ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>GUNCEL
27 Aralık 2016 Salı - 15:53

Aydemir: ‘Milli Şairimiz Akif, ilham kaynağımızdır’

Aydemir, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un Vahdet ve Tevhid ufkunun temsilcisi olduğunu vurgulayarak, ‘Bayrağın birliği, Vatan bütünlüğü, milletin beraberliği, devletin dirliği odağında, Akif ruhumuzun sesi, milli iradenin timsalidir. Akif, kardeşlik davamızda ilham kaynağımızdır’ dedi.

Aydemir: ‘Milli Şairimiz Akif, ilham kaynağımızdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un Vahdet ve Tevhid ufkunun temsilcisi olduğunu vurgulayarak, ‘Bayrağın birliği, Vatan bütünlüğü, milletin beraberliği, devletin dirliği odağında, Akif ruhumuzun sesi, milli iradenin timsalidir. Akif, kardeşlik davamızda ilham kaynağımızdır’ dedi.


AKİF, ŞAHSİYETİ VE ESERLERİYLE ABİDE ŞAHSİYET
İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hakka vuslatının 80’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Aydemir, mukaddes gayesi adına sevinen ve yalnız mukaddes gayesi uğruna öfkelenen Akif’in şahsiyeti, eserleri ve mesajlarıyla örnek alınması, endişelerinin paylaşılması, vurgularının iyi algılanması gerektiğini söyledi.


AKİF’İN RABİASI
Milli Şairin ruh, vicdan ve iman adamı, ahlak ve fazilet abidesi olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Asım’ın Nesli olarak tarif ettiği gençliğe yol haritası çizen ve onun önsözüne ’İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/İmansız olan paslı yürek sinede yüktür’ kaydını düşen Merhum Akif bir iman heyecanıyla gerçekleştirdiği eserlerinde birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin seslendiricisi olmuş, milletimizin dayandığı temeller uğruna hayatını hasretmiştir. O temeller bayraktır, vatandır, millettir ve devlettir.’ dedi.


AKİF, ÖMRÜNÜ TEVHİD VE VAHDETE ADADI
Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının hikayesiyle ideali arasındaki paralellik’ tespitine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Milli istikbal ve ikbal davası için Anadolu Coğrafyasını bir baştan bir başa dolaşarak birlik ve beraberlik mesajı veren Akif, bizim hep savunucusu olduğumuz kardeşlik davasının öncülerindendir.’ ifadesini kullandı.


AKİF’İN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI
Mesajında Akif’in ‘Sizi bir aile ferdi yaratmış yaradan/Kaldırın ayrılık esbabını artık aradan/Siz bu davada iken yoksa iyazen billah/Ecnebiler olacak sahibi mülkün nagah’ dizelerine yer veren Milletvekili Aydemir, ‘Merhum Akif, yüce milletimize bir asır öncesinden seslenerek, ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ diyor. Ve ekliyor: ‘Sen ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır/Milletler için işte kıyamet o zamandır’ Hakikat budur. Ve Akif’in bu kaydı bizim kırmızı çizgimizdir. En büyük değerimiz onun ifadesiyle kardeşliğimizdir.’ dedi.


AKİF’İN İLHAM KAYNAĞI
Milli Şair Akif’in ilhamını vatan ve millet sevgisinden aldığını aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Enbiya yurdu bu toprak, şüheda burcu bu yer/Bir yıkık türbesinin üstünde Mevla titrer’ diyen istiklal Marşı Şairimiz, aynı zamanda bütün İslam coğrafyasındaki mazlumların da sesi olmuş, milletimize tarihi bir seslenişle, ‘Hiç sıkılmaz mısınız Hazreti peygamberden/Ki uzaklardaki bir mümini incitse diken/Kalb-i pakinde duyarmış o musibetten acı/Sizden elbette olur Ruh-u Nebi davacı’ nasihatinde bulunmuştur. Bugün etrafımızda cerayan eden hadiseler onun tarihi tespitlerini doğrulamakta ve çağrısını taze kılmaktadır’ mesajını verdi.


AKİF’İN BİR ASIR ÖNCE DİLE GETİRDİĞİ GERÇEK
Akif’in bir basiret ve feraset erbabı olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, O’nun, günümüzde özellikle İslam Coğrafyasında baş gösteren savaşlar ve çekişmeler karşısında Batı’nın aymazlığını bir asır öncesinden bildirdiğine değinerek, ‘Meruh Akif Batının çifte standartlı anlayışını, ‘Medeniyet size çoktan beridir diş biliyor/Evvela parçalamak, sonra yutmak diliyor’ sözleriyle tarif etmiş ve
Medeniyet denilen maskara mahluku görün/Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün..’ ifadeleriyle tarihi bir kayıt düşmüştür. Akif için bu kayıtsızlık karşısında yol tektir. ‘Kendi mahiyet-i ruhiyyeniz olsun kılavuz/Çünkü beyhudedir ümmid-i selamet onsuz’ dizeleriyle dikkat çektiği gerçektir. Zira yine onun ifadesiyle: ‘Sahipsiz olan memleketin batması haktır/Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ dedi.


AKİF’İN DUASI
Mesajının son bölümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 1912’de kaleme aldığı,’ Müslüman mülkünü her yerde felaket vurdu/Bir bu toprak kalıyor dinimizin son yurdu/ Haksar eyleme ya rab, onu olsun..Amin../Velhamdüllillahi Rabbil alemin’ niyazına yer veren Milletvekili Aydemir, Merhum Şair ve Akif’in yol arkadaşı Mithad Cemal Kuntay’ın ‘Toprak, sen kol kanat ol, öyle kucakla!/Bilmezsin, O gökten de, adın da temizdi! /Ey yeryüzü, mabet kesilip Allah’a yüksel/Koynunda yatan gölge bizim Âkif’imizdi!’ vurgusunu paylaşıyor, O’nu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz’ ifadesini kullandı.

Etiketler:
 
Erzurum’dan Halep’e yardım
 
MTTB ve Memur Sen'den Akif'e vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Halep’e yardım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Platformu tarafından Halep’e ...
Narman Kaymakamı Balıkçılar görevine başladı
Narman Kaymakamlığına atanan Hanak Kaymakamı Mehmet Balıkçılar görevine başladı.
Oltu'da Kaymakam Turan dönemi başladı
Oltu Kaymakamlığına atanan Gümüşhane Vali Yardımcısı Şenol Turan görevine başladı.
 
Şelaleler de dondu
Şenkaya Lehsor kanyonunda aşırı soğuklardan dolayı buzdan şelaleler oluştu.
Doğu kar altında
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yeniden etkisini gösterirken kar kalınlıkları ...
'Onlar yüreğimizde yaşıyor'
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, Sarıkamış Harekatının 102'nci yılı dolayısıyla ...
 
“Onlar gururumuzdur!”
Vali Azizoğlu, Allahuekber şehitlerini iki kelimeyle andı: “Onlar gururumuzdur!”
Oltu Çayı da dondu
Sibirya soğuklarının yaşandığı Doğu Anadolu’da Oltu Çayı da dondurucu ...
Pazaryolu’ndan Halep’e yardım
Pazaryolu İlçe Belediye Başkanlığı ve Muhtarlar Derneği Başkanlığının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva