ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
25 Kasım 2015 Çarşamba - 00:49

Aydemir: Öğretmenler İrfan Önderleridir

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Öğretmen, toplumsal vicdan, izan ve zihniyete mana yükleyen, onu ufuk ve vizyonu haline getirerek, toplumu tarif edilebilir konuma taşıyan irfan önderidir. ‘dedi.

Aydemir: Öğretmenler İrfan Önderleridir

Öğretmenliğin salt bir meslek değil, bir eğitim davası mensubiyet ve vizyonerliği olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ’Öğretmenlik, Bizim muhteşem tarihimize yön veren Şemsi Tebrizilerin, Molla Güranilerin, Akşemseddinlerin,Yunus Emrelerin, İbrahim Hakkıların temsil ettikleri öğretinin temsilciliği ve ifadesidir. ‘Oku’ ilahi emriyle dimağı şekillenmiş milletimizin kılavuzlarıdır’ diye konuştu.

24 KASIM SIRADAN BİR TAKVİM GÜNÜ DEĞİLDİR

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, bir takvimsel olay olmadığı, içinde bulunulan bilgi çağında toplumların eğitim bazında kendilerini sorgulama ve farkındalık oluşturması adına büyük önem taşıdığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Öğretmenler Günü, Eğitim meselesine bordo yaklaşımı zamanı değil, milletimizin eğitim düzey ve seviyesini inşa edenlerin öncelikleri ve kaydettikleri ufkun ele alınma ve bu noktada sosyal istişarede bulunma vaktidir. ‘ dedi.

SORUN DEĞİL ÇÖZÜM YARIŞTIRMALIYIZ

Her öğretmenler Günü’nde belirli çevrelerin suni sorunları yarıştırarak, toplumsal dikkat ve hassasiyetlerin odaklanması gereken eğitim meselesi ve çerçevesinden uzaklaştırıldığını belirten Milletvekili Aydemir,’Öğretmenlerimizin sorunlarına yalnız maaş ve ücret açısından bakanlar, adeta bir zihniyet parafazisi oluşturmaya çalışanlar, irfanımızın mimarlarına kalbi değil şekli yaklaşanlardır. Toplumumuzun eğitim mesele ve vizyonuna bakanlar, onu görmeyenlerdir. “ tarifini yaptı.

AYDEMİR’İN VURGUSU

Öğretmenlere övgü kelimelerini alt alta dizerek, kutlama yarışı yaparak sergilenen tutumun, onların temsilcisi ve kılavuzu oldukları eğitim davasına ve anlaşılmasına beklenen katkıyı yeterli boyutta sağlamayacağını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Böylesi bir makamda bulunanları hangi kelimelerle överseniz övünüz, ‘Öğretmen’ sıfatından daha aziz bir  tanımlama yapamazsınız. Öğretmen olmak ya da kabul edilmek mertebelerin en yükseğidir. O halde bizim Öğretmenler Günü’nde odaklanmamız gereken mesele, ‘Bu mertebeden verilen mesajdan, ya da öğretmenlerimizin anlattıklarından ne anladığımız, olmalıdır. Başka bir deyişle, öğretmenlerimizin anlattıkları anladığımız kadar mıdır? Ya da toplumsal her meseledeki anlayışımız, bu mukaddes dava temsilcilerinin anlattıkları mıdır? Tüm meselelerimize onlardan kazandığımız bir eğitim disipliniyle mi bakıyoruz? Dikkat kesilmemiz gereken noktanın bu olduğunu düşünüyorum’ dedi.

AK DAVA YAKLAŞIMI

24 Kasım öğretmen Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘Eğitim Meselesi ve Öğretmenlik kutsalına’ en rasyonel ve vicdani yaklaşımın AK Dava tarafından sergilendiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘insanın yaradılmışların en şereflisi, eşrefi mahlukat olduğuna imanın esas olduğu AK Dava, bu aziz camianın her daim hizmetinde olmuştur. AK Dava, Onları kutlu zamanların kutlu kılavuzları olarak gören ve tanımlayan bir davadır. 2000’ler öncesi ve sonrasını iyi analiz edenler, 14 yıllık süreçte, mukaddes eğitim davasının öncüleri öğretmenlere ve eğitim davasına eser ve yatırım kazandırarak hizmette yarışan AK iktidarların hakkını teslim edeceklerdir.  Türkiye’nin her ilini üniversitelerle donatan, ilk öğretimden yüksek öğretime, eğitimin her safha ve kademesine çağdaş yaklaşım göstererek, reformlar gerçekleştiren AK Dava, eğitimcilerimizin sesi olma kararlılığını sürdürmektedir.’ vurgusunu yaptı.

KUTLAMA

Milletvekili Aydemir mesajının son bölümünde, ‘Türkiye’nin 2023 ufku öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Rahmeti rahmana kavuşmuş tüm öğretmenlerimizi rahmet niyazı, emekli öğretmenlerimizi şükran, saygı ve minnetle anıyor, Öğretmenlerimizin 24 Kasım’da ifade ve mana bulan gününü içtenlikle kutluyorum.’ dedi.

 
Duman: ‘Öğretmenlerimize şükran borçluyuz’
 
Ilıcalı kadim dostları buluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'dan Öğretmenler Günü mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil, ...
Bulutlar, ‘Öğretmenler başımızın tacı’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, öğretmenliğin bir gün hatırlanmakla ...
Kılıç: ‘Öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz’
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, "Öğretmenlerimiz, yurdun dört ...
 
Aydın'dan Türkmen Katliamına tepki
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, ...
Türk Ocaklarından Bayır Bucak tepkisi
Türk Ocakları Erzurum Şubesi bir açıklama yaparak Suriye’de Bayır Bucak ...
Korkut’tan ‘Kamu Faydası’ vurgusu
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde asfalt çalışmalarını aralıksız ...
 
‘Erzurum İçin Eylem Vakti’
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Ülkemiz, bölgemiz ve şehri mübarek Erzurum’umuz ...
Erzurum için çağdaş adım
1 Kasım genel seçimleri öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim vaadi ...
Siyaset Gündeminde ‘Erzurum’ vizyonu
Kardelen TV ekranlarında her hafta izleyicileriyle buluşan Farklı Bakış ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva