ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Nisan 2021 Pazar - 09:20

Aydemir: ‘Türk Dünyası küresel vicdanı uyandıracaktır’

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Aydemir, Türkmenistan’ın 30’uncu kuruluş yıldönümü coşkusunu paylaşarak, ‘Türk Dünyası küresel vicdanın uyanışına öncülük etmeyi sürdürecektir. ‘ dedi.

Aydemir: ‘Türk Dünyası küresel vicdanı uyandıracaktır’

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Aydemir, Türkmenistan’ın 30’uncu kuruluş yıldönümü coşkusunu paylaşarak, ‘Türk Dünyası küresel vicdanın uyanışına öncülük etmeyi sürdürecektir. ‘ dedi.

TÜRK DÜNYASI TEK MİLLET

Ankara Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkçe olarak yayımlanan “Atta Vefa da Var, Sefa da” ve “Türkmen’in Refah İlkesi” adlı kitaplarının tanıtım konferansı ve Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. Yıldönümünü kutlama etkinliklerine katılan Milletvekili Aydemir yaptığı sunumda, Türk Dünyasını Tek Millet vurgusuyla tarif etti.

AYDEMİR’DEN DESTAN ŞİİRİNİN İFADESİYLE TARİF

Etkinlik sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, Destan Şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun, ‘Uyanınca Türk ün özü/Gerçekleşir Tanrı sözü/Olur bir gün şu yeryüzü/İnsanlığın hür meydanı’ dizelerini paylaşarak, Dili, Dini, Töresi ve ufku bir olan Türk Dünyasının mümtaz adreslerinden kardeş Türkmenistan’ın 30’uncu kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyoruz.  ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

Milletvekili Aydemir, ‘Ev sahipliğini Ankara Üniversitesinin yaptığı Türkmenistan’ın 30. Bağımsızlık Yılı etkinliğinin farklı etaplarına iştirak ettik.  Türk Dünyasına dönük sahabetliği ile gönüllerde yer bulan Ankara Üniversitesi Rektörü sayın Necdet Ünüvar Türkmenistan Büyükelçimiz Sayın İşankuli Amanlıyev’e minnettarız.’ kaydını düştü.

ANKARA ÜNİVERSİTESİNDEKİ ETKİNLİK

Türkmenistan’ın 30. Bağımsızlık Yılı etkinliği kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkçe olarak yayımlanan “Atta Vefa da Var, Sefa da” ve “Türkmen’in Refah İlkesi” adlı kitaplarının tanıtım konferansı 9 Nisan 2021 tarihinde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonunda yapıldı. Türkmenistan kültürü sergisinin açılışıyla başlayan etkinlik, Türkmenistan Millî Marşı ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açış konuşmaları gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan etkinliğe; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Üyesi İyi  Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Belarus Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Moldova Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, üniversitemiz yöneticileri ile birlikte çok sayıda akademisyen ve bürokrat katıldı.

ÜNÜVAR: “TÜRKMENİSTAN’IN BAŞARISINI ÜLKEMİZİN BAŞARISI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Programın açış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuşmasına, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yılını kutlayarak başladı. Rektör Ünüvar,  Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazandığı günden bugüne çok önemli bir gelişim gösterdiğini belirterek Türkmenistan’ın başarısını ülkemizin başarısı gibi gördüğünü söyledi. Rektör Ünüvar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durumu birçok kez Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulı Berdimuhammedov’un ilişkilerinde, temaslarında, toplantılarında çok yakinen görmemiz mümkün. Biz de Ankara Üniversitesi olarak bu iki önemli kitabın tanıtımı vesilesiyle olsa da Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. Yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde böyle bir tören yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

ÜNÜVAR: “TÜRKMENİSTAN İLE AKADEMİK ANLAMDA DA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Ülkeler arasındaki ilişkilerin sadece siyasi, ekonomik alanlarla sınırlı olmadığına dikkat çeken Rektör Ünüvar, akademik alanlarda da iş birliği olması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuşmasına şöyle devam etti: “Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev’le geçtiğimiz ay yaptığımız görüşmede aramızda bir ikili iş birliği protokolünün olmadığını gördük ve bununla ilgili hemen adımlar atmaya karar verdik. İnanıyoruz ki her iki taraf da bu iş birliğinden çok istifade edecektir. Güçlerimizi birleştirmiş ve akademik seviyeye de aktarmış olacağız. O ziyarette konuştuğumuz bir programdı bugünkü program. Tanıtımı yapılan bu iki kitapta oldukça önemli. “Türkmen’in Refah İlkesi” adlı kitapta, Berdimuhammedov’un ilkeleri doğrultusunda Türkmenistan’ın nasıl gelişim kaydettiğini ifade ediyor. “Atta Vefa da Var Sefa da” adlı kitapta da ‘at’ın kültürümüzde ne kadar önemli olduğundan bahsedilmektedir.

ÜNÜVAR: “YAŞASIN TÜRKMENİSTAN, YAŞASIN TÜRKİYE”

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, bu etkinliğin Türkmenistan’ın tanıtımı için oldukça önemli olduğunu belirterek bunun gibi etkinliklere her zaman destek olacaklarını belirtti. Konuşmasının sonunda etkinliğe destek verenlere teşekkür eden Rektör Ünüvar: “Yaşasın Türkmenistan, yaşasın Türkiye.” dedi.

Programda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Üyesi İyi  Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

Açış konuşmaları sonrasında, kitapların tanıtım konferansında ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berdi Sarıyev sunumlarını gerçekleştirdi.

Türkiye-Türkmenistan Dostluk Derneği Kurucu Başkanı Selahattin Baysal ise okuduğu şiirler ile programa renk kattı. Konferansın sonunda; Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, tüm katılımcılara teşekkür ederek Üniversite Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a Türkmenistan’ın geleneksel kıyafetini takdim etti. Büyükelçi Amanlıyev, ayrıca tüm konuşmacılara, konuk olarak katılan büyükelçi ve rektörlere de kitap armağan etti. Etkinlik, “Türkmen Pilavı” ikramı ile sona erdi.

 
Erzurumspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı
 
Beşiktaş kafilesi Erzurum’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Eğitimden Bir Kare'
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), “Eğitimden Bir Kare” fotoğraf ...
Kartal Erzurumlular Vakfına yeni yönetim
Kartal Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nda yapılan olağan ...
Erzurum’dan Rusya’ya sancak davası
Rusların Erzurum’u işgali sırasında ele geçirdikleri ve Saint Petersburg'da ...
 
Keteci ve Dinçer’den 'Farklı Bakış' hat sergisi
Erzurumlu sanatçı Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer'in yeni ...
Tarihi eserlerin geri iadesi için girişim başlatıldı
Tarihçi ve Araştırmacı Ümit Topal milli ve tarihi eserlerin Rusya’dan ...
AYK’den 2 yeni eser
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından iki yeni eser daha okuyucuların beğenisine sunuldu.
 
Erdoğan'dan Zimem Geleneğini yaşatma çağrısı
Erzurum Bakkallar ve manavlar odası Başkanı Samet Erdoğan, pandemi nedeni ...
TDK ‘Salgın Terimleri ve Türkçe’ ilişkisini masaya yatırıyor
Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından 8 Nisan’da “Salgın Terimleri ve Türkçe” ...
Tokayev Türk Dünyası hedefini paylaştı
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Türk Dili Konuşan Ülkeler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva