ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Eylül 2021 Pazartesi - 15:54

Azerbaycan şehitleri rahmet ve minnetle anıldı

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Kars Azerbaycan Konsolosluğu ev sahipliğinde ‘27 Eylül Azerbaycan Şehitlerini anma programı’ Iğdır’da düzenlendi.

Azerbaycan şehitleri rahmet ve minnetle anıldı

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Kars Azerbaycan Konsolosluğu ev sahipliğinde ‘27 Eylül Azerbaycan Şehitlerini anma programı’ Iğdır’da düzenlendi.
Ermenistan'ın işgali altındaki toprakların kurtarılması için 27 Eylül 2020'de başlatılan ve 44 gün süren savaşın birinci yılında 2 bin 907 şehit için anma programı düzenlendi. Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen program, saygı duruşu, Türkiye-Azerbaycan Milli marşlarının okunması Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Zeki Tümay’ın şehitler için Kuran-ı Kerim okuması ve şehitler için yapılan dua ile başladı.
Türkiye Azerbaycan dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal yaptığı konuşmada 27 Eylül tarihinin Azerbaycan’da Şehitleri Anma Günü olarak kutlandığın belirtti. Ünsal konuşmasında, “Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü için canlarını feda eden vatan savaşı şehitlerinin anısı bütün Türklerin yüreğinde yaşamaktadır. Bugün Türk dünyasının hem gurur hem de hüzün günüdür. Bugün vatan toprağı için toprağa düşen, 2907 kahramanın şehit olduğu gündür. Bugün 30 yıldır işgal altındaki toprakların Ermeni zulmünden kurtarıldığı gündür. Bugün Karabağ’ın Ermeni esaretinden kurtulduğu, Türk milletinin gücünün ispat edildiği, Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin pekiştirildiği Turan ordusunun kurulduğunun dünyaya ilan edildiği bir gündür. Kahraman Azerbaycan ordusunun 44 gün süren savaş sonucu Ermenilere Türk’ün gücünün, Türk birliğinin, Turan ordusunun neler yapacağını gösterdiği bir gündür. Ermenilerin, ağa babaları Ruslar, Fransızlar ve ABD olmadan hiçbir şey olduğunun ispat edildiği ,Ermenilerin gücünün sadece silahsız, masum insanlara yettiğinin, silahlı, güçlü Azerbaycan ordusu karşısında yenildiği bir gündür. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararlı tutumu, Türkiye devleti, milleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın desteği ile Azerbaycan ordusunun kahramanca savaşması sonucu Ermenistan’a gereken ders verilmiş Kahraman Azerbaycan ordusu kahramanlık destanı yazarak Türk milletinin yiğitliğini bir kere daha dost ve düşmana göstermiştir. Vatan toprakları için, bayrak inmesin diye şehit olan Türkiye ve Azerbaycan da ki şehitlerimiz rahmetle anıyor gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez diyerek Karabağ’da 3 renkli Azerbaycan Bayrağını, Türkiye bayrağını dalgalandıran kahraman askerlerimizin o cesur yüreklerinden öpüyorum. Tarih bir kere daha göstermiştir ki ,Türkün gücü tükenmez, Türkün bileği bükülmez yeter ki birlik olalım beraberliğimizi bozmayalım. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği, Karabağ Azerbaycan’dır. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Elnur Salayev de yaptığı konuşmada, Ermeni saldırganlığına vurgu yaparak, 44 gün süren savaşta kazanılan toprakları verilen mücadeleyi anlattı. Salayev konuşmasında, “44 gün süren Karabağ savaşında Türkiye’nin verdiği desteği unutmayacaklarını belirterek Türkiye Azerbaycan kardeşliği bu savaşta bir kere daha ortaya çıkmıştır” dedi. Elnur Salayev konuşmasının devamında, “2. Karabağ savaşı başladığı zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu söyleyen kardeşliğini gösteren Türk Devleti ve milleti manevi desteğini hep devam ettirmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi bugünde bütün imkanları ile Azerbaycan’ın yanında olduğunu söylemiştir. Aynı zamanda Türkiye’den alınan Bayraktar, SİHA ve dronelar ile Ermenistan ordusunun silahları yok edilmiş bir milyar dolardan fazla zarar verilmiştir. Ermeniler kayıtsız şartsız teslim olmuştur. Böylece Türk İslam birliğini gücü bütün dünyaya ilan edilmiştir” dedi.
Programa, Iğdır Valisi H.Engin Sarıibrahim, Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca, Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Nadir Demirkan, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, CHP İl Başkanı Yardım Artantaş, Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe ve vatandaşlar katıldı.

 
ATAUNİ’de Yeni akademik Dönem başladı
 
Bingöl yolunda kaza: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağ şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
İkinci Karabağ Savaşı'nın yıl dönümünde Azerbaycan'ın şehitler Kars’ta düzenlenen törenle anıldı.
Pasinler Kaymakamı Zeyrek göreve başladı
Pasinler Kaymakamlığına atanan Emre Zeyrek, göreve başladı.
MHP’den Horasan Buluşması
Horasan ilçesinde muhtar, esnaf, çiftçi ve besicilerle bir araya gelen ...
 
Öğrenci ve öğretmenler pozitif çıktı, okul kapatıldı
Kars’ın Kağızman ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenci ve ...
Sahara’da tırlar yolda mahsur kaldı
Ardahan ile Artvin’in Şavşat ilçesini birbirine bağlayan Sahara Geçidi’nde ...
Kop Dağı beyaza büründü
Bayburt'ta geceden itibaren etkisini gösteren soğuk ve yağmur, yüksek ...
 
Şekersu yaylasında kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu
Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 25-30 santimetreyi ...
Sarıkamış-Horasan karayolunda çalışmalar sürüyor
Sarıkamış-Horasan arasından yapımı devam eden ve yaklaşık 750 milyon liraya ...
Aziziye’nin Ehram projesi, yeni iş kapısı olacak
Aziziye Belediyesi, Erzurum’da kadın istihdamını sağlamaya yönelik örnek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva