ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 00:23

Aziziye’de 93. Yıl Gururu

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum'a teşrifinin 93. yıldönümü dolayısıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi.

Aziziye’de 93. Yıl Gururu

ERZURUM (İHA) –Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  Erzurum'a teşrifinin 93. yıldönümü dolayısıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi.
Öğrencilerin ve muharip gazilerin Türk bayrağı ile Atatürk’ü temsilen tören alanına gelmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9'ncu Kolordu Komutanı Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Kaymakam Vekili ve Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan aziziye Belediye Başkanı Cengiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi teşkilâtlandırmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı kurtuluş ve özgürlük mücadelesindeki durağının, Havza-Amasya-Tokat-Sivas-Erzincan’dan sonra 3 Temmuz 1919’da Ilıca ve Erzurum olduğunu ifade etti Cengiz, “Büyük Önder’in Ilıca’da kendisini karşılayanlarda gördüğü azim ve kararlılıkla, ‘Bu milletle neler başarılmaz ki’ şeklindeki ifadeleri, büyük Türk Milletine ve Aziz Dadaşlara olan inanç ve güvenini ortaya koymuştur. Bugün, ‘Bağımsızlık, özgürlük ve Türkiye Cumhuriyeti meşalesinin ateşlendiği gündür. Bu mücadelenin Dadaşlar diyarından ve Ilıca’dan başlatılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hamuru insan sevgisi ve vatan sevdasıyla yoğrulmuş Dadaş’a olan güveninin en büyük göstergesidir. Büyük Önder’in başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli bir durağını oluşturan ilçemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de harcı olma onuruna erişmiştir. ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ nidalarının yükseldiği Erzurum, en zor şartlarda bile bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan taviz vermemiş yüce bir milleti, Dadaş’ı bünyesinde barındırmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basan Erzurum, Milli Mücadelenin mihenk taşı, Cumhuriyet meşalesinin ateşleyicisi olmuştur. Erzurum, vatanın başının sıkıştığı, milletin ateş çemberine düştüğü bir dönemde üzerine düşeni tereddüt etmeden yerine getirmiş, vatanı, milleti ve bayrağı için yüreğini ve bedenini siper etmiştir. Dadaşın azmini, kararlılığını ve güvenini gören Gazi Mustafa Kemal Paşa yedi düvele meydanı Erzurum’dan okumuştur. Erzurumlunun vatan sevgisi, millet sevgisi ve al bayrağı göklerde hür görme arzusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı da yüreklendiren ve cesaretlendiren en büyük adım olmuştur. Bu duygularla, bir kez daha canlarını ve kanlarını, vatanı, milleti ve bayrağı için seve seve feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların manevi şahsiyetleri önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.
Aziziye’deki tören, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

 
’ETB Markalaşmada çığır açtı’
 
Kandiliniz mübarek olsun...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 Temmuz 2012 Çarşamba 11:22

Bu günlerin kıymetini çok iyi bilip maziden kuvvet alıp istikbâle onunla gitmemiz gerekir.Çünkü,3 adım ileri atlamak için,5 adım geri çıkmak gerekir. Geçmişinden güç alamayanlar, atılım yapıp ileri gidemezler.Bize bu günleri hediye eden,bu mutlu ve kutlu,Cennet Vatan'da,bugün rahat yaşamamızı bizlere bahşeden Kurtuluş Savaşı'mızın tüm şehit ve gazilerini rahmetle anıyorum.Ruhları şâd olsun.Âmin, Âmin !..Allah, bu aziz Millete bir daha Kurtuluş Savaş'ı yaşatmasın,bu vatana kast eden hainlere fırsat vermesin.Bu mübarek Berat Kandil'i yüzü hürmetine, bu hainlerin ıslahı mümkün ise ıslah eylesin,değilse kahr u perişen etsin, planlarını da kendilerini de zir ü zeber eylesin. Âmin, Âmin, Âmin !...

Yorumu oyla      6      4  
4 Temmuz 2012 Çarşamba 11:13

Erzurum için başka bir gurur duyacağı gün bu gündür.Tarihte farklı bir yeri vardır Erzurum ve Erzurumlunun,bu yüzden de DADAŞtır işte .Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum ruhları şad mekanları cennet olsun.Cumhuriyetin temelleri Erzurumda atıldı.Bizim de görevimiz bayrak ve vatanımıza sahip çıkmak.Artık top tüfekle olmuyor.Bilimle ,ilimle,dünya devletleriyle yarışarak oluyor.Vatanın bölünmezliği,miletin birlik ve beraberliği,huzurları ne kadar sağlam ve iyiyse düşmandan korkmaya gerek yok.Kimsenin bozmaya gücü yetmez.Yeter ki birlik olalım.Birlikten kuvvet doğar...O da düşmanı boğar!Çocukken 12 mart törenlerinde koro halin de söylerdik.Ve boğulacaklarına da inanarak daha bir heyecan duyarak coşardık.Vatan ve bayrak sevdamız daim olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu öğrenciler Ş.Urfa’da
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Seyyah Ulu Çınar’ın izinde, ...
Kırsal turizmciler sertifika aldı
Sırakonaklar Köyü’nde düzenlenen törende, programı başarıyla tamamlayan ...
İzmir’de Dadaş Şöleni
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından organize ...
 
Dede Korkut Şenlikleri 15 Temmuz’da
Seramik sergisinin açılışına katılmak üzere Aydıntepe İlçesine giden Bayburt ...
Evlilik arttı, boşanma azaldı
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri, 2012 1. Dönem sonuçları açıklandı. ...
KİAD Kermesinde Erzurum damgası
Antalya’nın Korkuteli İşadamları Derneği (KİAD), ilçede eğitim, öğrenim ...
 
Tortum Şelalesi ilgi odağı
Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi, hemen hergün yerli ve ...
12 Hafız icazet aldı
Yetiştirdiği hafız ve hocalarla anılan Tortum bu görevini yürütmeye devam ...
Atatürk Silüeti ilgiyle izlendi
Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün silüetini çocuklar ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva