ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
9 Ekim 2018 Salı - 15:41

Aziziye Belediyesinden yeni bir ilk

Aziziye Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Aziziye ilçesinde sinemaya erişimi kısıtlı olan çocuklara ulaşmak adına, sinema gösterimi düzenlendi.

Aziziye Belediyesinden yeni bir ilk

Aziziye Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Aziziye ilçesinde sinemaya erişimi kısıtlı olan çocuklara ulaşmak adına, sinema gösterimi düzenlendi. Projede 4 farklı film beyaz perdeye yansıtıldı ve 110 çocuk aynı anda, mobil bir tırın içerisine kurulan sinema salonunda film izledi. Saltuklu Mahallesi’nde Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu ve Ilıca Mahallesi’nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu bahçesine kurulan gezici sinema tırı iki gün boyunca Aziziyeli çocukların seyrine sunuldu. Muhammet Çakıral’ın sorumluluğunu, Erol Gözen’in genel koordinatörlüğünü yürüttüğü, 6 ile 17 yaş arası Türkiye genelinde 500 bin çocuğa ulaşması hedeflenen bu projede 4 filmin gösterime girdiği öğrenildi. Ertuğrul bin 890, Son mektup, Kırmızı Balık ve 120 filminin izleniminin gerçekleştiği proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Erol Gözen, Aziziye’de bini aşkın çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Sinema kültürünün gelecek nesillere de aktarılması adına güzel bir organizasyon hazırlandığını belirten Proje Koordinatörü Ercan Erol Gözen, şöyle konuştu:

"Burada başlayan etkinlik Türkiye'yi gezecek ve 110 çocuk aynı anda, tırın içine kurulan bu sinema salonunda film izleme imkânı bulacak. Böylelikle 'Çocuklar İçin Gezen Sinema' sayesinde 100 binlerce çocuğa ulaşacağız. Türkiye genelinde sinemaya seyirci sağlayacak bu proje, önemli bir kültür vazifesini yerine getirmiş olacak. Farklı kültürel değerleri edebiyatın yanı sıra görsel olarak da sinema aracılığıyla sunmak gerekiyor. Bildiğimiz gibi sinema, toplumun genel kültürünü artırmada önemli bir araçtır. İzlediğimiz filmlerde, filmin ait olduğu toplumun yansımasını görürüz. Toplumlar, değerlerini, acılarını, sevinçlerini, bireylerin düşüncelerini, yaşam döngülerini sinema ile anlatırlar. Çocukların sinema ile tanışması, genel kültürlerini artıracağı gibi hayal güçlerini de geliştirir çünkü sanat ön yargıları zihinden atarak yaratıcı düşünceyi ortaya çıkarır. Sinema ile çocuklar dünya kültürleri ile tanışıp, birçok görüş ve bakış açısı olduğunun bilincine varırlar."

Aziziye Belediyesi katkılarıyla ilçe sınırlarında iki gün boyunca kurulan 'Çocuklar İçin Gezen Sinema' etkinliğine katılan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, çocukların kültürel ve hayal dünyasına katkı sağlayan böylesi projelerin desteklenmesi anlamında tüm gayretleri gösterdiklerini söyledi. Birçoğu belki de ilk kez beyaz perde ile tanışan çocukların gelişimine katkı sağlayacak sinema gösterilerine belediye olarak katkı sağlamanın sosyal belediyeciliğin gereği olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, “İlçemiz sınırları içerisinde belki de ilk defa sinemayla tanışan çocuklarımızın mutluluklarını heyecanlarını yüzlerinde görmek bizleri de mutlu ediyor. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak ilk başta çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Belediye olarak yakın zamanda açılışlarını yaptığımız yapacağımız park alanları bunun en büyük göstergesidir. Çocuk sokağı projemizi de devam ettiriyoruz. Yakın zamanda sonlandıracağımızı söylemek istiyorum. Daha da yeni ve farklı projelerle çocuklarımızı mutlu etmek istiyoruz. Gezen sinema projesi de yine belediyemizin katkılarının olduğu bir projedir” diye konuştu.

 
Valilik açıklama yaptı
 
Erzurum’un da bulunduğu 5 ilde FETÖ’ye operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ARAS EDAŞ’tan Ardahan’a 22 milyonluk atırım 
Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Ardahan’a 2018 yılında ...
Tekman esnafından Başkent çıkarması
Tekmanlı esnaf, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nu TBMM’de ziyaret etti. 
Tekman esnafına kültür gezisi 
Tekman Belediye Başkanlığı’na Kayyum olarak atanan Kemal Karahan, esnafa gezi sürprizi yaptı.
 
Doğu Belediyelerinden denetim seferberliği
Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri 6502 sayılı Tüketicinin ...
Doğu'da sıcaklık sıfırın altına düştü
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlere kar yağmasının ardından Ardahan ...
Kaçkar Buzulunda küresel ısınma tepkisi
Ahmet Akbuğa - İstanbul’dan yola çıkarak yaklaşık 3 bin kilometre yol ...
 
Şehit aileleri idam istiyor
Hızal, 8 askerin şehit olduğu Batman'ın Gerçüş ilçesindeki PKK'lı teröristlerin ...
Oltu TSO’dan girişimciliğe destek
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen girişimcilik ...
Doğu’da yılın son hasadı
Muş’ta domates, biber ve patlıcan üretimi yaparak geçimlerini sağlayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva