ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>SİYASET
8 Ekim 2016 Cumartesi - 15:26

Aziziye'de 'AK' gündem

AK Parti Aziziye ilçe Danışma Meclisi Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın katılımıyla toplandı.

Aziziye de  AK  gündem

AK Parti Aziziye ilçe Danışma Meclisi toplandı. Ilıca Termal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilatları ile kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan danışma meclisinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin yazdığı kahramanlık destanı belgeseli izlendi.

DEMOKRASİ GAZİSİ SÜRPRİZİ

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş, 15 Temmuz sonrası gelişmeler ve demokrasi nöbetlerinde teşkilat olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İlçe Başkanı Keleş, Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını ve bu kanlı girişimin asla unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine işaret ederek, danışma meclisine katılan ve hain darbe girişimi gecesinde Ankara’da bulunan demokrasi gazisi Zekeriya Çılgı’yı yaşadıklarını anlatmak için kürsüye davet etti. Darbe gecesi Ankara’da bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa indiğini anlatan Çılgı, Sıhhiye’de teröristlerin hedef göstermeksizin ateş açtığını ve kasık bölgesinden vurulduğunu ifade etti. Çılgı, “Reisimizin kutlu dava uğruna yaptığı çağrıya kulak vererek sokağa indik. Şehit olmak için tankların üzerine yürüdük ve rabbim bize gazilik şerefini uygun gördü. Rabbim başta reisimiz olmak üzere tüm milletimizden razı olsun” dedi.

BAŞKAN ORHAN’DAN GAZİYE JEST

Konuşmasının ardından demokrasi gazisi Zekeriya Çılgı’ya Başkan Orhan tarafından üzerinde ismi yazılı demokrasi hatırası tablosu hediye edildi. Daha sonra konuşmasına devam eden Keleş, “AK Parti Aziziye ilçe teşkilatı olarak, kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu ülküde ve sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın liderliğinde yarın seçim olacakmış gibi, yarın bazı şeyler olacakmış gibi her gece uyanık ve yine sandıklara sahip çıkmamız gerektiğini düşünüp faaliyetlerimize öyle devam ediyoruz. Yüce Allah hepimizin yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, belediye olarak yaptığı çalışmalar ve planlanan projeler hakkında katılımcılara görsel sunum eşliğinde bilgi verdi.

AYDEMİR: BABA MALINDAN NE FAYDA, ELDE DEVLET OLMAZSA…

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Başkan Orhan’ın sunum yaparken bahsettiği ilçede peyzaj çalışması devam eden Dede Korkut Parkı isminden yola çıkarak önemli açıklamalarda bulundu.

Dede Korkut’un “Baba malından ne fayda, elde devlet olmazsa” veciz sözünü hatırlatan Aydemir, bunun çok önemli bir ifade olduğunu ifade ederek, “Yani ne kadar mülkünüz, malınız, varınız olursa olsun, devletiniz yoksa hiçbir şey ifade etmez, diyor. Bunu şimdi Suriye bağlamında yaşıyoruz, Irak bağlamında yaşıyoruz. İşte 15 Temmuz’da o devlet kavramını elimizden almaya çalışan bir güruh vardı. Asla ve kata unutmamamız gereken, altını çizmemiz gereken hususiyet budur. Devletimizi yok etmeye çalıştılar. Bizim mücadelemiz ona karşıydı, devletimizi muhafazaya muktedir kılmaya karşıydı. Elhamdulillah, Cenabı Hakk’ın inayetiyle nusretiyle başarılı olduk. Tabi bunda ak dava mensupları öncü oldular, ama bütün bir millet yüreğini koydu.” dedi.

TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ’DA GAZİ SIFATI ALDI

“Şunu bilelim ki Türk milleti olarak bütün bir millet 15 Temmuz’da o gün gazi sıfatını almıştır” diyen Aydemir, şunları söyledi: “Türk milleti derken özellikle burada bir tarif yapmak istiyorum. Türk’ün tarifini yapmak istiyorum. Çünkü burada etnik aidiyeti farklı olan kardeşlerim var. Türk asla etnik bir kimliği ifade etmez. Bir milleti tarif eden isimdir. Yani Türk dediğinizde onun içinde bu ülkede yaşayan kürtler de vardır başka etnik isimlendirmeler de vardır. Dolayısıyla bütün bir milleti tarif ediyoruz. 15 Temmuz gecesi tek millet şuurunun zirveye vardığı geceydi. Elhamdulillah bir musibetti ancak sonuçları itibarı ile bir büyük nimete dönüştü. Millet olduğumuzu, tek millet olduğumuzu yeniden farkettik ve buna şükrettik.”

HAİN GÜRUH YENİ BİR OYUN PEŞİNDE

Devletimizi elimizden almaya çalışan güruhun yeni bir oyun peşinde olduğuna vurgu yapan Milletvekili Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar yerel aktörler, yani Türkiye satındaki yerel aktörler bunların arka planında çok daha büyük güçler olduğunu hepimiz biliyoruz, konuşuyoruz. Oynanan oyun şu arkadaşlar, 15 Temmuz’da millete yönelen, milletin varlığıyla vücut bulmuş silahlarla millete yönelenlerin o meşum, hain girişimi unutturmak için sanki şuanda bir büyük haksızlık yapılıyormuş resmi vermeye çalışılıyorlar. Zinhar bu oyuna gelmemeliyiz. Bunlar devletimizi yok etmeye çalıştılar. Şimdi eğer devletimiz olmasaydı yani o gün burada başkaları olsalardı, bugün milletin fertleri olarak hiçbirimiz burada rahat bir biçimde oturamayacaktık. Bir çoğumuz hanelerini kaybedecekti, evleri olmayacaktı, dahası evlatlarını kaybedecekti, dahası aynen Suriyeliler gibi başka yerlere göç etmek olmak zorunda kalacaktı. Şükür şimdi herkes, yani o olayın failleri dahil evlerinde oturuyorlar. Yahut derdest edilmiş hapishanelere atılmışlar. Canlarından olmamışlar. Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, biz zulümle asla yönelmeyiz eğer böyle bir hal üzere olsaydık o gece bu işe kalkışanları öldürme kudretimiz de vardı. Ama bunu yapmadık. Öyleyse şimdi şu süreci herkes sabırla bekleyecek. Efendim her gün alınanlar oluyor, efendim açığa alınanlar, hapishanelere konulanlar. Sabırla bekleyeceğiz. Adalet, Allah’ın izniyle bu paralel iblislerinden arındırıldı, hak üzere karar verir durumdadır. Biraz zamana ihtiyacımız olacak. Burada da sabır lazım. Sakın ola arkadaşlar acımayla yönelmeyin bu hadiseye. Acıma diye bir şey yok. Bizim kültürümüzde, inancımızda merhamet vardır. Merhamet kime yapılır arkadaşlar, hakikaten onu hak edene yapılır. Acımayla yönelme halinde ise hududullahı aşmış oluruz ki Allah bize musibet yansıtır. Şuanda Elhamdulillah adliyelerimiz vazifesini yapıyor. Gece sabahlara kadar çalışıyorlar bu hali çözmek için. Biz de teşkilat mensupları olarak halkı aydınlatma noktasında durumu bu şekliyle izah etmek zorundayız. Arkadaşlar biliyorum ki bize geliyorlar milletvekillerine, teşkilatlarımıza, hepimize geliyorlar ve ajite etmeye çalışanlar oluyor. Bu noktada iş bizden çıkmıştır. Adalet bu işi takip ediyor, diyecek, sabır telkin edeceğiz.”

15 TEMMUZ MİLLET OLMA ŞUURUNUN ZİRVEYE VARDIĞI NOKTADIR

Ak davanın her hâlükârda çıktığı, 2001’den bu yana siyasi serencamdaki uygulamasının tamamında adalet üzere hareket ettiği kaydını düşen İbrahim Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Sabrı özellikle kendi içimizde kişiselleştirerek yürüttük ve bu noktaya geldik. Cenabı Hakk’ın inayeti de bu yüzden neşet etti. Öyleyse size yönelen hısımdan, akrabadan, çevreden olanlara bu yönde telkininiz, tavsiyeniz olsun diye, bir abiniz, bir büyüğünüz, bir milletvekiliniz olarak söylüyorum, bunu özellikle söyleyelim. Onun dışında da 15 Temmuz başta da söyledim. Millet olma şuurunun zirveye vardığı noktadır. Buna da şükredelim.”

ILICALI, KISA VE ÖZ KONUŞTU

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da, Erzurum’u, Aziziye’yi ve Ilıca’yı çok güzel günlerin beklediğini kaydederek, “Yerel bazda projelerimizi belediye başkanımız, ülke gündemini de milletvekili arkadaşım İbrahim Aydemir yorumladı. Gündem yoğunluğu nedeniyle ve Ilıcalı olduğum için ev sahibi sıfatıyla fazla konuşmayacağım. En kötü günlerimizin böyle olmasını temenni ediyor. İl ve ilçe teşkilatımıza, belediye başkanımıza ve siz kıymetli katılımcılara teşekkür ediyorum.” diyerek Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile diğer milletvekillerinin selamını ilettikten sonra konuşmasını tamamladı.

YEŞİLYURT: 15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

“15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadeleriyle sözlerine başlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “Çünkü 15 Temmuz bir milattır. Türk siyasi tarihinde bir milattır. Türk milleti için bir milattır. İslam coğrafyası için bir milattır. Alçak FETÖ’nün ve onun patronlarının bu darbe girişimi, kendi açılarından bir hezimet, Türk milleti açısından başarıyla sonuçlanmıştır. Bunu her zaman diri tutmamız lazım. Bizden yaşça büyük olan babalarımı, dedelerimiz defalarca darbeleri yaşadılar. Ne tür sosyal yaralar açtığını ve mağduriyeti bizzat yaşayarak gördüler. Gençlerimiz bunlara kitaplardan okuyarak, tarihin yapraklarından şahit olmuşlardı. Ama 15 Temmuz’da bir milli mücadele ve kahramanlık ruhu, Çanakkale ve Malazgirt ruhu vardı. Evet o gün milletimizin elinde bir şey yoktu, ama yüreklerinde imanı vardı. Orada şehit olan yüzlerce kardeşimiz oldu. İki binin üzerinde yaralımız, gazimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. İnşallah bizlerde şehit olan kardeşlerimizin kanlarının bedelini bu hainlere ve islam düşmanlarına karşı dik duruşumuzla borcumuzu ödeyeceğiz. Bu hassas günlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ruhu. Çünkü biz sadece AK Parti’yi temsil etmiyoruz. Bizler milletin kendisini yönetmek istediği, yönetmek için seçtiği topluluğun bireyleriz.” ifadelerini kullandı.

ILICA TEMSİLCİLİĞİNE EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından AK Parti Ilıca temsilciliğinin yapımına katkı sunan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile İlçe Başkan Yardımcıları Ufuk İnce, Binali Duman ve Harun Engin’e ilçe başkanlığı tarafından yapılan plaketler milletvekilleri ve il başkanı tarafından takdim edildi.

İlçe Danışma Meclisinin Divan Başkanlığını AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Çakır yaparken, Aziziye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mualla Turan Saykal, Gençlik Kolları Başkanı Abdulselam Kayhan ve ilçe Teşkilatından Neslihan Güneş de divan üyesi olarak görev aldı.

İlçe Danışma Meclisi’nin ardından AK Parti Ilıca Mahalle Temsilciliği’nin açılışıyla Ilıca’daki program sona erdi.

Etiketler:
 
BEM-BİR-SEN’den Erzurum istişaresi
 
’15 Temmuz’da bir destan yazdık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Çalınan değerlere sahip çıkacağız”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz darbe kalkışmasında gençlerin büyük ...
Sosyal Belediyecilikte Erzurum farkı
Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda hayata geçirdiği sosyal çalışmalarla sosyal ...
Aydemir: ‘Erzurum için fırsatı nimete çevirme vakti’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum için Cazibe Merkezi ...
 
Aziziye’de ‘7’den 70’e herkese hizmet’ açılımı
Aziziye Belediyesi, çocukların daha iyi şartlarda oyun oynamaları için ...
Büyükşehir’den Şenkaya açılımı
Büyükşehir Belediyesi, Şenkaya ilçesine park yapacak. Kent merkezinde ...
Aydın'dan Harran çıkarması
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 6. Bölge Koordinatörü, 23. Dönem ...
 
Palandöken ulaşım ağı güncelleştiriliyor
Belediye, Erzurum Valiliği hizmet binasının bulunduğu kavşak üzerinden ...
Aydemir: ‘Davamız tevhid, yolumuz vahdettir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Muharrem Ayı, İslam Dünyası’na ...
TBB Zirvesinde AK Belediyecilik gündemi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan’da düzenlenen Türkiye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva