ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
23 Nisan 2015 Perşembe - 05:02

Aydemir:‘Oltu Erzurum’un sinerjisi’

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Oltu AK Parti iktidarları dönemindeki sosyo ekonomik performansıyla, ilçelerimiz için rol model’dir’ dedi.

Aydemir:‘Oltu Erzurum’un sinerjisi’

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Oltu AK Parti iktidarları dönemindeki sosyo ekonomik performansıyla, ilçelerimiz için rol model’dir’ dedi.

Seçim çalışmaları dolayısıyla Oltu ilçesini ziyaret eden İbrahim Aydemir AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Efdal Gülcü, yönetim kurulu üyeleri ve partililerce coşkuyla karşılandı. İlçe yönetim kurulu ile istişare eden Aydemir, Oltu esnafını ziyaret etti, hastane ziyaretinde bulunarak, şifa dileklerini paylaştı.

ERZURUM İRFANININ İFADESİ

İlçe Teşkilatı üyelerine seslenen Aydemir, ‘Oltu, Erzurum irfanının temsil eden müstesna bir ilçe.  Erzurum’un sosyal ve ekonomik vizyonunda yüzakı bir adres. Erzurum’un dinamik yüzü.. Tarihi duruşu, seçkin beşeri sermayesi, il ekonomisine yön veren ekonomik örgüsü ile özel bir ilçe..Kıpçaklardan Osmanlı’ya bütün ruhumuzu saran ve milli karakterimizi oluşturan bir mübarek kaynak. Başka bir anlatımla Erzurum ufuk ve sinerjisinin zirve yaptığı bir elit mekan Oltu. “ifadelerini kullandı.

ALALAR İLÇESİ

Konuşmasında Oltu irfanına vurgu yapan Aydemir, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’yı örnek göstererek, ‘Mazisinde, ülke, bölge ve il tarihine yön veren şahsiyetleri yetiştiren, bir değerler kaynağı. Siyasette Dadaşça duruşun timsali olan Efkan Ala’lar’ın yurdu. Tarihi vizyon ve misyonuyla Dadaşça vurgunun en yüksek perdeden ifade ve güç bulduğu bir kutlu otağ Oltu.” dedi.

ORTAK AKLIN ADRESİ

Oltu’nun göç vermeyen 7 ilçeden biri olduğunu hatırlatan Aydemir, ilçenin gıpta edici bir kalkınma ve gelişme performansı sergilediğine işaret ederek, ‘ Burada gururla bir tespiti paylaşmak isterim. Oltu, beşeri değerlerinin özel yaklaşım ve zihniyetiyle, Erzurum’da göç vermeyen, ekonomik ve sosyal potansiyeli ile yüksek değerler oluşturan bir ilçemiz. Bu veçhesiyle bir gurur kaynağı bizim için.  Bu mübarek şehrin tüm diğer ilçeleri için bir rol model. Erzurum’un kalkınma ve gelişmesinde müstesna bir örnek.” diye konuştu.

EĞİTİM İLÇESİ

Oltu’nun Yüksek Öğretim kurumlarıyla bir Eğitim ilçesi durumunda bulunduğunu ifade eden Aydemir, ‘Halen eğitim ve öğretim faaliyetinin yürütüldüğü Meslek Yüksekokulu, Yer Bilimleri Fakültesi ve kurulma aşamasındaki Sosyal Bilimler Fakültesiyle Oltu bir Eğitim ilçesi aynı zamanda. Erzurum’un orta ve lise dengi eğitiminde olduğu gibi yüksek öğretimde de gurur kaynağı olan Oltu, ilçeler bazında sosyal ve ekonomik performans yüksekliği bakımından da Türkiye’nin ilgi ve dikkatini çeken bir ilçe.

32 bine yaklaşan nüfusu, eğitim vizyonu, ekonomik kuruluşları ile yalnız Erzurum için değil, Doğu Anadolu Bölgesi için de bir iftihar adresi.” dedi.

OLTU ÖZEL MANA TAŞIYAN BİR İLÇE

İlçenin eğtim, tarım, turizm ve sanayi alt yapısıyla yalnız Erzurum için değil, bölgede de örnek bir model olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Tarım, Eğitim, Turizm sektörlerinin Erzurum il ekonomisine sağladığı katma değeri yinelemeyeceğim. Ancak, Oltu’nun özel konum ve duruşuyla, il ve bölge için ifade ettiği özel manayı gurur ile paylaştığımı kaydetmek isterim. Oltu yalnız taşı, cağ kebabı ile değil, Oltu insan kaynakları, sosyal vizyonu ile bugün Türkiye gündemindedir. Eski içişleri bakanımız olan ve partimizin milletvekili adayı bulunan Efkan Ala, siyasi terbiye, zeka ve feraseti, öngörüleri ve icraatleri, engin ufkuyla yalnız bizim değil ülkemizin de siyaset alanında bir gurur abidesi olmuştur. Erzurum için vizyoner insanlar yetiştiren Oltu, AK Parti dönemlerinde aldığı yatırımlarla, Türkiye ilçeler sıralamasında ilk ona girmeye hazır hale gelmiştir. Oltu organize Sanayi Bölgesi tamamlandığında, ülkede OSB’si bulunan 22 ilçe arasına girecektir.” diye konuştu.

 

 

 

 

 
‘Regaip Kandili birlik ve dirliğe vesile olsun’
 
Regaib Kandilimiz mübarek olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de 2 atama
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Zafer Aynalı, terfi ederek ...
Yeşilyurt: ‘Saldırılar bizi yıldıramaz’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Tekman İlçesinde seçim çalışmaları ...
AK Parti Milletvekili Adayı Fırat'a hain saldırı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışması ...
 
Aydemir Yunus Gönüllülerle buluştu
AK Parti Erzurum milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim gezileri kapsamında ...
‘Bize Her Yer Türkiye’
Davutoğlu, Mitinglerin, Erzurum ve Sivas'tan başlayacağını ve her mitingte ...
Gurbetteki Dadaşlardan sılayı rahim
İstanbul Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma ...
 
Sevüktekin: ‘Huzur iklimindeyiz’
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin Üç aylar ve Regaip Kandili ...
‘Üç Aylar, rahmet ve bereket mevsimidir’
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, mübarek üç ayların başlangıcı ...
Sekmen: ‘Öncelik, yatırım ve istihdam’
Sekmen, " Asıl bizim yapacağımız katkı, Erzurum’un bir üretim, yatırım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva