ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
25 Şubat 2022 Cuma - 15:40

Aydemir: 'Pasinler Türk Tuğrası, Horasan Türk Fermanı'

TBMM’deki Çalışma Ofisinde İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve İHA Erzincan Bölge Müdürü Ahmet Akbuğa’yı ağırlayan Milletvekili Aydemir, Bölgesel gündem, bölge basınındaki gelişmeler ve beklentiler odağında istişarelerde bulundu.

Aydemir:  Pasinler Türk Tuğrası, Horasan Türk Fermanı

AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Erzurum odaklı bir gündemi paylaştı. Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ve muhtarların da katıldığı basın toplantısında ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vefa, eser siyasetine devam vurgusu vardı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN DİRAYETİ ÇÖZÜM SAĞLAYACAKTIR’

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine ilişkin, "Umudumuz, ülkemizin riyasetiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliğiyle bu yangın her tarafı sarmadan bir an önce soğutulur, söndürülür." diyen Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız bölgemizde barış ve huzur isteyenlerin umududur’ kaydını düştü.

ERZURUM’DA AK DÖNEM YATIRIMLARI

Erzurum’un AK Dönemde 50 milyar TL’yi aşkın değerde yatırım aldığı, Söylemez ve Alvar Barajlarıyla bölge tarımına yeni bir güç ve destek kazandırılacağına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum kalkınıyor, gelişiyor, büyüyor. Bu ekonomik dirilişin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızdır’ dedi.

PASİNLER: ‘TÜRK TUĞRASI’, HORASAN: ‘TÜRK FERMANI’

Basın toplantısında Pasinler ve Horasan’a özel bir yer veren Milletvekili Aydemir, Pasinler’in Anadolu Kilidinin ilk açıldığı adres olarak Pasinler Zaferi ile Türk Tarihinde özel bir yeri olduğunu, Horasan’ın da Ahmet Yesevi terbiye ve tedrisatından geçmiş ecdat tarafından kurulduğunu belirterek, ‘Pasinler Anadolu’da Türk Tuğrası’, Horasan mübarek coğrafyamızdan neşet eden bir ‘Türk Fermanı’dır’ nitelemesinde bulundu.

AYDEMİR’DEN TRABZONSPOR KUTLAMASI

Trabzonspor’un futbolda bir Anadolu Efsanesi olarak yeni bir diriliş dönemi yaşadığını ve Süper Ligde şampiyon olacağını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Trabzonsporumuzu şimdiden kutluyor, Bordo mavili taraftarın mutluluğunu paylaşıyoruz. İnşallah bu sinerji Erzurumspor’umuza da yansıyacak, mavi beyazlı ekibimiz yeniden Süper Ligde yer alacaktır. ‘ kaydını düştü.

AYDEMİR’DEN TÜRKEZ VE AKBUĞA İLE İSTİŞARE

TBMM’deki Çalışma Ofisinde İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve İHA Erzincan Bölge Müdürü Ahmet Akbuğa’yı ağırlayan Milletvekili Aydemir, Bölgesel gündem, bölge basınındaki gelişmeler ve beklentiler odağında istişarelerde bulundu.

AYDEMİR ERZURUM STK’LARINI AĞIRLADI

Şehir-Der, TDED ve YDV yöneticileri Murat Ertaş, Hanifi Alan ve Ümit Akdemir’i ağırlayan Milletvekili Aydemir, Erzurumlu konuklarıyla şehir sanat, kültür vizyonuna ilişkin tespit ve öngörüleri paylaştı beklentileri kaydetti.

SAĞLIK ESKİ BAKANI AKDAĞ’I ZİYARET

ETÜ Kurucu Rektörü, YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Kızılay Başkanı Hüseyin Bozhalil’le TBMM’de bir araya gelen Milletvekili Aydemir, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. Hatıralar ve beklentiler bağlamında Erzurum’un konuşulduğu buluşmada, 2022 ve 2023 yılına dair beklentiler ele alındı.

UKRAYNA KRİZİ

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesine ilişkin açıklama yaptı. İki ülke arasında yaşanan sıkıntıların her yere yayılacağını belirten Aydemir, "Umudumuz, beklentimiz inşallah ülkemizin de riyasetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliğiyle bu yangın her tarafı sarmadan bir an önce soğutulur, söndürülür." diye konuştu.

‘HUZURU BÜTÜN İNSANLIK İÇİN İSTİYORUZ’

Dünyada, Türkiye'de yaşanan sıkıntılara rağmen Erzurum'da yatırımların devam ettiğini aktaran Aydemir, "İnşallah Ukrayna'da yanı başımızda yanan ateş de söner, pandemi şartları da ortadan kalkar ve 2002'de başlattığımız kalkınma ve gelişme serencamı çok daha iyi noktalara varır. Bunu sadece Erzurum için değil, bütün ülkemiz için istiyoruz. Huzuru bütün insanlık için istiyoruz." ifadelerini kullandı.

TBMM’DE PASİNLER VE HORASAN GÜNDEMİ

Basın toplantısında, Horasan ve Pasinler ilçelerinin muhteşem tarihleriyle olduğu gibi tarım, turizm ve termal sağlık alanında da marka ilçeler olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye’nin marka ilçelerindendir Horasan. Ahmet Yesevi Ocağından yetişmiş Horasan Baba’nın yadigarı olan bir ilçemizdir. Termal kaynak ve Turizmi ile ülke ilçeleri içinde seçkin bir yeri bulunan, tarihi geçmişinin ihtişamıyla milli hafızada özel bir ihtiramla yer tutan Pasinler ilçemiz bir başka müstesna değeri ifade eder.  Osmangazi’nin doğduğu ilçemizdir. Anadolu’ya Türk Mührünün 1048’de Pasinler Zaferi ile vurulduğu ilçemizdir.’ dedi.

ERZURUM KALKINIYOR, ERZURUM GELİŞİYOR

Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum kalkınıyor, Erzurum gelişiyor. Elbette bu büyüme sürecinde beklentiler de artıyor.50 milyarı aşkın bir yatırım alan ilimizde tarım, tarımsal sanayi, imalat sanayisi alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Söylemez Barajı da yatırım programına alındı. Dadaşlar olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza her daim minnettarız. Söylemez Barajı hizmete girdiğinde bölge tarım alanlarına yeni bereket taşınacak. Alvar Barajımız da Pasinler Ovasına yeni bir tarımsal sinerji kazandıracaktır. ‘ diye konuştu.

‘REFORM VE YATIRIMLARIN BANİSİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDIR’

‘Pandemi şartlarının olumsuz getirileri, dünyada gelişen ve küresel boyutta her ülkeyi etkileyen olumsuz şartlara rağmen Türkiye yatırımlar ülkesi olmayı başaran nadir devletlerden birisidir. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Muhtarlarımızın, Belediye Başkanlarımızın halka hizmet ulaştırmadaki samimiyetleri ve gayretleri, Cumhur İttifakının eser siyasetiyle bütünleşince tüm şehirlerimizde olduğu gibi Erzurum’da yeni ve devasa yatırımlara kavuşuyor. Bu reform ve yatırımların banisi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Onun dirayetli duruşu milletimize kalkınma ve gelişme ilhamı veriyor.’ dedi.

TARİHİ DİRİLİŞ

Erzurum’da İspir ilçesinin kurtuluşuyla başlayan tarihi dirilişe değinen Milletvekili Aydemir, ‘25 Şubat’ta İspir’in Rus ve Ermeni çetecilerinden temizlendiğini, bu kutlu başlangıcın tüm Erzurum’a sirayet ettiğini, 12 Mart 1918’de Erzurum’un tarihe bir mühür gibi vurulan şanlı kurtuluşunun gerçekleştiğini bildirdi.

AYDEMİR’DEN KARDEŞLİK VE BİRLİK VURGUSU

‘Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi her daim diri tutmak adına bu kurtuluş günlerindeki milli duruş ve manayı unutmamak ve unutturmamak görevimiz olmalıdır.’ vurgusunu paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’un tüm ilçelerinde yaşanan milli coşkuyu bir kez daha paylaşıyor, şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla anıyoruz.’ dedi.

 

 

 
TKV’den Kar Taneleri’ projesi
 
ETÜ’de Spor konuşuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet Akademisi teklifi TBMM gündeminde
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, Diyanet İşleri Başkanlığı ...
Aydemir Başkanlarla istişare etti
Milletvekili Aydemir TBMM’deki mesaisinde Şenkaya, Pasinler, Aziziye ve ...
Ak Partiden mahalle yaklaşımı
AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı koordinasyonunda “Bu Hikâyenin Kahramanı ...
 
Aydemir: ‘Erzurum mertliğin adresidir’
Erzurum Mahallelerinin önemine vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Tosyalı ...
Bahçeli’den Davutoğlu’na sert tepki
MHP Lideri Bahçeli: “(Davutoğlu'nun '28 Şubat' açıklaması) "Bak Davutoğlu, ...
Aydemir’den 21 Şubat 2001 hatırlatması
Köprünün 18 Mart’ta açılışının aynı zamanda Şehitler ve Çanakkale Zaferine ...
 
Aydemir enerji yatırımlarını değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Yusufeli Barajı sekiz ...
MHP yeni üyeleriyle buluştu
Erzurum siyasetinde gündem olmaya devam eden MHP'de üye katılımları sürüyor. ...
Milletvekili Aydemir’den Dadaş Kösoğlu’na vefa
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, AK Parti ve Cumhur ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva