ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>SİYASET
7 Mayıs 2015 Perşembe - 06:02

Aydemir’den tarımsal sanayi öngörüsü

Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde en fazla tarımsal desteğin sağlandığı, yatırımların gerçekleştiği illerin başında Erzurum’un geldiğini, tarımsal sulama projeleri ve yatırımlarıyla il tarımına büyük destekler sağlandığını açıkladı.

Aydemir’den tarımsal sanayi öngörüsü

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde en fazla tarımsal desteğin sağlandığı, yatırımların gerçekleştiği illerin başında Erzurum’un geldiğini, tarımsal sulama projeleri ve yatırımlarıyla il tarımına büyük destekler sağlandığını açıkladı.

DAPHAN OVASI

Erzurum’un, Pasinler, Erzurum ve Daphan gibi üç büyük Ova’ya sahip olduğunu buraların, Erzurum’a olduğu gibi bölge tarım sektörüne de bereket kattığını ifade eden Aydemir, ‘AK Parti iktidarları döneminde Daphan Ovası ve Sakalı Kesik’te iki büyük proje hayata geçirildi. 2011’de temeli atılan ve yüzde 67’si tamamlanan Sakalı Kesik Ovası Sulama Projesi tamamlandığında 11 bin 408 hektarlık tarımsal alan suya kavuşacak. Yüzde yüz oranında fiziki gerçekleşmesi tamamlanan Daphan Ovası 2’inci kısım Sulama Projesi ile 12 bin 39 hektarlık tarım arazisi bereket saçacak’ dedi.

AZİZİYE ZİYARETİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları kapsamında Aziziye ilçesi ve köylerini ziyaret etti. Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerde, dadaşlarla bir araya gelen Aydemir, AK Parti’nin hizmet öngörü ve ufkunu paylaştı, partisinin il ve bölge tarımına verdiği destekleri anlattı.

AK İKTİDARLA KIRSALDA YAŞANAN DEĞİŞİM

AK Parti’nin iktidara geldiği 2003 yılından itibaren kırsal kesime hayat geldiğini vurgulayan Aydemir, AK iktidarların köylerde alt yapı kurduğunu, bu alanların yaşam düzeyinin artırılması amacına yönelik olarak üst yapı projeleri yürütüldüğünü belirterek, SODES bazlı yaklaşımlarla köylerde ekonomik yaşama katkı sağlandığı ve çiftçi gelirlerinin artış seyrine girdiğini kaydetti.

DAPHAN OVASI VE SAKALIKESİK HİNTERLANDI

Daphan Ovası ve Sakalıkesik hinterlandının Erzurum’un kente en az göç veren bölgeyi oluşturduğuna dikkat çeken Aydemir, bunun AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilen kırsal yaklaşımının bir ürünü olduğunu, köylerin içme suyu, kanalizasyon gibi çağdaş alt yapı örgüsüne kavuştuğunu, üst yapı dönüşümüyle de bu alanların çağdaş yaşam imkanlarına kavuştuğunu bildirdi.

ORGANİZE TARIMSAL SANAYİ BÖLGESİ

Erzurum için Organize Tarımsal Sanayi Bölgesi adı altında ifade bulan bir projeleri bulunduğunu anlatan Aydemir, ‘Organize Tarımsal Sanayi Bölgesi projesi hayat bulduğunda, ilimiz kırsalında yetiştirilen ürünler, özellikle hayvansal ürünler mamül hale getirilecek, gerek bu alanlarda yaşayan kardeşlerimiz ve gerekse de il ekonomisi katma değer üretir boyuta taşınacaktır.’ diye konuştu.

TARIMSAL SANAYİ

Erzurum için en gerekli ekonomik yatırımlardan birinin tarımsal Sanayi olduğunun altını çizen Aydemir, Organize Tarımsal Sanayi Merkezi Projesinin bölge tarımında yeni bir ufuk oluşturacağını, tarım alanlarında elde edilen ürünlerin sanayi ile mamul hale getirileceğini ve pazara ulaştırılacağını belirtti. Aydemir, ‘Bu proje ile iki hedefe ulaşacağız. Birincisi bölge tarım ürünleri hammadde olarak değil, işlenmiş olarak pazarlanacak. Bu da yeni bir gelir kapısı açacak. Bir diğeri de emek-yoğun, yani insan emeği ağırlıklı tarımsal sanayi ile ilimizde ve bölgemizde istihdam sorunu giderilebilecek’ diye konuştu.

KÖY ULAŞIM AĞI

AK Parti iktidarları döneminde, özellikle ekonomik fayda açısından dikkate değer önemli bir diğer gelişmenin de ulaşım ağının güncelleştirilmesi olduğuna işaret eden Aydemir, köy yollarının büyük çapta yenilendiğini, bu alanlarda yetiştirilen ürünlerin pazara ulaşımının kolaylaştırıldığını belirtti.

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

AK Parti öncesindeki iktidarların köyleri sadece nutuk atılan seçim depoları olarak gördüğünü, AK Parti iktidarlarının ise ‘Köylü milletin efendisidir’ gerçeğinden hareketle köylere hizmette öncelik verilecek alanlar olarak baktığını, bunun sonucu olarak, Erzurum’da hemen tüm köylerin alt yapıya kavuşturulduğunu aktardı.

İNSAN EŞREFİ MAHLUKATTIR

Erzurum Köylüsünün, Mindivan’dan Pasinler’e, Erzurum’dan Daphan’a, Şenkaya’dan Çat’a kadar, AK Parti iktidarları döneminde kendisine verilen özel önem ve değerin farkında olduğunu bildiren Aydemir, ‘Biz yaradılanı yüce Yaradan’dan ötürü seven bir davayı temsil ediyoruz. Bizim inancımızda insan eşrefi mahlukat, yani yaratılmışların en şereflisidir. AK Partinin halka hizmette temel ilkesi de budur. Bizim hizmetkarı olmaktan onur duyduğumuz kırsal kesim yaşayanları da, kendisine hürmetle yaklaşan AK Parti’ye vefalarını esirgemeyeceklerdir.’ dedi.

YÜZLERİ NURLU, AĞIZLARI DUALI AZİZİYELİLER

Daphan Ovası’nın en kıymetli yönünün insan kaynakları, beşeri sermayesi olduğunun altını çizen Aydemir, gönlü ak, yüzleri nurlu, ağızları dualı Aziziyeliler, Daphan Ovası’nın, Aziziye Köylerinin muazzez insanları bizim en büyük güç kaynaklarımızdan birisidir. Onların teveccüh ve destekleriyle AK Hizmet Kervanı yürüyüşünü sürdürecektir.’ diye konuştu.

 

 

 

 

 
Hane halkı büyüklüğümüz 4.2 kişiye indi
 
Amatör Telsizcilik Sınavı 9 Mayıs’ta
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mithat KAYA 7 Mayıs 2015 Perşembe 12:35

ERZURUM'UN ERZURUM'U TANIYAN BİR MİLLETVEKİLİNE İHTİYACI VARDI SİZ ERZURUM'U MAHALLE MAHALLE, KÖY KÖY, İLÇE İLÇE TANIYAN BİR İSİMSİNİZ. MECLİSTE GÖRMEK BİZ DADAŞLARI MUTLU EDECEK. YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Yorumu oyla      8      6  
Ahmet Işık 7 Mayıs 2015 Perşembe 09:38

Ben sayın Aydemir'in çok önemli görevlere getirileceğine inananlardanım. Allah yar ve yardımcısı olsun Erzurum'un göğsünü kabartacak kalitede bir isim. Yolun açık olsun

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah sizden razı olsun’
Bakan Ala, kas erimesi teşhisi ile yürüyemeyen Erzurumlu 2 hastaya verdiği ...
Taşkesenlioğlu Uzunderelilere müjde verdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu, Uzundere ilçesinde ...
Tarıkdaroğlu Olurlularla istişare etti
Seçim çalışmalarına devam eden Erzurum Milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu ...
 
Yılmaz AK Parti Erzurum Yaklaşımı’nı anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Narman’da vatandaşlarla bir araya ...
Bulutlar Gençlik Meclisi’ni ağırladı
Palandöken Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Orhan Bulutlar, Geçtiğimiz ...
Aydemir’den ‘AK’ vurgu
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘7 Haziran’da Erzurum AK ...
 
Akdağ: ‘Önce istikrar’
Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti iktidarının düşmesiyle ...
Fırat: ‘Ayırımcılar sandıkta cevabını alacak’
AK Parti Erzurum milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, Karayazı ilçesindeydi
‘Erzurum yatırım, merkezi oluyor’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'u yeniden canlandırma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva