ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
HABERLER>SİYASET
7 Şubat 2019 Perşembe - 14:34

Aydemir’den HDP önerisine tepki

Mİlletvekili Aydemir, AK Parti’nin 17 yıldır ihya siyaseti yaptığı, 17 yılda 170 yıla denk gelen bir yatırım süreci gerçekleştirdiğini belirterek, 31 Mart’ı işaret etti ve ‘Millet kendi kumaşının dışındakilere hep ders verdi, bundan sonra da verecek Allah’ın izniyle. O tarihi bekleyin. ‘ dedi.

Aydemir’den HDP önerisine tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti’nin 17 yıldır ihya siyaseti yaptığı, 17 yılda 170 yıla denk gelen bir yatırım süreci gerçekleştirdiğini belirterek, 31 Mart’ı işaret etti ve ‘Millet kendi kumaşının dışındakilere hep ders verdi, bundan sonra da verecek Allah’ın izniyle. O tarihi bekleyin. ‘ dedi.
AYDEMİR AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir HDP tarafından verilen meclis araştırması teklifine tepki gösterdi.
HDP’nin grup önerisi üzerine, AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Aydemir, Türkiye’de bir ekonomik kriz olmadığının altını çizerek, ‘Bir iktisadi yönelme yaşandı. Bunu herkes biliyor, bütün dünya biliyor. Neydi bu? 15 Temmuz kanlı ihanetine iktisadi yönden ayak verme girişimiydi. Bunu herkes biliyor. Akim kaldı, beceremediler. Şimdi ona ses verme, buradaki sizin gibi, milleti temsil eden milletvekillerinin hali olmamalıdır, bu yanlış. ‘ ifadesini kullandı.
TÜRKİYE’DE KRİZ YOK
Milletvekili Aydemir, ‘HDP önerisinde, altını çizerek söylüyorum ki, bir hüküm ifadesi kullanılmış: "Ekonomik krizin önüne geçilmesi, başta siyasi kriz olmak üzere..." diye geçiyor ve Anayasa’nın ilgili maddeleri gereğince Meclis araştırması açılması teklifinde bulunuluyor. Bir defa arkadaşlar, kriz nerede var, nereden çıktı bu kriz? ‘ diye sordu.
‘VAR MI BÖYLE BİR ŞEY’
Türkiye’de ekonomik ve sosyal bağlamda hiçbir şekilde kriz yaşanmadığını vurgulayan Milletvekili Aydemir, kriz kelimesinin tarifini yaparak, ‘Türkiye’de kriz diye bir şey yok. Bakın, krizin bir tarifi var, tarifi ben yapmıyorum çok genelgeçer bir tarif, lügati bir tarif, müsaadenizle onu okumak istiyorum. "Bir yapının üst düzey hedeflerini, işleyişini tehdit eden veya hayatını tehlikeye sokan acil karar verilmesi gereken uyum ve önleme sistemlerini yetersiz hâle getiren gerilim durumu." Var mı böyle bir şey? ‘ kaydını düştü.
YAPTIKLARIMIZ MİLLETİN MENFAATİNEDİR
‘Kafası, zihin yapısı, zihin haritası imha üzerine kurulu olanlar bu dediğimi anlamazlar.’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Biz ihya siyaseti yapıyoruz. Bugüne kadar on yedi yılda yaptıklarımız yüz yetmiş yılda yapılmayacak kadar. Yaptıklarımız milletin, memleketin menfaatinedir ve bunu bütün parametreler ortaya koymaktadır. ‘ dedi.
KRİZ SENARYOSU FETÖ OYUNUDUR
Türkiye’de döviz kuru üzerinden bir ekonomik çökertme senaryosunun sahneye konmak istendiği, bu tezgahın ardında FETÖ zihniyetinin bulunduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Bir iktisadi yönelme yaşandı. Bunu herkes biliyor, bütün dünya biliyor. Neydi bu? 15 Temmuz kanlı ihanetine iktisadi yönden ayak verme girişimiydi. Bunu herkes biliyor. Akim kaldı, beceremediler. ‘ dedi. aydemir muhalefet milletvekillerine seslenerek, ‘Şimdi ona ses verme, buradaki sizin gibi, milleti temsil eden milletvekillerinin hali olmamalıdır, bu yanlış. ‘ vurgusunu yaptı.
HER HALİMİZLE MİLLETİN İÇİNDEYİZ
‘Biz, şu heyet, şu ak heyet her hâlimizle milletin içindeyiz. Sadece seçimden seçime değil, seçim bittiği gün de seçim varmış gibi çalışan bir heyetiz. ‘ sözleriyle Genel Kuruldaki konuşmasını sürdüren Milletvekili Aydemir, geçilen hafta sonunda Erzurum’da katıldığı bir ekonomik STK Genel Kurulunda kaydedilen tespitleri paylaştı.
ERZURUM’DAKİ TESPİTLER
Milletvekili Aydemir, ‘Ben, burada, hafta sonu Erzurum’da yaşadığım bir hâli ifade etmek istiyorum. Bakın, muhalefet milletvekili de benimle beraberdi. İş âlemini tarif eden bir sivil toplum yapısının kongresine katıldım. Konuşmacıların tamamı iktisadi hâlin çok verimli olduğunu, yönelmenin farkında olduklarını ama bunu atlattıklarını, önümüzdeki dönemde çok daha iyi gelişmelerin olacağını ifade ettiler. Oradaki sivil toplum yapısının temsilcileri bunu anlattılar. ‘ dedi.
BU MİLLET ASLA NEGATİF KAVRAMLARI KABUL ETMİYOR
Türkiye’de belli çevrelerin kriz kavramını kullanarak negatif bir beklenti içerisinde olduklarına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Şunu özellikle not düşüyorum: İnsanların zihnine kriz mefhumunu ne kadar sokmaya çalışırsanız çalışın, bu millet asla bu neviden negatif kavramları artık kabul etmiyor. Çünkü ak anlayış on yedi yıldır bu milletin beklentilerine cevap vermiştir. ‘ diye konuştu.
DYP-SHP İKTİDARINDAN KRİZ ÖRNEĞİ
İktisadi krize esaslı örneği 1994 yılında yaşanan ekonomik krizin teşkil ettiği, o dönem iktidarını DYP-SHP ifade etse de yancı ortaklarının da, bugünkü HDP’nin o günkü damarı HADEP olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Şimdi, müsaade ederseniz, krizi tarif edeyim. Sahici krizi tarif eden iki rakam vereceğim ben size: Dolar 12 lirayken 47 liraya çıkmış, enflasyon yüzde 70’lerden yüzde 125’lere çıkmış. Sadece bu iki rakama bakıp mevcut hâlle kıyasladığınızda kriz kavramını siz de zihninizden sileceksiniz. ‘ hatırlatmasını yaptı.
1 NİSAN’I BEKLEYİN
Muhalefet milletvekillerinin kriz dayatmalarına sert tepki veren Milletvekili Aydemir, 31 mart yerel seçimlerine işaret ederek, ‘Millet, siz bunu söyledikçe zihnini daha da temizliyor. Allah’ın izniyle 1 Nisanda krizin nerede yaşandığını millet size gösterecek. Millet kendi kumaşının dışındakilere hep ders verdi, bundan sonra da verecek Allah’ın izniyle. O tarihi bekleyin. ‘ dedi.

 
Romanya’dan Erzurum’a ekonomi köprüsü
 
Doğu’da kar gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan siyasetçi tarifi
Erdoğan, “Siyasetçilerin görevi düşman kazanmak değil, dost kazanmaktır. ...
AK Parti Horasan İlçe Başkanlığına atama
Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ak Parti Horasan ilçe başkanlığına Recep Karataş atandı
Dadaş Taşyürek’e yoğun ilgi
Kartal’a hak ettiği hizmeti vermek için aday olduğunu söyleyen Erzurumlu ...
 
Toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahları belirlendi
Erzurum Valiliği tarafından toplantı yeri ve gösteri yürüyüşü güzergâhları belirlendi.
Büyükkılıç: “Dadaş kardeşlerime teşekkür ederim”
Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Timur Kurt ...
Uysal dadaşlarla istişare etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye ...
 
Yıldırım’a akrostişli destek
Ünlü isimlerin resimlerini baklavaya işleyen Uluslararası Baklava Ressamı ...
Taşyürek: “Yeni bir sayfa açacağız”
Kartal'ı yaşanacak en güzel ilçe yapmak için güçlü ve adil bir yönetim ...
Bahçeli’den Ortaylı’ya sert tepki
Bahçeli, "İlber Ortaylı, Nurettin Soyer hayranı, Tunç Soyer müdafi olabilir, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva