ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
16 Mart 2019 Cumartesi - 13:47

Aydemir’den islamofobi tepkisi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında Müslümanlara yönelik menfur saldırıyı lanetleyerek, İslam Dünyasına başsağlığı diledi.

Aydemir’den islamofobi tepkisi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında Müslümanlara yönelik menfur saldırıyı lanetleyerek, İslam Dünyasına başsağlığı diledi. ‘Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.’ ilahi hükmünü hatırlatan Milletvekili Aydemir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali’ye yoldaş olan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’ dedi.

İSLAM DİNİ, SEVGİ DİNİDİR

İslam Dininin hoşgörü, sevgi dini olduğu, bu ilahi muhabbetin önünü kesmeye çalışan küresel şer odaklarının İslamofobi illetine tutularak, dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlara karşı hain saldırılar gerçekleştirdiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, İslam Alemine metanet dileyerek, ‘Yüce dinimizin emri olan hoşgörümüzü sürdürmeli, birlik ve beraberlik içinde sevgi mesajları vererek, şer odaklarının hain çabalarını böylelikle telin etmeliyiz’ değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN VURGUSU

Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘“Müslümanlar olarak asla baş eğmeyeceğiz, ama asla bu alçakların seviyesine de düşmeyeceğiz. Kökeni, inancı, meşrebi ne olursa olsun günahsız her masum insanın ölümüne karşı aynı ilkeli duruşu sergileyeceğiz. Yeni Zelanda’da, Filistin’de, Myanmar’da katledilen masum Müslümanlara hangi hassasiyeti gösteriyorsak, diğer insanlara da aynı şekilde yaklaşacağız” ifadesini paylaşarak, sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi, bizim farkımız yaradılanı yaratandan ötürü sevmektir. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN OLTU BULUŞMASI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 31 mart süreci kapsamında Oltulu dadaşlarla buluştu. AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Efdal Gülcü ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Belediye Başkan adayı Celal Çelebi, MHP ilçe yöneticileri,  Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Oltu merkez, Ayvalı, Gökçedere mahallelerini ziyaret ederek istişarede bulundu. Kanaat önderi Hafız Ali Ağırman’ı ziyaret eden Milletvekili Aydemir ve beraberindekiler, hayır duası aldı.

YENİ ZELANDA’DAKİ MENFUR SALDIRI

Oltu’da gerçekleştirilen çalışmalara Yeni Zelanda’da meydana gelen menfur saldırı damga vurdu. Ziyaretlerinde İslam Aleminin acısını paylaştıklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, Avrupa başta olarak dünyada yayılmaya çalışılan İslamofobi’ye karşı Müslümanların feraset ve basiretle yaklaşmaları, birlik ve beraberlik içinde bulunmaları gerektiğini vurguladı.

‘ALLAH BİZE YETER’

Yeni Zelanda’da meydana gelen alçak saldırı karşısında üzüntü içinde bulunan Oltulu dadaşlarla yaptığı sohbette Ali imran Suresi 173’üncü ayetinde yer alan, ‘Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine, “İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun” dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir” dediler. ‘ ayetini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Biz Müslümanca duruşumuzu sürdürmeli, insanı eşrefi mahlukat olarak gören dinimizin gereği olarak muhabbet ve hoşgörümüzü her zaman ortaya koymalıyız. Unutmamalıdır ki, Milli şairimiz Mehmet Akif’in kaydıyla, ‘Şehâmet dini, gayret dini ancak Müslümanlık’tır/

Hakiki Müslümanlık en büyük bir kahramanlıktır.’ Bize düşen metanet ve basirettir.’ dedi.

AYDEMİR CUMHUR İTTİFAKININ MANASINI PAYLAŞTI

Milletvekili Aydemir ve beraberindeki heyet Ayvalı ve Gökçedere’de Oltulu dadaşlarla bir araya geldi. Meşverette ‘Cumhur ittifakının yalnızca ülke içinde değil küresel boyutta da özel bir mana içerdiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Cumhur ittifakı milli bir duruştur. Bu ittifak, öngörüleri, tespitleri ve vizyonuyla, cihana milli iradenin birlik ve beraberliğini gösteren bir ittifaktır.’ dedi.

‘OLTULU DADAŞLAR YİNE FERASET SERGİLEYECEK’

Belediye Başkan adayı Celal Çelebi, Ak Parti ve MHP yöneticileriyle birlikte Oltu esnafını ziyaret eden  Milletvekili Aydemir, ilçede ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Önceliği milli beka olan Cumhur İttifakının 31 marttan zaferle çıkmasının küresel boyutta da bir mesaj olacağının altını çizen Aydemir, ‘Oltulu dadaşların ferasetlerinden şüphemiz yok. ‘kaydını düştü.

AYDEMİR AĞIRMAN HOCAEFENDİNİN NİYAZINI PAYLAŞTI

Oltu ziyaretinde ruh mimarlarımızdan, kanaat önderi Hafız Ali Ağırman Hocaefendiyi ziyaret eden Milletvekili Aydemir, Ağırman hocaefendinin nasihatlerini aldı, ümmeti Muhammed için hayır niyazlarına ortak oldu. Aydemir ve beraberindekiler daha sonra  22 yaşında dar-ı bekaya göçen Oltulu Batuhan Kara ve Oltu Gökçedere’nin sevilen siması Gültekin Bektaş’ın ailelerine taziye verdi.

 

 
Aydemir Ayvalılarla buluştu
 
Kayakçılar Aslı Nemutlu adına yarıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceylan: ‘Alçak saldırıyı lanetliyoruz’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Yeni Zelanda’da yaşanan ...
Cumhurbaşkanı atama kararları Resmi Gazete’de
Ticaret Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Devlet ...
Memiş: “Sağlıkta şiddet olayları kabul edilemez”
Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Üniversitesi ...
 
‘Mazlum Filistin halkının yanındayız’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mescid-i Aksa’ya, imamlarına ...
Şehitlere vefa
Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 101. yıldönümü dolayısıyla ...
Aydemir: ‘12 Mart Erzurum’un eşref vaktidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, milli vicdanın ...
 
Memiş: ‘Tarihimizden ders almalıyız’
Vali Okay Memiş, Erzurum’un kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla mesaj ...
Karataş: ’12 Mart kutlu bir diriliştir’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Aydemir: 'Milli irade ebu cehillere geçit vermeyecektir’
Milletvekili Aydemir, ‘Milli irade, Ebu Cehilin yoldaşlarına geçit vermeyecek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva