ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
2 Şubat 2017 Perşembe - 17:18

Aydemir: ‘Tortum hak ettiği yere gelecek’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir beraberinde Tortum İlçe Başkanı Ömer hancı olduğu halde Kaymakamlığı ziyaret ederek İlçeye ait son gelişmeleri değerlendirdi.

Aydemir: ‘Tortum hak ettiği yere gelecek’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir beraberinde Tortum İlçe Başkanı Ömer hancı olduğu halde Kaymakamlığı ziyaret ederek İlçeye ait son gelişmeleri değerlendirdi.
GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ
Tortum’da nüfus kaybına ilişkin açıklamalarda bulunan Aydemir. “Tortum’un geçen yıla nispetle nüfusunda 834 azalmanın olması oldukça üzücüdür. Yaptığımız incelemelere bakılırsa doğum ve ölüm oranları sayı olarak neredeyse aynıdır. Öyle ise, sahici bir göç olayıyla karşı karşıya bulunuyoruz. Buna ilişkin siyasi ekip olarak ciddi bir çalışma dönemini başlatmış bulunuyoruz. Özellikle Cazibe Merkezleri Projemizin Tortum’a dönük ayağına önem veriyoruz.” açıklamasında bulundu.
CAZİBE MERKEZİ PROJESİNDEN FAYDALANACAĞIZ
Tortum’da bulunan ve uzun yılların ihmaline uğrayan Şayak Fabrikası alanının çok kısa sürede yatırım sahası haline getirilmesine gayret sarf ettiklerine vurgu yapan Aydemir, “Tortum Kaymakamımızın yaptığı çalışma Kalkınma Bakanımıza sunuldu. Bakanımız da burayı fonksiyonel hale getirmek için ivedi bir biçimde çalışma başlatacağını söyledi. İnşaallah 2017 yılında buna dönük önemli ve güzel gelişmeler olacaktır.” Dedi.
Tortum’da genç nüfusun azaldığına da dikkat çeken Aydemir daha sonra şunları söyledi, “Yaptığımız incelemelere göre doğurganlık oranı çok düşük. Buna paralel olarak da yaşlılarımızın sayısı bir hayli fazla. Hem yatırımlar kanalıyla hem de bu alanda yapılacak çalışmalarla Tortum’un nüfusunu kısa sürede eskiden olduğu gibi 20 binlerin üzerine çıkaracağız”
Tortum’a çok amaçlı Kapalı Spor Salonu Müjdesi
Tortum ziyaretinde Tortum Kaymakamı ile birlikte Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne de uğrayan Aydemir, noksanları yerinde tespit etti.
Tortum ziyaretinde Tortum Kaymakamı ile birlikte Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne de uğrayan Aydemir, noksanları yerinde tespit etti. TEOG sınavlarında Erzurum’un 20 ilçesi içerisinde Oltu’dan sonra ikinci başarılı İlçe olmasında dolayı Tortum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik eden Aydemir, “Hiçbir emek karşılıksız kalmıyor. Buna son örnek bu başarıdır, TEOG sınavlarında Tortum hem Erzurum hem de ülke ortalamasını geçmiştir. Bu başarıda katkısı olan Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” dedi.
SPOR SALONU TAMAM
Şehit Mücahit Daştan Anadolu lisesi ve Şehit Murat Karataş Yatılı Bölge Orta Okunun bulunduğu kampüste her iki okulun da faydalanacağı çok amaçlı kapalı spor salonu yapılmasının ihtiyaç ve zaruret olduğunun ifade edildiği ziyaret esnasında Aydemir’den buna dönük müjdeli bir haber çıktı.
Milli Eğitim bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’le yapılan görüşmeleri aktaran Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığımız Gençlik Spor bakanlığımızla birlikte Tortumumuza her türlü ihtiyacı karşılayacak devasa bir spor salonu yapacaklarını ifade ettiler. İnşaallah yakın zamanda buna ilişkin somut gelişmeleri kamuoyumuzla paylaşacağız” açıklamasında bulundu.
KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK
Öte yandan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir Tortum Kaymakamı ile birlikte hayırsever Niyazi Çakmakçı tarafından yaptırılacak 16 derslikli İmam Hatip Orta Okulunun ve yeni yapılacak Hükümet Konağı yerinde incelemelerde bulundu. Tortum kütüphanesinin bulunduğu yeri de gezen Aydemir, Tortum için acil ihtiyaç halindeki çok amaçlı Kültür Merkezi Projesi için Kültür Bakanlığı ile görüşme yapacaklarının altını çizdi.
Tortum Eğitim İlçesidir!
Tortum Meslek Yüksek Okulunu da ziyaret eden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Üniversitenin MYO'ya Elektrik Bölümü açma girişiminin Tortum özeli olduğu kadar Erzurum içinde çok önemli olduğunu söyledi.
AK Parti Tortum İlçe Başkanı Ömer Hancı ile birlikte Atatürk Üniversitesine bağlı Tortum Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Üniversitenin Tortum Meslek Yüksek Okulu’na Elektrik Bölümü açma girişiminin Tortum özeli olduğu kadar Erzurum içinde çok önemli ve değerli olduğuna vurgu yaparak, MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Sedanur Atasoy’dan Yüksek Okulla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.
DÜNYA’NIN ŞAPKA ÇIKARDIĞI ZİRVE İSİMLER TORTUMLUDURLAR!
Tortum’un bünyesinden çıkardığı ve eğitim sahasında ünü dünya ölçeğine varan isimlerle meşhur olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Aydemir, “Ordinaryüs Profesör Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu gibi zirve bir ismi yetiştiren Tortum, Yunus Kaya Hoca gibi milli ve yerli düşüncenin ilahiyat sahasındaki numune-i timsal ismini de bağrından çıkarmış hususi bir ilçemizdir. Bu alanda daha onlarcasını sayacağımız değerleri unutmayıp, Tortum’u bir Eğitim İlçesi diye tarif etmemiz buranın en doğal hakkıdır.” Değerlendirmesinde bulundu.
MYO’NUN FİZİKİ ŞARTLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ
Bünyesinde Grafik Tasarım Bölümü, Bilgisayar bölümü ve Peyzaj Bölümleri bulunan Tortum Meslek Yüksek Okulu’nun fevkalade değerli bir fonksiyon ifa ettiğinin altı çizen Aydemir, “Şu an 182 öğrencinin eğitim gördüğü bu değerli eğitim kurumuz önümüzdeki zamanlarda hem daha çok öğrenci sayısına ulaşacak hem de, farklı bölümlere de kavuşacaktır.” Dedi.
Yeni kurulmasına karar verilen Elektrik Bölümü için 4 öğretim üyesi kadrosunun tahsis edilmiş olmasının güzel bir gelişme olduğuna da değinen Aydemir, “Fiziki şartlarda bazı sıkıntılar var. Derslikler yetersiz, ancak buna ilişkin ciddi gayretlerimiz bulunuyor. İnşaallah yakın zamanda bu problemin çözümünü de gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

 
EYOF 2017 Erzurum’un teknoloji altyapısı hazır
 
ABİGEM'den Girişimcilere eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den ‘Erzurum İçin Yatırım Seferberliği’ çağrısı
Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurumluluk ruhunu, Dadaş enerji ve sinerjisini ...
AK Gençlikten Osmanlı Otağı
Erzurum AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Osmanlı ...
AK Parti referanduma yoğunlaştı
AK Parti İl Yönetimi referandum çalışmalarına hız verdi
 
Aydemir: ‘Hedefe varacağız Allahın izniyle..’
Aydemir, ‘Cazibe Merkezleri Programı Teşvikleri taçlandıracak, tarihi ...
Palandöken'de AK istişare
AK Parti Palandöken İlçe danışma meclisi toplantısı yapıldı
'Gençdes 2017 Projesi" başladı
Başbakan Yıldırım'dan yeni anayasa konusunda CHP ve HDP'ye sert eleştiri
 
'Ala, FETÖ İle mücadelenin sembol ismidir'
FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden biri olan Efkan Ala’nın öteden beri ...
Ilıca Termal Tesisleri ilgi odağı oldu
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri EMITT Fuarı’nda vizyona çıktı. ...
Türkiye bıyık şampiyonu ‘evet’ dedi
Anayasa için ‘evet’ kampanyasına Erzurum'un Horasan ilçesinde yaşayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva