ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
11 Aralık 2019 Çarşamba - 16:39

Aydın: “Bizi biz yapan tarihimizdir.”

Vazgeçilmez kültürel değerlerin en önemlilerini “Dil, tarih ve kahraman ecdadımız” olarak sıralayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, kültürel değerlerin turizmle kesiştiği en önemli noktanın tanıtım misyonu olduğunu belirtti.

Aydın: “Bizi biz yapan tarihimizdir.”

Vazgeçilmez kültürel değerlerin en önemlilerini “Dil, tarih ve kahraman ecdadımız” olarak sıralayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, kültürel değerlerin turizmle kesiştiği en önemli noktanın tanıtım misyonu olduğunu belirtti.
Aydın, Tanıtım doğru yapılırsa, sadece turizme değil her anlamda ülke ve değerler tanıtımına da katkı olacağını söyledi.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Kapadokya Alan Başkanlığı bütçeleri üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına TBMM’nde konuşan Kamil Aydın, “Vazgeçilmez kültürel değerlerimiz arasında en önemlisi, ses bayrağımız dediğimiz güzel Türkçemiz ve maziden atiye başı dik ve saygın bir biçimde ulaşımımızı sağlayan o şanlı, şerefli tarihimiz ve o tarihimizi yazan kahraman ecdadımızdır” dedi.
Bir milletin dünden bugüne ve yarına yaşayıp yaşatarak kuşaktan kuşağa aktardığı siyasi, edebi, tarihî, hukuki ve örfi tüm değerler manzumesini muhafaza edip, dünya medeniyetine tanıtımının yapılmasını öngördüklerini söyleyen Aydın, “Bu değerler manzumesi içerisinde dil birliği yani ortak dil bilinci ve tarih şuuru geliyor. Bizi biz yapan vazgeçilmez kültürel değerlerimiz arasında en önemlisi, ses bayrağımız dediğimiz güzel Türkçemiz ve kahraman ecdadımızdır. Kültürel değerlerin muhafaza ve müdafaası ile aynı zamanda uluslararası boyuta taşınması, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunu oluşturmuş, iki ayrı kurum olarak varlık bulan yapı, daha sonra bünyesine Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk Araştırma Merkezini de alarak Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna dönüşmüştür” şeklinde konuştu.
Hayat tarzını biçimlendiren dil ve tarihle birlikte, bir diğer ortak noktanın da dil, örf, tarih, sanat ve edebiyatın anlaşılıp anlatılması, aynı zamanda uluslararası boyutta hak ettiği yere ulaşmasını sağlama olarak nitelendiren Kamil Aydın, “Türk milletinin yıpratılan, yok edilen veya akamete uğratılan soydaş ve akraba topluluklarla ilişkilerini yeniden imar etme yükümlülükleri benzer hedef ve amaçlara sahip TİKA, YTB, TÜRKSOY, TÜRKPA ve Yunus Emre gibi ulusal ve uluslararası kültürel kurum ve kuruluşlarla yakın iş birliği ve eş güdüm içerisinde yürütülecektir. Bunu gerçekleştirmenin yolu öncelikle tanıtımdan geçmektedir, işte, kültürel değerlerin turizmle kesiştiği en önemli nokta da burasıdır” sözlerini kaydetti.
TÜRKSOY’un zaman zaman Türk kültür şehirleri ilan ettiğini bildiren Kamil Aydın, Erzurum için de, bir sonraki Türk kültür şehri adaylığına namzet olmasını istediğini belitti. Aydın, tanıtım misyonu eğer doğru yapılırsa sadece turizmin değil, her anlamda ülke ve değerler tanıtımına da katkıda bulunacağını belirterek kültürel, tarihî, sanatsal değerlerine yapılan saldırıların, oluşturulan bilgi kirliliği ve algı operasyonları olduğunu açıkladı.
İngiliz istihbarat üretimi olan "Mavi Kitap" ve "Gece Yarısı" gibi sinema yapımlarını ucube olarak niteleyen Aydın, bu sinema filmlerinin kara propaganda oluşturduğunu söyledi.
Somut iki örnekten bahseden Aydın konuşmasına söyle devam etti; “Ben tanıtım bağlamında çok dikkatimi çeken, Fransa'da meydana gelen bir olayı anlatacağım. Türkiye'de bir yaz tatili geçirip, bir komşuda bir çay, bir kahve içip, sonrasında ‘Ya, bu Türkler ne kadar kadirşinas insanlar’ deyip ahde vefasını gösteren, Paris'teki PKK gösterilerinde ‘Yeter artık!’ deyip yüzlerine açık bir şekilde "Siz teröristsiniz, Türkler soykırımcı olamaz ancak sizden çıkar çıkarsa." diyen Fransız kadınıdır. İşte, turizmin ve tanıtımın gerçekten böyle düşünebileceği, çok çok etkilendiğim bir örnektir.
‘Bu ülkede can güvenliği ve emniyetten söz edilemez’ diyen Aydın; “Kriz arayıcılarına rağmen geçen hafta bir Kapadokya seyahati sonrası bir turist çift video çekimi yapıp koyuyor. ‘Buralar çok emniyetli, çok güzel. Ne olur gelin, Türkiye'nin bu eşsiz güzelliklerine sizler de tanıklık edin’ diyebilme cesaretini ve gerçekten insani tavrını gösteren bir turist çiftinden örnek vermek istedim. Bunların her ikisi de kamuoyuna yansıdı.
Elbette ki kalkınma topyekûn bir hadisedir. Turizm çok hafife alınacak, çok basite alınacak bir mesele değildir. Paneller, oturumlar ile kat edemediğimiz mesafeyi misafir ettiğimiz, iki çay arası sohbette bulunduğumuz turistlerle elde edebiliyoruz. zaman zaman turizm, iş, akademik, siyasi ziyaretler için yurt dışına gidiyoruz, özellikle o şatafatlı otellerde nedense Türkiye'nin hiçbir kanalı gösterilmiyor ya da sansür uygulanıyor. TRT World'ü izlemek istiyoruz bulamıyoruz kendilerine büyük tehdit olarak gördükleri Çin ve Rusya'nın bütün kanalları çok açık ve net bir şekilde yayın yaparken TRT World'ün yayınının engellemesini anlamakta zorlanıyorum.”

 
Karataş’tan CHP İl Başkanı Oğuz’a tepki
 
Şehidin cami vasiyeti için kermes düzenlendiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan CHP İl Başkanı Oğuz’a tepki
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, CHP İl Başkanı Bülent Bülent Oğuz’un ...
Sekmen projelerini paylaştı
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, beraberindeki heyetle ...
Sekmen Erzurum’un nabzını tuttu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yoğun Erzurum gündeminden arta ...
 
Kandemir: ‘Sekmen’in bizde çok emeği var’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, “Teşkilat ...
Kandemir: ‘Zikzak çizmeyiz’
Kandemir, “Bizim istikametimiz, yolumuz, aynı zamanda içinde yaşadığımız ...
Albayrak Büyükşehir yatırımlarını değerlendirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Erzurum, yerel hizmetler noktasında ...
 
Bakan Albayrak'a sevgi seli: "Babaya selam söyle"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Erzurum programı kapsamında kentte ...
AK Parti iktidarında Meclisteki kadın sayısı arttı
AK Parti MKYK üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, ...
Sekmen: ‘Erzurum rol model bir kent oldu’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Engelli vatandaşlarımız için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva