ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>SİYASET
18 Kasım 2019 Pazartesi - 12:19

Aydemir: ‘Türkiye 17 yılda 170 yıllık mesafe aldı’

Milletvekili Aydemir, ‘Türk milletini tarif eden en mühim hususiyet ahlaklı olmamızdır. Ahlak öncelikle Hak teslimini gerektiriyor. Hakkı teslim edeceğiz’ vurgusunda bulunarak AK Parti dönemiyle ulaşılan zirveye işaret etti, hakkın teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Aydemir: ‘Türkiye 17 yılda 170 yıllık mesafe aldı’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Türk milletini tarif eden en mühim hususiyet ahlaklı olmamızdır. Ahlak öncelikle Hak teslimini gerektiriyor. Hakkı teslim edeceğiz’ vurgusunda bulunarak AK Parti dönemiyle ulaşılan zirveye işaret etti, hakkın teslim edilmesi gerektiğini söyledi.
MARİFET, FAZİLET VE İLİM
Milli Eğitim Bakanlığı 2020 Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde tespitlerini sunan Milletvekili Aydemir, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle Marifet ve Fazilet kudretlerine dikkat çekti, 21’inci yüzyılın Bilgi çağı olduğunu aktararak, ‘Zaman, zamanı ulum’dur, yani ilim zamanı bilgi zamanıdır dedi.’
AYDEMİR’DEN AKİF’İN DİZELERİYLE TARİF
Milletvekili Aydemir, Milli Şairimiz Akif’in çok hususi bir öğüdü var: “Çünkü milletlerin ikbali için evladım / Marifet, bir de fazilet; iki kudret lazım.” diyor Akif ve ekliyor: “Marifet kudret olmazsa bir ümmette eğer / Tek faziletle teali edemez, zaafa düşer.” Sonrasında da çok böyle küresel, evrensel bir kayıt düşüyor Mehmet Akif: “Unutmayın şunu lakin; zaman, zamanı ulûm.” Yani ilim zamanı, bilgi zamanı diyor. Biz Akif’in ahlakıyla tebarüz etmiş yüksek bir milletiz. Kültür Bakanlığı bütçesinde de altını çizdim, Türk milletini tarif eden en mühim hususiyet ahlaklı olmamızdır. Ahlak öncelikle neyi gerektiriyor? Hak teslimini gerektiriyor. Hakkı teslim edeceğiz ve buna ısrarla hemen hemen her bütçe konuşmasında vurgu yapıyoruz. ‘ ifadesini kullandı.
AYDEMİR’DEN YÜZEYSEL YAKLAŞIMA TEPKİ
Hak tesliminin ciddi bir yaklaşım olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Bazen sathi bilgilerle yani künhüne ermeden, çok yüzeysel, duyduklarımızla, gördüklerimizle hüküm cümleleri kuruyoruz.’ diyerek Diyanet işleri Başkanlığınca ailenin önemine işaret etmek üzere gerçekleştirilen ve takdir toplayan bir eğitim videosunun, bazı çevrelerce sonuna bakılmadan eleştirilmesine tepki gösterdi.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMASI VE YANLIŞ YORUMLAMALAR
Bir milletvekilinin ifadelerini aktararak, yüzeysel bakışın hakkı teslim etmeyle bağdaşmadığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Mesela, bunlardan bir tanesini söyleyeceğim, Bakınız, aynen şöyle bir ifade var: “Bir hoca elinde telefonla oturuyor, eşi de kek getiriyor, kocasının yüzüne bakıyor, kocası yüzüne bakmıyor, sonra çay getiriyor, kocasının yüzüne bakıyor, kocası yüzüne bakmıyor.” Oysa arkadaşlar, bu arkadaşımızın kötü niyetli olduğunu söylemiyorum ama söylediğim şey bu: Yüzeysel olmamak lazım, sathi olmamak lazım, hakikaten künhüne erip sonra hüküm vermek lazım. Videonun tamamını izlediğinizde Diyanet İşleri Başkanlığımız bir eğitim, bir farkındalık çalışması yapıyor, diyor ki, arkadaşlar, aynen şöyle video biterken: “Telefonun değil, eşinin yüzüne bak.” Yani bir tenkit geliştiriyor orada, görsel bir eğitim yapıyor. Siz bunu -yukarıda aktarıldığı üzere- bu hâle getirirseniz, tahrif ederseniz ahlaki kodlarımızı da bozmuş olursunuz. Sayın Uğur Aydemir’in ifade ettiği dindarlığın çerçevesi bunu ihata ediyor, bunu kuşatıyor zaten. ‘ dedi.
BÜTÇEDE KIYAS METODU
Özellikle Bütçe görüşmelerinde kıyas yapmanın bir gereklilik olduğu, bütçe görüşmelerinde 2002 öncesiyle 17 yıllık sonraki sürecin mukayese edilerek gelinen noktanın ortaya konulduğunu bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Önceyle şimdiyi kıyaslayalım, hatta hatta bir yıl önceyle bir yıl sonrayı kıyaslamak durumundayız, zaten bütçeler de bunu öngörüyor, bunu tarif ediyor.’ kaydını düştü.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EŞSİZ DİRAYET ve LİDERLİĞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 yıllık süreçte tarihe geçen bir dirayet ve liderlik ortaya koyduğunu, bir hedef ve öngörü yüksekliği oluşturduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘İşte, Sayın Cumhurbaşkanımızın farkı burada ortaya çıkıyor; hedefler koydu ve eşsiz bir ak kadroyla o hedefleri elhamdülillah her gün çok daha ileri seviyelere getirdi. ‘ dedi.
MERHUM TÜRKEŞ’İN ORTAYA KOYDUĞU ÖLÇÜ
Sunumunda Merhum Alparslan Türkeş’in bir ifadesine yer vererek hak teslimi konusuna açıklık getiren milletvekili Aydemir, ‘Bakın, bir hak teslimi daha yapacağım ben burada. Allah, gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Rahmetli Alparslan Türkeş bir hususi hedef koyuyor yani vatanseverlere hedef koyuyor, vatanseverliğin miyarını, ölçüsünü koyuyor, diyor ki: “Biz, öyle bir gayret koyacağız, öylesine bir çalışma yapacağız ki çok kısa zaman içerisinde çağlar üzerinden milletimizi aşırıp muasır medeniyetler seviyesine getireceğiz.” Hak teslimi dedim ya, şimdi, kıyas yapmak da aslında hep söylüyorum, bir metot, tarif metodu. Önceyle şimdiyi kıyaslayalım, hatta hatta bir yıl önceyle bir yıl sonrayı kıyaslamak durumundayız, zaten bütçeler de bunu öngörüyor, bunu tarif ediyor. Bizim için bütçe ne anlama geliyor? Şunu söyleyelim: 2002’de bu, 2002’den önceki hükûmetleri tenkit anlamına da gelmiyor arkadaşlar, oradaki gayret koyanlara da saygımız var bizim. Ben, o Hükûmetlerin de hakikaten canhıraş mücadele vermiş, çok vatansever insanlar olduğunu biliyorum. Ama, eğer bir dirayet koyamıyorsanız, bir liderlik koyamıyorsanız, bir öngörü yüksekliği, bir hedef oluşturamıyorsanız mesafe alamıyorsanız. İşte, Sayın Cumhurbaşkanımızın farkı burada ortaya çıkıyor; hedefler koydu ve eşsiz bir ak kadroyla o hedefleri elhamdülillah her gün çok daha ileri seviyelere getirdik. On yedi yılda rahmetli Türkeş’in hedefini yani on yedi yılda yüz yetmiş yıl, böylesine bir mesafe ki bu çok mütevazı da bir tespittir, dahasını yaptık biz. İnşallah, bunun da fevkinde gayretlerimiz olacak, çalışmalarımız olacak. İşte, bütçemiz 200 milyara doğru gidiyor.’ ifadesine yer verdi.
AK PARTİYLE GELEN TARİHİ GELİŞİM
Sunumunda AK Parti iktidarlarıyla Türkiye’nin her alanda tarihi bir gelişme kaydettiğini, Türkiye’yi lider ülkeler düzeyine taşıdığını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Hak teslimi, hak teslimi,hak teslimi arkadaşlar. Hakkı teslim ediyorum, ak kadroların her sahada ülkemizi çağların üzerinden aşırttığını, zirvelere, doruklara taşıdığını bir daha vurguluyorum. ‘ dedi.

 
Oltu’da örnek kampanya: “Bir Kuş da Sen Barındır'
 
Eskişehirspor'un gol yükünü yabancılar çekiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Erzurum vakıf kültürünün merkezidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,’ Bizim kültürel olgularımız ...
Aydemir: ‘Erzurum elbette Vilayeti şahane’
Milletvekili Aydemir Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Bütçesi TBMM Plan ...
Dadaş Ala Erzurum Standının konuğu oldu
Bursa’da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri kapsamında Erzurum Valiliği ...
 
Aydemir: ‘Onlara acı veren, bize lezzet veriyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin son 17 yılda ...
Aydemir’den Bakan Kurum’a Palandöken teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim anlayışımızda “Hangi ...
MHP’de proje gündemi
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, meclis üyeleri ile istişare toplantısı yaptı.
 
‘Atatürk Necip Milletimizin diriliş sembolüdür’
Sekmen, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, necip milletimizin ...
Öz: ‘Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz’
Öz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81.yıldönümünde saygıyla rahmet ...
‘Atatürk milletimizin gönlünde taht kurmuştur’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81.vefat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva