ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 05:20

‘Aziziye Tanıtım Günleri’ devam ediyor..

DİLEK BAYRAK/ Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri, ‘Tanıtım Günleri’ etkinlikleri kapsamında Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’ni ağırladı.

‘Aziziye Tanıtım Günleri’ devam ediyor..

Anadolu Lisesi’nden farklı yıllarda mezun olduktan sonra, 1996 yılında kurdukları internet grubundan yola çıkan Anadolu Liseliler, 2006 yılında da merkezi Ankara’da bulunan Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’ni kurdular. Termal tesislerde düzenlenen dayanışma ve kaynaşma toplantısına, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Dernek Genel Başkanı Mustafa Gültekin Turan, eski eğitimcilerden Talat Aksakallı, Ahmet Karakurt, Feyzi Gonca ve Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Engin Kocadağıstan ile Anadolu Lisesi Mezunu olan akademisyen, bürokrat ve işadamları katıldı.
//ANADOLU LİSESİ MEEZUNLARINI AĞIRLADILAR
Toplantıda bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kendisinin eğitim gördüğü dönemden okul müdürü ve eğitimcilerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Anadolu Liseli olmanın önemli bir payda olduğunu dile getiren Başkan Cengiz, “Hayatımızın her evresinde bu gururu yaşadık. Yaptığımız çalışmalarda, irtibat kurduğumuz işlerde, geldiğimiz noktada bunun farkını gördük ve bu gururu hala yaşıyoruz. Gecenin düzenlenmesinde Edebiyat Öğretmenimiz Talat hocamızın büyük katkısı vardır. Kendisine rahatsızlığı nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulundum ve bana, ‘Anadolu Lisesi Mezunları Derneği dağılıyor, lütfen bir araya gelin, gerçekten büyük değerler var.’ diyerek bu toplantının düzenlenmesine vesile oldu. Bugün gerçekten Anadolu Liseli olmanın gururunu ve mutluluğunu bir kez daha yaşadım.” diye konuştu.
Eğitim gördüğü dönemdeki hocalardan çok önemli katkı gördüğünü kaydeden Başkan Cengiz, “Hocalarımız bize her zaman öncü oldu. Bugün çok önemli makamlarda olan Anadolu Liseliler var. Bunda hocalarımızın katkısı ve desteği büyüktür. Hepsine tekrar teşekkür ederek, ellerinden öpüyorum.” ifadelerini kullandı.
//TURAN: GENEL MERKEZİ ERZURUM’A TAŞIYALIM
Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Genel Başkanı Mustafa Gültekin Turan da, Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’nin 2006 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Bu derneği kurma niyetimiz mezun olduğumuz 1982-1983 yılında oluşmuştu. Fakat 1996 yılında mezun arkadaşlarımızın kurduğu internet grubundan yola çıktık ve ilk olarak genel merkezi Ankara’da kurarak, Erzurum’da da şube açtık. Genel başkan olarak şunu söylüyorum; Erzurum’da bin civarında arkadaşımız var. Buradaki potansiyel daha iyi olduğu için genel merkezi Erzurum’a taşıyalım. Burada olması daha etkin ve verimli çalışmasını sağlar. Genel kurulu en kısa zamanda toplantıya çağıralım ve merkez Erzurum’da olsun, olması gereken de budur.” diye konuştu. Turan, toplantının düzenlenmesinde katkısı olan okulun eski eğitimcileri ile Başkan Cengiz’e teşekkür etti.
Okulun eski müdürlerinden Mustafa Uyanık ise, yaklaşık 13 yıl önce mezun olduğunu hatırlatarak, toplantıya katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
// ANADOLU LİSELİ OLMAK, NİTELİK NİTELİKLİ OLMAKTIR
Toplantının fikir babası olan emekli Edebiyat Öğretmeni Talat Aksakallı da, Anadolu Lisesi mezunlarının çok nitelikli olduklarını ifade ederek, “Hasta olduğum halde bu toplantıya katılarak dünyanın en mutlu insanı oldum. Belediye Başkanımız beni ziyarete geldiğinde Anadolu Lisesi Mezunları Derneğini yaşatmalarını istedim. Sizleri çok seviyorum ve sizleri çok nitelikli görüyorum. Sizlerin niteliğini ve kalitenizi mukayese ettiğimiz için en iyi biz biliyoruz. Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’ni sadece Erzurum’da değil, Türkiye’de yaşatın. Çünkü sizler yaşamaya ve yaşatmaya değersiniz.” ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan Anadolu Lisesi Mezunları Derneği üyelerinin isimlerini ve mezuniyet yıllarını belirtmelerinin ardından, Başkan Fatih Cengiz termal tesislerin tanıtımını yaptı. Termal Tesisleri gezen Anadolu Liseliler, gördükleri manzara karşısında, “Erzurum’da böyle bir tesisin bulunması gurur verici.” diyerek, tesislere nitelik ve kalite kazandırdığı için Başkan Cengiz’e teşekkür ettiler.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NARİMDER yoksul öğrencileri sevindirecek
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman ilçesinde faaliyet gösteren NARİMDER tarafından ...
Bingöl, “Şiir ve İnsan”ı anlattı
Şair ve Yazar Bingöl Türk Ocakları Erzurum Şubesinde "Şiir ve İnsan" hakkında ...
Tabyalar’da tarih canlandırılacak
Erzurum’da çekimleri devam eden Nenehatun-Aziziye filminin dekor çalışmaları ...
 
Avrupa Edebiyatı 22.000 kilometre yol katetti
Goethe Enstitüsü'nün, geniş kapsamlı kültür projesi "Avrupa Edebiyatı ...
Eğitim stresini şenlikle attılar
Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öğrencilere neşeli dakikalar yaşatmaya ...
A.Ü. ‘Arkeoloji Günleri’ başlıyor
A.Ü. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından geleneksel olarak ...
 
Vakıf kurucuları mevlitle anıldı
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü, ebediyete intikal ...
Şehir Tiyatrosu’ndan “Cibali Karakolu”
BEKİR DEVE/GHA/Muammer Karaca’nın unutulmaz eseri “Cibali karakolu” adlı ...
Keçecilik tarih oluyor
AHMET GEL (İHA) - Günümüzde unutulmaya yüz tutan keçecilik sanatını büyük ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva