ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>SİYASET
12 Kasım 2021 Cuma - 15:41

Aydemir çevrecilikte Erzurum’u örnek gösterdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdi, Kılıçdaroğlu’nun Büyükelçilere yazdığı mektup ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Büyükelçilere verdiği kahvaltıyı gündeme taşıdı.

Aydemir çevrecilikte Erzurum’u örnek gösterdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdi, Kılıçdaroğlu’nun Büyükelçilere yazdığı mektup ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Büyükelçilere verdiği kahvaltıyı gündeme taşıdı.

AYDEMİR ERZURUM’U GÜNDEME TAŞIDI           

Basın toplantısında Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı kaydında Erzurum’da gerçekleştirilen hizmetleri paylaşan Milletvekili Aydemir, Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Tortum, İspir başta olarak inşa edilen Erzurum Millet Bahçelerini örnek olarak gösterdi, Milletvekilleri ve gazetecileri Erzurum’a davet etti.

ŞEHİT GÜNGÖR VE SAFİTÜRK’E VEFA

Görev şehidi Abdulkadir Güngör ve 2016 yılında Mardin’de şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü rahmet niyazıyla yad eden Milletvekili Aydemir, ‘Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onlara minnettarız. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN SİYASET DİLİ UYARISI

Sunumuna siyaset dilinin önemine değinerek başlayan Milletvekili Aydemir,  ‘Siyasetin seviyesini korumak lazım. Siyasetin dilini mutlaka ama mutlaka muhafaza etmek lazım. Konuştuklarımıza, hareket tarzımıza hepimizin çok daha dikkat üzere davranıp ona göre hayata geçirmemiz lazım. Bunun bir sonucunu yaşıyoruz. Bingöl’de yaşanan hadiseyi kaç gündür konuşuyoruz, tartışıyoruz. Bir siyasetçi üzerinden siyaset kurumu yıpranıyor haliyle. İlkeli olmak lazım. Siyaseti ne için yapıyor isek kendimizi tarif ettiğimiz, konuşlandırdığımız, konumlandırdığımız yere göre politikalarımızı da geliştirmemiz lazım. Ona göre duruş sergilemek lazım. ‘ kaydını düştü.

‘CHP TARİHİNE KARA BİR LEKE DÜŞÜRMÜŞTÜR’

Milletvekili Aydemir, "Mazlum Kobani" kod adlı terör örgütü elebaşı Ferhat Abdi Şahin'in, verdiği bir demeçte, CHP'nin, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine "hayır" oyu vermesini, kendileri açısından umut verici olarak nitelendirdiğini söyledi. Milletvekili İ Aydemir, "Terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani ile aynı safta bulunan CHP, tarihine kara bir leke yazdırmıştır." dedi.

MİLLETE BUNUN HESABINI NASIL VERECEKLER?

CHP'nin, Irak ve Suriye tezkeresine "hayır" demesinin, en çok bölücüleri, vatan hainlerini ve insanlık düşmanlarını mutlu ettiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, "Mazlum Kobani, terörist başı, bebek katili Abdullah Öcalan'ın Suriye'deki eş değeridir, Türkiye düşmanıdır. CHP onu mutlu etmişse bu, CHP'nin tarihine kara bir leke olarak geçecek. CHP millete hiçbir şekilde bunun hesabını veremez. ‘ diye konuştu.

‘OTURSUNLAR DERTLERİNE YANSINLAR’

CHP'nin, Atatürk'ün bütün politikalarıyla taban tabana zıt bir duruş sergilediğini savunan Milletvekili Aydemir, "Atatürk bugün yerinden kalksa CHP diye bir şey bırakmaz. En dışlayacağı olgu CHP olur. Terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani ile aynı safta bulunan CHP, tarihine kara bir leke yazdırmıştır. O lekeyi nasıl çıkaracaklar, otursunlar, dertlerine yansınlar." değerlendirmesinde bulundu.

‘BİRİ MEKTUP YAZIYOR, ÖBÜRÜ KAHVALTI VERİYOR’

Milletvekili Aydemir, ‘CHP bunları yapıyor da ortağı ne yapıyor, İYİ Parti? O da bakın genel başkanı büyükelçilere kahvaltı veriyor. Onlarla beraber kahvaltı yapıyor. Yani biri mektup yazarak şikayet ediyor, öbürü de yüz yüze görüşerek bir rezalet hal yaşanıyor. O yüzden diyoruz ki siyasetçi diline dikkat etmeli, ilkelerine de dikkat etmeli, durduğu yeri çok iyi tarif edilir hale getirmesi lazım. Biz hep böyle yaptık.’ dedi.

SİYASETTE AK PARTİ FARKI

Siyasette AK Parti ve Cumhur İttifakı farkını paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘2001 yılından, kurulduğumuzdan bu yana AK Parti olarak tarif ettiğimiz hal üzere yaşıyoruz.  Öyle olduğu içindir ki millet yüreğine koyuyor bizi. Cumhur ittifakı olarak neyi ortaya koymuşsak, neyi söylemişsek, ilkeler bağlamında, milletimize ne tür taahhütlerimiz varsa, aynı hali devam ettiriyoruz. Hiçbir şekilde geri adım atmak yok. Yahut dün söylediğimizi bugün tersine çevirme diye bir halimiz yok. Keşke bunu CHP başta olmak üzere diğer muhalefet partileri de yapsalar. HDP’nin resmen kuyruğuna takılmış, yürüyen bir halleri var CHP ve İYİ partinin. Siyaset kurumunun aşağıya çekilmesine istinaden duyduğumuz üzüntünün sınırı yoktur. Keşke bir an önce bu hali düzeltseler. ‘ ifadesini kullandı.

AYDEMİR AK ESERLERİ PAYLAŞTI

Basın toplantısında AK Parti’nin eser ve Hizmet siyasetini aktaran Milletvekili Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonundaki çalışmalara atıfta bulunarak, ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının bütçesini görüştük. Türkiye’nin her zerresine bakanlığımız kanalıyla hizmet taşıyoruz, götürüyoruz. Muhalefet hayal dahi edemez bu yaptıklarımızı. Ama söz onlara geldiğinde sadece ve sadece tenkit ederler. Eleştiri yaparlar, bu defa da aynı şeyleri yaptılar. Biz eser ve hizmetleri anlatıyoruz. ‘Millet bahçeleri’ diye zemine yaydığımız çok esaslı bir hizmet var. Bütün Türkiye sathına nefes aldıracak hizmetlerdir. Her yerde ilçe ilçe. Bunları yapıyoruz Bunu hayata AK Parti yansıttı. ‘ diye konuştu.

TORTUM, İSPİR, AZİZİYE, PALANDÖKEN VE YAKUTİYE ÖRNEĞİ

Çevre ve Şehircilik kaydında Erzurum’u örnek gösteren Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum bağlamında yaşananlara vurgu yapmak istiyorum. Tortum Gölü Turizmin marka adreslerinden biri olmuştur. Son yıllarda özellikle. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret adresi olmuştur. Oraya dönük çok özel bir millet bahçesi ihdas ve inşa ettik. Oraya gittiğinizde CHP’li, HDP’li belediyelerin uzun yıllar yönettikleri belediyelerde yapmadıkları hizmetleri bu neviden ilçelerimize dahi taşıdığımızı göreceksiniz.

Tortum gölü millet bahçesini yapmışız, herkesi davet ediyoruz. Gidin görün. 60 dönümlük bir alana yapılmış bu millet bahçesi.  Çok esaslı yatırımlar bunlar. Çevreci yatırımlar bunlar.  İklim değişikliği gerekçe ve bahanesiyle Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’yi büyükelçilere şikayet etti ya, dünyadaki iklim yapısını daha muhkem daha sağlam hale getirdiğimiz adımlardan birisidir bu millet bahçeleri. ‘ dedi.

YAKUTİYE BELEDİYESİNİN ALDIĞI ÇEVRE ÖDÜLÜ

Erzurum’da yükselen çevre ve şehircilik eserlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Tortum ve ispir bağlamında inşa edilen Millet Bahçeleri ve hayata geçirilen sıfır atık projelerini aktardı. Yakutiye Belediyesinin Sıfır Atık Projesi uygulamasıyla ödül aldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Palandöken Belediyemiz, Yakutiye Belediyemiz, Aziziye Belediyemiz, eşi emsali az görülür çevreye dönük çalışmalar gerçekleştirdiler. Yakutiye belediyemiz sıfır atık projesine katkısından dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiden bir ödül aldı.  Biz hizmet yapıyoruz, hizmeti yapanları da teşyi ediyoruz. Onore ediyor, teşvikte bulunuyoruz. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yaptığı da bu kabildendir. Biz de Yakutiye Belediye başkanımızı buradan tebrik ediyoruz. ‘ dedi,

PALANDÖKEN KENT ORMANI

Basın toplantısında çevrecilik adına Palandöken Belediyesi Kent ormanı Projesini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, ‘Palandöken belediyemiz bir kent ormanı projesi gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 dönümlük bir alan. Palandöken kış turizminin merkezi. Tam onun girişinde bir kent ormanı kurdu Daha önce mezbelelik olan bir alanı, çok esaslı bir hale getirdi. Gittiğinizde çevreye katkı nasıl olur görüyorsunuz.  Hakiki çevrecilik budur. Sadece sözde değil hayata yansıtarak gösteriyoruz çevre hassasiyetimizi. Palandöken belediyesini de tebrik ediyoruz. ‘ diye konuştu.

AZİZİYE VE TERMAL YATIRIMLAR

Aziziye Belediyesinin özellikle Termal kaynakların ekonomiye kazandırılması, bu turizm çeşidi üzerinden çevrecilik projelerini hayata geçirmesiyle örnek bir belediyecilik ortaya koyduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, bunun çevreye karşı bir AK duyarlılık eseri olduğunu, Aziziye Belediyesine minnettar kaldıklarını belirtti.

 
Pazaryeri'nde Dadaşlardan ‘Aşıklar Gecesi’ etkinliği
 
Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir çevre ve şehircilikte AK yaklaşımı paylaştı
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir Çevre, ...
Aydemir: ‘Bizim lügatimizde ayrı, gayrı yok’
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir, Aile ...
Aydemir: ‘Tarihimiz ve Şehitlerimizle müftehiriz’
Milletvekili Aydemir toplantıda Aziziye Destanını kayda geçti. ‘93 Harbi ...
 
Aydemir: ‘Ecdada saygı, şühedaya vefa şiarımızdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu ...
Öz: '10 Kasım bir son değildir'
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yayımladığı mesajda "Gazi ...
'Türkiye Atatürk'ten aldığı ilhamla geleceğe yürüyor'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi ...
 
Karataş’tan 10 Kasım mesajı
MHP Erzurum il Başkanı Naim Karataş 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
‘Azim ve kararlılığınız karşılıksız kalmayacak’
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan AK Parti ...
Aydemir’den Kılıçdaroğlu’nun yazdığı mektuba tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva