ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>SİYASET
13 Kasım 2019 Çarşamba - 13:03

Aydemir: ‘Onlara acı veren, bize lezzet veriyor’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin son 17 yılda kutlu bir diriliş yaşadığına işaret ederek, Sağlık, İçişleri ve Maliye alanlarındaki tarihi gelişmeleri ‘bize acı veriyor’ diye nitelendirenlere, ‘Onlara acı veren bize lezzet veriyor. ‘ karşılığını verdi.

Aydemir: ‘Onlara acı veren, bize lezzet veriyor’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin son 17 yılda kutlu bir diriliş yaşadığına işaret ederek, Sağlık, İçişleri ve Maliye alanlarındaki tarihi gelişmeleri ‘bize acı veriyor’ diye nitelendirenlere, ‘Onlara acı veren bize lezzet veriyor. ‘ karşılığını verdi.

ELEŞTİRİLERE SERT CEVAP

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Sağlık Bakanlığı 2020 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabındaki konuşmasında muhalefetin eleştirilerine sert tepki verdi. HDP Milletvekili Garo Paylan’ın  ifadelerine tepki gösteren Milletvekili Aydemir, ‘Sağlık Bakanlığı hizmetlerinin zirveyi ifade ettiğini Garo Bey’in konuşmasından sonra çok daha lezzetle fark ettim. Niye? Garo Bey öyle bir noktaya geldi ki Sağlık Bakanlığına dönük tenkit getiremedi de İçişleri Bakanımıza, Maliye Bakanımıza

“Bize acı veriyorlar.” diye birtakım şeyler söyledi. Oysa arkadaşlar, ona acı veren bize müthiş lezzet veriyor. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN ALBAYRAK VE SOYLU’YA ÖVGÜ

Milletvekili Aydemir, Hazine ve Maliye ile içişleri Bakanlığına yönelik eleştirilere, ‘ Bakın ben şunu söyleyeyim: Süleyman Soylu ismi geçtiğinde ilaç tesiri yapıyor bizde, samimi söylüyorum. Birisi dağdaki imansızları yok ediyor, öbürü de iktisadi olarak bize yönelenleri gereken dersi verdi yok etti. Onun için rahatsız olmayın. ‘ karşılığını verdi.

AYDEMİR’DEN ERZURUM ÖRNEKLEMESİ: ‘ALLAH HAYINA MAL VERMEZ’

Sağlıkta 17 yıllık süreçte hayata geçirilen reform ve Sağlıkta Dönüşüm çalışmalarının küresel bir gıpta ile karşılandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Bakan Fahrettin Koca’nın göreve geldiği günden itibaren büyük ve önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Milletvekili Aydemir, ‘Değerli Bakanım, çok güzel işler yapıyorsunuz. Hakikaten kadronuz yaptıklarıyla muhalefette de böyle bir kıskanma, bir gıpta hâli oluşturmuş, onu biliyorum ben. Yerel kavramlarla ara ara konuşmak lazım. Yani evet ben şimdi bir yerel kavram kullanacağım ama yanlış anlaşılmasın. “Hain” ayrı bir şey “hayın” ayrı bir şey arkadaşlar.  Arkadaşlar, bizim Erzurum’da dadaşlar şöyle bir şey söyler: “Allah hayına mal vermez.” Ne yapmak lazım? Gıptayla yaklaşıp öğrenmek lazım. Neler yapmışız? On yedi yılda şu sağlıkta ne tür reformlar yapmışız ki bu noktalar gelmişiz dünya bize özeniyor. ‘ dedi.

“HER DEM YENİDEN DOĞARIZ. BİZDEN KİM USANASI.”

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere son 5 yılda Plan ve Bütçe Komisyonunda tespit, öneri ve öngörülerini paylaştığını, Erzurum’la ilgili beklentileri dillendirdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Sağlık Bakanlığına dönük bundan önce 5 bütçede tespitlerim oldu, aktarımlarım oldu. On beş yıl özel hastane işletmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum arkadaşlar. Sadece burada değil, Sağlık Bakanlığı bütçesi değil, hangi bakanlığın bütçesi olursa olsun hakikaten yüreğimde bir özel genişleme, ferahlama oluyor? Niye? Çünkü her seferinde yeni şeyler söylüyorlar. O yüzdendir ki “Her dem yeniden doğarız. Bizden kim usanası.” diyor ya bir mütefekkirimiz. ‘ vurgusunda bulundu.

TÜSEB’E  6. TÜRK TIP DÜNYASI KURULTAYI TEŞEKKÜRÜ

Sağlık Bakanlığı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve  Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı(TÜSEB) çalışmalarını gururla karşıladıklarını bildiren Milletvekili Aydemir, Bakan Koca ve onun şahsında TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinlioğlu ve Erzurumlu Bilim insanı TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez’e ve Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’ye teşekkür etti.

ALPMEŞE, MARDİNLİOĞLU VE TÜRKEZ’E TEŞEKKÜR

Milletvekili Aydemir, ‘ Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığınız var ya oraya hakikaten, münhasıran, özellikle -altını çizerek- şükranlarımı ifade ediyorum.  6’ncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nı o kurum vasıtasıyla yaptınız ve hakikaten küresel ölçekte çok özel bir not düştünüz. Bundan dolayı buranın Başkanı Adil Mardinoğlu hocamıza teşekkür ediyorum. Ben şu zeminde, Plan ve Bütçe Komisyonu zemininde başka bakanlıkların bütçesi görüşülürken önceki yıllarda o ismi özellikle altını çizerek terennüm etmiştim, not düşmüştüm- Profesör Hasan Türkez, bor üzerine çok özel çalışmaları olmuştu, Türkiye'nin ondan istifade etmesi gerekiyordu. Siz tabii insan yönetmeyi, para yönetmeyi çok iyi bildiğiniz için nerede velut bir sima var oraya yöneliyorsunuz. O arkadaşımızı değerlendirdiniz, ona da teşekkür ediyorum. Bakan Yardımcımız Sayın Emine Alp Meşe hanımefendiye ve tabii sizin şahsınızda bütün heyete teşekkür ediyorum. ‘dedi.

 
MYO öğrencileri bağışta yarıştı
 
Pasinler Devlet Hastanesi'nde Taş dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Bakan Kurum’a Palandöken teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim anlayışımızda “Hangi ...
MHP’de proje gündemi
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, meclis üyeleri ile istişare toplantısı yaptı.
‘Atatürk Necip Milletimizin diriliş sembolüdür’
Sekmen, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, necip milletimizin ...
 
Öz: ‘Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz’
Öz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81.yıldönümünde saygıyla rahmet ...
‘Atatürk milletimizin gönlünde taht kurmuştur’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81.vefat ...
Aydemir’den Karabağ vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP Milletvekili Garo Paylan’ın ...
 
Milletvekili Aydemir’den sert tepki
Milletvekili İbrahim Aydemir, ABD Temsilciler Meclisinin 1915 yılında ...
Kurtulmuş’tan ‘Güçlü ve büyük Türkiye’ vurgusu
AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir ...
Kurtulmuş, gençlere seslendi
Üniversite öğrencilerine yönelik buluşmalar gerçekleştiren Ak Parti Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva