ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SPOR
11 Kasım 2017 Cumartesi - 16:50

Aydemir’den tabyalar yürüyüşü talebi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabı görüşmelerinde Erzurum’la ilgili beklentileri paylaştı, 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşünün Ulusal etkinlik takvimine alınmasını talep etti.

Aydemir’den tabyalar yürüyüşü talebi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabı görüşmelerinde Erzurum’la ilgili beklentileri paylaştı, 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşünün Ulusal etkinlik takvimine alınmasını talep etti. Milletvekili Aydemir, Erzurum’un 2026 Kış olimpiyatları adaylığı noktasında özellikle İskandinav ülkeleri bazında lobi çalışması yapılmasını, il gençlik merkezlerinde kış sporlarına yönelik olarak yabancı dil eğitimine yoğunlaşılması taleplerinde bulundu.
ERZURUM’UN 2026 KIŞ OLİMPİYATLARI ADAYLIĞI
TBMM’deki Erzurum odaklı talep konuşmasında 2026 Kış olimpiyatları sürecini ele alan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un Kış olimpiyatlarına aday olacak donanıma sahip olmasının, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eseri olduğunu ifade ederek, AK öndere Erzurum adına şükranlarını sundu.
ERZURUM’UN BAŞVURU SÜRECİ
2026 Erzurum’un Kış olimpiyatları adaylığı noktasında başvuru sürecini ele alan Milletvekili Aydemir, ‘Bu konuda teknik başvuru etabının sürecinin hızlandırılmasını, uluslararası düzeyde organizasyonun Erzurum’da gerçekleştirilmesine yönelik sportif lobiciliğe ağırlık verilmesini, özellikle kış sporlarının yaygın olarak yapıldığı İskandinav ülkeleri başta olarak Avrupa’da Erzurum imkânlarının aktarılmasına yönelik bir tanıtım fırtınası estirilmesini hassasiyetlerinize sunuyoruz. ‘ dedi.
BÖLGE SPORCU SAYISI VE ARTIRILMASINA YÖNELİK TALEP
Konuşmasının Erzurum ile ilgili talepler bölümünde Doğu Anadolu Bölgesinde sporcu sayısı azlığına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘ Sporun hemen her alanında potansiyel, kabiliyet barındırmasına rağmen millî takımlar düzeyinde temsil imkânı bulan bölge illeri sporcu sayısı azlığının giderilmesine dönük bir talebimiz var. Bu hakikaten çok belirgin bir hâlde, bölge illerine bakınız, bu sporculara da bir yoğunlaşınız, neredeyse yok denecek mesabede bir sayı karşınıza çıkıyor. Dolayısıyla Bakanlığımızın buraya bir yoğunlaşması lazım, buraya odaklaşması lazım. Mesela futbolda, basketbolda, teniste -Erzurum odaklı özellikle, talebimiz o- sporcu hazırlama merkezlerinde, bu yönde bir gayret talebinde bulunuyoruz. Tabii, bu hâl şunu da yapıyor: Sporcularda potansiyel var, kendilerine güven, itimat da var ama iş bu noktaya gelince güven kaybına sebebiyet veriyor, “Bizden bir şey olmaz.” gibi bir his ortaya çıkıyor. Hatta ara ara da bize dönük sitemler açığa çıkıyor ve Erzurum ifadesiyle “Buradakilerin yüzüne bakan mı var?” gibi sitemler, tarizler, serzenişler bize yöneliyor. Dolayısıyla bu noksanı gidermek her açıdan çok çok önemlidir. ‘ kaydını düştü.
9 KASIM TABYALAR YÜRÜYÜŞÜ ULUSAL BAZDA YAPILMALI
Erzurum’da gelenekselleştirilen 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşünün ulusal ölçekte yapılması gerektiğini bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Sunumunda Sayın Bakanımızın da dikkat çektiği üzere, Kültür Bakanlığımız uhdesinde olsa da Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Erzurum’da geleneksel hâle gelen Aziziye şehitlerini anma amaçlı 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü’nün ulusal hâle getirilmesi ve her yıl ülkemizin seksen bir ilinden gençlerin bu yürüyüşe katılması için organizasyonlara gidilmesi bir büyük beklentidir, bütün bir kamuoyunun beklentisi, dahası, bölgenin de beklentisi, bölge illerinin de beklentisi. ‘ dedi.
GENÇLİK MERKEZLERİNDE YABANCI DİL EĞİTİMİ TALEBİ
Erzurum’un Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın armağanı ve öngörüsüyle Dünya Kış Sporları merkezleri arasına girdiğini, ilin bu alanda küresel ölçekte saygın bir yer edindiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, gençlik merkezlerinde yabancı dil eğitiminin verilerek, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporcuların ağırlanması ve il tanıtımında önemli bir sorunun giderileceğini kaydetti.
GENÇLERE YÖNELİK TALEP
Milletvekili Aydemir, ‘Bakanlığımızın Erzurum’da oldukça dinamik ve etkin gençlik merkezleri var. Buralarda gençlerimize her alanda bir ufuk kazandırılıyor ancak Erzurum’un bir kış sporları merkezi olduğu gerçeği noktasında, ile bu sporu yapmaya gelecek yabancıları doğru ağırlamak babında yabancı dil bilmek noktasında da noksanlarımız var. Erzurum’daki gençlik merkezlerinden başlatılmak üzere tüm gençlik merkezlerinde yabancı dil eğitimine yönelik bir yaklaşımın hayata geçirilmesini de özellikle istiyoruz Sayın Bakanım. Yani Sayın Bakanım, yabancı dil öğretimine yönelik sizin müzahir olmanızı talep ediyoruz. ‘ dedi.
AK ÖNDERİN MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabındaki ‘Erzurum’la ilgili Beklentiler Bölümünü Cumhurbaşkanımızın kardeşlik, birlik ve bütünlük mesajlarıyla tamamlayan Milletvekili Aydemir, ‘Sözlerimi Sayın Cumhurbaşkanımızın, “Türkiye artık gücünün, imkânlarının ve yapabileceklerinin bilincinde bir ülkedir. Türk milleti yüz milyonlarca kardeşiyle birlikte yeniden kurulan dünyada hak ettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. Türkiye evlatlarının alın teri, şehitlerinin kanı, gazilerinin cesareti üzerinde kendisine yeni bir gelecek inşa ediyor. 2023 Türkiyesi bu geleceğin ilk adımıdır. İnşallah onu gençlerimiz, evlatlarımız, çocuklarımız tarafından hayata geçirilecek 2053, 2071 izleyecek.” Sayın Cumhurbaşkanımızın bu berceste ifadesini kayda geçiyorum. Biz de tabii buna inşallah, inşallah, inşallah diyoruz. Ben Bakanlığımızın bütçesinin hayırlı olacağını biliyorum Allah’ın izniyle, bereket diliyorum. Sevgili Bakanım, sizin de başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum, Allah mübarek etsin. ‘ niyazında bulundu.

 
Başkan Sekmen: “Erzurum ilçeleriyle birlikte güzelleşti”
 
Deligöz’den bodrum katlara iskan müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taraftarın beklediği açıklama: 'Zirveye oynayacağız'
TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da Osman Özköylü’nün ...
Erzurumspor’da kombine biletleri satışa sunuldu
TFF 1. Lig Takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü, 2017-2018 ...
Giresunspor'a yenilen hoca değiştiriyor..!
Giresunspor’a mağlup olan takımların teknik adamları istifa ediyor
 
Elazığspor'da Kalpar ilk antrenmanına çıktı
Elazığspor, Manisaspor maçı hazırlıklarına yeni teknik direktörü Hüseyin Kalpar yönetiminde başladı.
Gaziantepspor transfere hazırlanıyor
TFF 1. Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un Başkanı Huzeyfe Durmaz, transfer ...
Akın Çorap Giresunspor’da hedef; ilk iki
TFF 1. Lig’in geride kalan 11 haftasında hanesine 22 puan toplayan A.Ç ...
 
Samsunspor’da yabancı hüsranı
TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor transfer ettiği 6 yabancı futbolcudan ...
Erzurumspor'da beklenen karar
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Metin Barlak, alınan ...
Ilıcalı'dan atlı spora arpa desteği
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, birinci ligde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva