değerlendirme Kurulu’nun termal su analiz raporunda şu ifadeler yer aldı: “Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların, romatoid artrit (İltihaplı eklem romatizmaları), ankilozan spondilit (Omurganın zamanla hareketsiz hale geldiği) başta olmak üzere kronik dönemlerinde; Kronik bel ağrısı, osteoartrit (Kireçlenmeler) gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, Ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında, Mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemlerdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, Stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında, Spor yararlanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Ayrıca seçilmiş hastalarda içme kürleri şeklinde sodyum bikarbonat içeriğinden ötürü mide-barsak sisteminin fonksiyonel rahatsızlıklarında yardımcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir.”
//DOĞANIN BÜYÜK NİMETİ, ŞİFA MERKEZİ OLDU
Sağlık Bakanlığı’ndan gelen raporun kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren Başkan Cengiz, bir çok hastalığa iyi gelen şifalı suyun mineral zenginliği ve insan sağlığına faydası açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Aziziye kaplıcalarının hamam kültürüyle değil, şifa dağıtan bir merkez konumunda hizmete sunulduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Termal tesislerimizi hizmete sunduğumuz günden itibaren hamam kültüründen uzaklaşmaya ve şifa dağıtan merkez konumuna getirmeye özen gösterdik. Bu anlamda her ayrıntıyı önemseyerek, doğanın bize en büyük nimeti olan kaplıcalarımızdaki suyun özelliklerini ve kalitesini öğrenmek için Sağlık Bakanlığı’ndan analiz raporu istedik. Yapılan analiz ve tıbbi değerlendirme raporu bizlerin heyecanını daha da artırdı. Sahip olduğumuz termal zenginliğin ilçemiz için çok önemli bir cevher olduğunu öğrendik. Artık termal turizmle birlikte sağlık turizmi için de önemli atılımlar yapıp ilçemizi önemli bir termal ve sağlık turizmi merkezine getirmek için çalışıyoruz. Çünkü elimizde potansiyelimiz var ve bizim yapmamız gereken bu potansiyeli harekete geçirmek olacak. Düzenlediğimiz kampanyalarla öncelikle şehir ve bölge halkımızı buraya çekeceğiz. Ulusal ve uluslar arası tanıtım organizasyonlarını artık daha fazla önemsiyoruz. Yapacağımız atılımlar en kısa sürede sonuç verecek ve termal zenginliği ilçemiz ve şehrimiz için katma değer üretir konuma getireceğiz.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuba akar 3 Kasım 2009 Salı 11:48

sayın baskanım sehrı kalıtelestırmek yerıne okadar para harcadıgınız tesıslere ucuz bır deger verıyosunubu sekılde ne turıst gelır nede esnaf kazanır dar gelırlı erzurumlunun parası kısır bır dongude doner durur.bu sekılde erzuruma kazandırmıyor hatta kaybettırıyorsunuz iyi bır reklam projesı ıle yerlı turıstı çekıp kazanmak varken 1 tl ye oraya çok basıt bır meken halıne getırıp kalıteyı dusuruyorsunuz

Yorumu oyla      6      4  
Ahmet 3 Kasım 2009 Salı 10:27

1 TL. ye ne de turistik tesis olur, ne de temizlik olur, ne de kaliteli turist gelir. SAYIN Başkan! bana 1 Tl. lik yerleri değil en az 15-20 TL. olan ama adam gibi hizmet veren tertemiz yerleri göster o zaman turistik tesislerden konuşalım...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar Timleri görev başında
İHA/Erzurum'a dün yağan karla birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce ...
Düşündürücü süreç..
Ali Rıza KOÇ/2008 yılı Türkiye Elektrik Dağıtım ve Tüketim İstatistikleri ...
Öztürk'ten 2011 garantisi
İHA/Vali Öztürk, kış oyunlarının ilk olarak Türkiye'de daha sonra dünyada ...
 
"Demokratik Açılım" Protestosu
İHA/Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) adlı oluşumun Bingöl'de düzenlediği ...
“Türk Kürt kardeştir”
Alperen Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Selçuk Kara, "DTP'nin kışkırtıcı ...
Sezonun İlk Kardan Adamı
Erzurum'a günün erken saatlerinde yağan kar hava ve karayolu ulaşımını ...
 
Erzurum beyaza büründü
Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren aralıksız yağan kar yağışı hayatı ...
Kar çilesi geri döndü
Erzurum'da etkili olan sağanak yağmur Palandöken Kayak Merkezi'nin beyaza ...
Kalkınma enerjimiz zayıf..
Elektrik Dağıtım ve Tüketim istatistikleri 2008 yılı sonuçları açıklandı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva