ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
30 Eylül 2018 Pazar - 13:14

Aydemir’den ‘Dadaş İmanı’ vurgusu

Aydemir, ‘Dadaş Nefi yüzlerce yıl evvel kayıt düşmüş ve“Ehl-i dildir diyemem sînesi sâf olmayana/ Ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil” demiş. Gönlü gani, zihni ak-pâk dadaşlar gönül ehli olarak, mazlum coğrafyaların umudu Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda sabit kadem halinde.’ dedi.

Aydemir’den ‘Dadaş İmanı’ vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Dadaş Nefi yüzlerce yıl evvel kayıt düşmüş ve“Ehl-i dildir diyemem sînesi sâf olmayana/ Ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil” demiş. Gönlü gani, zihni ak-pâk dadaşlar gönül ehli olarak, mazlum coğrafyaların umudu Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda sabit kadem halinde.’ dedi.

DADAŞLIK YÜKSEK BİR İMANIN İFADESİ

Dadaşlık kavramının bir coğrafi alanda yaşayanların tarif ve takdimi değil, insani vasıf ve tefekkürde bir yüksek dereceye işaret ettiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ülkede yaşanan son ekonomik gelişmeler ve terörle mücadele sürecinde dadaşların yüksek vicdanlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ufuk çizgisinde, yürekli bir destekle yürüdüklerini belirtti.

DADAŞLARLA İSTİŞARE

Erzurum’daki yaz dönemi çalışmalarının son etabında dadaşlarla istişare ziyaretlerini yoğunlaştıran Milletvekili Aydemir, Mahallebaşı, Gülahmet, Tebrizkapı, Ayazpaşa ve Terminal Caddesi esnafının konuğu oldu. Aydemir Erzurum şeker fabrikasında kampanya döneminin başlaması dolayısıyla üretici köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

MAHALLEBAŞI BULUŞMASI

Milletvekili Aydemir hafta sonu çalışmaları kapsamında Mahallebaşı esnafının konuğu oldu. Aydemir,  esnafla ülke ve ile dair ekonomik gelişmeleri ele aldı, Erzurum ticaret sektörünün önemli bir alanı olan Mahallebaşı’nda beklentileri kaydetti. Aydemir yaptığı değerlendirmede, ‘‘Çocukluğumuzun, gençliğimizin renk aldığı muhitin adı Mahallebaşı ‘dır.  Her fırsatta uğrayıp yenileniyoruz. Bu defa da hemşehrilerimizle dertleştik. Kentsel dönüşüme dönük talepleriyle birlikte, Ak Parti’nin dört bir yana aktardığı devasa hizmetlere de müteşekkirler. ‘ kaydını düştü.

“GÜLAHMET’TE DAR SOKAKTA EVİM VAR”

Mahallebaşı istişaresinin ardından Gülahmet esnafıyla meşveret eden Milletvekili Aydemir, “Gülahmet’te dar sokakta evim var” türküsünü mırıldanmayana Erzurumlu demezler... Bu güzel muhitte esnafla vatandaşla sohbet, türkü tadı veriyor. Ak Parti’nin eser siyasetine ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükran sunan mükrim kıvamlı hemşehrilerimize minnettarız. ‘ açıklamasını yaptı.

KRİZ TELLALARINA TEPKİ

Aydemir’in hafta sonu istişare ziyaret adreslerinden biri de Ayazpaşa’ydı. Erzurumspor’un efsane isimlerinden Hayırsever İşadamı Hamza Cimilli’yle görüşen Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ticaretinin odak ismi Cimilli AVM’yi  ziyaret edip son iktisadi gelişmeleri istişare ettik. Kurların baş aşağı gitmesinin kriz tellallarını açığa düşürdüğünü vurgulayarak, “Başlattığımız ak zirvelere yürüyüş son hız devam edecek” kaydını düştük.’ dedi.

DADAŞ GÖNÜLLÜLERİNİN DUASI

Tebrizkapı ziyareti kapsamında, semt esnafıyla meşverette bulunan Milletvekili Aydemir, 2018 yılı Erzurum yatırımlarını paylaştı, 2019 yılı beklentilerine dair görüş aldı. Tebrizkapı esnafının ortak biçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen eser siyaseti ve ekonomi politikalarına destek verdiğini belirten Aydemir, ‘Dadaş gönüllülerin duası ülke, bölge ve il ekonomisine bereket taşıyacaktır inşaallah’ niyazında bulundu.

BEDAVADAN AZ PAHALI

Milletvekili Aydemir’in esnaf buluşmaları programı çerçevesinde son adresi Terminal ve Menderes caddesi esnafı oldu. Karşılıklı görüş alış verişinin gerçekleştiği ziyareti değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘Terminal semtinde birlikte olduğumuz hemşehrilerimizin dünyayı takip eden halleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükran duyuşlarıyla mutlu, Menderes Caddesinde “Bedavadan az pahalı” kaydıyla satış yaparak istismarcılara bayrak açan esnafımızla müftehiriz. Rabbim bu dadaş dirayet ve  rabiaya sadakati daim kılsın. ‘ dedi.

PANCAR MÜSTAHSİLLERİYLE İSTİŞARE

Milletvekili Aydemir daha sonra şeker pancarı üreticileri ve pancar ekimi yapan köylerin muhtarlarıyla Erzurum Şeker Fabrikasında bir araya geldi. Aydemir, ‘Şeker Pancarı üreten çiftçilerimizle, muhtarlarımızla Erzurum Şeker Fabrikasını ziyaret ettik. Yetkililer, yapılan çalışmalar hakkında ayrıntıya girip, sıhhatli bilgilerle donanmamızı sağladılar.  İlgiye, teknolojik yenilenmelere teşekkür ediyoruz.’ yorumunu yaptı.

 
Curling antrenörlüğü için yarışıyorlar
 
Erzurumspor maçında sakatlanmıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz, ‘Ekip çalışması başarıyı getirdi’
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) düzenlemiş olduğu ...
Milletvekili Aydemir’den yatırım açıklaması
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da bu yıl içinde ...
Erdoğan: “Ülkemiz yeniden reform yoluna girmiştir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ...
 
Taşkesenlioğlu’ndan ETSO’ya ziyaret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, ...
Kurtulmuş: ‘Biz yalnızca bu millete bağlıyız’
Kurtulmuş, 'AK Parti, millete güvenen bir siyasi partidir. Bizim milletten ...
Aziziye’de Muhtarlar Zirvesi
Orhan, merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir ve Aziziye ...
 
Sekmen: ‘En büyük yatırım eğitimdir’
Bahçeşehir Koleji Erzurum Kampüsü hizmete açıldı. Eğitimin bir milletin ...
Taşkesenlioğlu esnafla istişare etti
Şehir merkezi, ilçe ve bağlı köyleri gezen Taşkesenlioğlu, esnaf ve STK ...
Âlâ’ya yoğun ilgi
AK Parti Bursa Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Yenişehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva