ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
28 Ağustos 2016 Pazar - 11:53

Aydemir: ‘Önce birlik, önce kardeşlik’

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezinin düzenlediği Eğitim Kampı’na konuşmacı olarak katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gençliğin AK Dava’ya bakışına dair görüşlerini paylaştı.

Aydemir: ‘Önce birlik, önce kardeşlik’

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezinin düzenlediği Eğitim Kampı’na konuşmacı olarak katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gençliğin AK Dava’ya bakışına dair görüşlerini paylaştı.

 "AK DAVANIN TEMELİ VAHDETTİR"

 Yaklaşık 1 saat süren program’da gençlere AK Dava’nın esaslı düsturlarından birisinin “öteki kavramını” lügatlerinde barındırmamaları gerektiğine işaretle başlayan Aydemir, “Davamızın temeli vahdettir, tevhide teslimiyettir. Yani bir olmaktır. Birlikte yol bulmaktır. Bu yüzdendir ki, birlikte rahmet vardır diyoruz. Bu sebeple, tek millet diyoruz. Etnik aidiyetler birer hakikat olsa da, onlara saygıda kusur göstermeden tek millet gerçeğine teslim olacağız. Bu hal, milli, yerli kodlarımıza işlenmiş cevheri bir tarzdır.” Kaydını düştü.

 "MÜSLÜMANI ÖTEKİLEŞTİRENLERE DİKKAT"

 “Bizde her doğan erkek, Mehmet’tir, Ahmet’tir, Ali’dir, Osman’dır, Ebubekir, Ömer’dir. Her dünyayı teşrif eden kız evladımız, Ayşe’dir, Hatice’dir, Emine’dir. Vahdet için can verenlerimiz, Hasan’dır, Hüseyindir. Tevhid yoluna baş koyanlar hep İsmail’dir İsmail’i anlayıştır. Ve tabii duruşumuz, Cihana karşı milli duruştan bahsediyorum; Elif’çedir, dimdik! Mert ve net bir hal.” kaydını da düşen Milletvekili Aydemir, “Siyaset yaparken hedef aldığımız asli iki davamız var. Birincisi, esir halde bulunan, küresel dengeler uğruna yok sayılan milletleri, aynı inancı taşıyan kardeşlerimizi, mazlum ve mağdur milletleri sahici ve kalıcı birer istiklal ve hürriyet tapusuna sahip kılmak.. İkincisi ise, fasid bir daire içerisine alınmış olan İslami tefekkürün önünden, yolumuzu tıkayan ve biteviye aynı hataları yaptıran gaflet ve cehalet engellerini kaldırmak. Ve tabii, buna bağlı olarak müslümanı öteki sayan anlayışı, müslümanı müslümana düşman eden yaklaşımı tarihe gömmek. İşte bunun adı vahdetçi tarzdır. Bunun ismi tevhidi duruştur! Ne mutlu bu yol üzere olanlara.” dedi.

 "İTİRAZIMIZ KÜRESEL AHLAKSIZLIĞADIR"

 “Bizim imanımız seküler anlayışı reddeder. Büyük resmi ele aldığınızda dünyevi bakış bizim ufuk çizgimize uzaktır, hatta yoktur. Biz, halk Hakk’ın eseridir diyenlerdeniz. Dünyayı ahret yurdunun tarlası bilenlerdeniz. Bizi millet kıvamına taşıyan da bu anlayıştır işte.” Notunu düşerek konuşmasına devam eden Milletvekili Aydemir, “ Küresel ahlaksızlığa itirazımız bu sebeplerdir. Bundandır, dünyanın beşten büyük olduğu hakikatini haykırışımız. Bunun içindir, manayı maddeye galip getirme gayretimiz. Bu yoldaki feyzimiz mekkidir.. Üslubumuz Kurani’dir. Kılavuzumuz ise alemlere rahmet efendiler efendisi resulü kibriyadır. Ve bu yürüyüş mübarektir. Kutlu bir seferdir. Ne mutlu bu yolun yolcularına.. Size.. Ak gençlere.” değerlendirmesinde bulundu.

 "KURU BİR CİHANGİRLİK KAVGASINA UZAĞIZ"

 “Bundan tam 500 yıl önce milli istiklali perçinleyen bir zaferimiz vardı.. Mercidabık zaferi.. 24 Ağustos 1516’da… Akıncılar, Alpler, Alperenler yürümüştü o vakitler” diyerek, Bu zaferin bugünü tarif için olduğuna vurgu yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, daha sonra şunları söyledi. “Tam 500 yıl sonra, Fırat Kalkanı yürüyüşü… Bilerek, isteyerek ve bir şuur örerek bu tarihe denk getirilmiş bir yürüyüş. Yani Mercidabık’ın tarihine eş düşsün diye zamanlama yapılmıştı. İşte bunun adı milli şuurdur. Milletleşme bilincinin açığa çıkış resmi, fotoğrafıdır. Sakarya’dan Fırat’a haykırış… Önderine, başkomutanına ve askerine selam olsun! Değerli gençler biz bu duruşa, bu haykırışa dava diyoruz. AK Dava… Adını Osman Gazi Orhan Gazi’ye nasihatinde koymuş. Hani diyor ya, ‘Bizim davamız kuru bir cihangirlik davası değildir’ diye… Ve ekliyor! ‘İlay’ı Kelimetullah’tır!’ İşte budur! Davamızın adı da sanı da, önü, arkası hepsi budur! Arka planı olmayan şeffaf bir dava… İla’yı Kelimetullah! Yani Allah adını cihana yaymak! Ne mutlu bu davaya er olanlara.. Yüreğiyle aklığı berraklığı ifade edenlere.. Ne mutlu.” Nitelemesinde bulundu.

 “Şimdilerde peygamber iklimin çocukları olarak tarif ettiğimiz aziz ordumuz yeni bir tarih yazıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Aydemir; “Yahya Kemalin ifadesiyle, gönlü bir, imanı bir olan ve ordular içinde en sarpı olarak tarif edilen ordu… Aziz gençler ordu derken sadece silah kuşanmışları anlamayalım lütfen! Rahmetli Nihat Sami Banarlı’ya kulak kesilelim bu noktada. O büyük insan, bizim üç ordumuz var diyor. Birincisi, yeryüzüne emniyet, güven, adalet, insani değerler, şefkat yaymayı hedef edinmiş ordu-millet… İkincisi, mütefekkirlerimiz.. İlmiyle amil alimlerimiz, kanat önderlerimiz, öğretmenlerimiz… Ve ekliyor Banarlı, Üçüncüsü ise, tarihimizin her anında, her müşkilimizde, semalarımızda uçuşarak bize yardımcı olan ordu. Bu ordu maddi değil, manevi ordudur! Bu ordu asırlarca bu toprakları bize vatan yapmak için şehadet şerbeti içenlerden müteşekkil bir ordudur. Şehitler ordusu, evliyalar ordusudur! Aziz gençler bu ordu bugün, yani sizinde paylaştığınız şu zaman dilimlerinde de çok mübarek bir gayret üzeredir. Ki, Hakikate düşman küffar ordusunun bütün saldırılarını püskürtmemizde baş amil olmuştur. Elhamdülillah! Şükür!” dedi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=V_O7e1Zupo8

 
Mareşal Çakmak’ta sivil dönem başladı
 
Demirhan’dan Dadaşlık hatırlatması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''AK Partili gencin klibinden son derece memnun oldum ''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı mitingi sonrası kendisine, ...
Ilıcalı, "ülkem adına gurur duyuyorum"
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 3'üncü Köprü'nün ...
Aydemir: Yazdönemi Çalışmalarındayız
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Doğan Haber Ajansı Erzurum ...
 
Akdağ: ‘Milletimizin başı sağolsun’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Conrad Hotel'de Pakistan Pencap Eyalet ...
Başaran ihraç edildi
Erzurum Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran AK Parti’den ihraç edildi.
ABD’li yetkili: Gülen’in bu kadar olduğunu bilmiyorduk
Fethullahçı Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen'in iadesine yönelik olarak ...
 
Aydın FETÖ operasyonlarını değerlendirdi
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ...
Duman: Terör karşısında diz çökmeyeceğiz
Duman, Gaziantep’te yaşanan hain terör saldırısını lanetlediğini belirterek, ...
Büyükşehir ‘400 Noktada’ çalışıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan hizmet ve yatırımlarla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva