ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
10 Haziran 2022 Cuma - 15:12

Aydemir: ‘Kardeşliğimiz en önemli değerimiz’

Ötekileştirme ve ayrıştırmayı her daim red ettiklerini, AK Davanın kardeşlik, birlik ve beraberliği öngördüğünü, her alanda hakim hale getirdiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Kardeşliğimize dil uzatanları telin ediyoruz’ dedi.

Aydemir: ‘Kardeşliğimiz en önemli değerimiz’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, hükümetin teröre karşı başarılı bir mücadele verdiğini söyledi. Ötekileştirme ve ayrıştırmayı her daim red ettiklerini, AK Davanın kardeşlik, birlik ve beraberliği öngördüğünü, her alanda hakim hale getirdiğini kaydeden Aydemir, ‘Kardeşliğimize dil uzatanları telin ediyoruz’ dedi.

AYDEMİR SİYASİ GÜNDEMİ ELE ALDI

Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Şehit Aybüke öğretmeni rahmet ve şükranla andı, Türkiye’nin terörle ve terör odaklarıyla ciddi, kararlı ve etkin bir mücadele verdiğini belirtti, Hakka vuslata eren edip Mevlana İdris Zengin’e rahmet niyazında bulundu.

TÜRKİYE’NİN TANITIMI

Türkiye’nin değerleri, ambiyansı ve insan yapısının tanıtımında dizi ve sinema filmlerinin yoğun ve önemli katkısı olduğunu, ülkenin pozitif tanıtımına yönelik her türlü sanat etkinliği gerçekleştirenleri kutladıklarını aktaran Milletvekili Aydemir, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun, ‘‘Ben bu dizilerin hayranıyım. Herkes de mutlaka bunları takip etsin.’ sözlerini gündeme taşıdı.

DEZENFORMASYON YASASI

Dezenformasyon Yasasının terörle mücadelede sağlayacağı katkıya vurgu yapan Milletvekili Aydemir, batılı ülkelerde bilgi kirliliği, yalan haberlere karşı ciddi ve katı bir yaptırım uygulandığını hatırlatarak, yasanın çok önemli ve değerli olduğunu vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE

Milletvekili Aydemir, terör örgütlerinin arkasında devasa güçlerin olduğuna işaret ederek "ABD, bunları destekliyor. Suriye'de bataklığı kurutmak için uğraşıyoruz ama ABD, terör örgütlerine tırlarla yardım ediyor. Bunları masum gibi gösteren siyaset var. CHP ve İYİ Parti böyle yapıyor. Bunlara ses çıkarmayıp 'seçimde birkaç oy fazla alır mıyız?' düşüncesiyle hareket ediyorlar." diye konuştu.

DİRAYETLİ BİR LİDERİMİZ VAR ELHAMDÜLİLLAH

Milletvekili Aydemir, ‘Bakın biz Suriye'de bir büyük mücadele içerisindeyiz. Bataklığı kurutmak için bir gayret sarf ediyoruz ama tırlarla bunlara silahlar gidiyor. Yani adlarını isimlerini değiştirerek ki akılları sıra arkadan dolanıp bizi vuracaklar. Eskiden olsaydı ne oluyordu, sükut eden bir hal vardı. Kimsenin sesi çıkmıyordu. Ama şimdi dirayetli bir liderimiz var Elhamdülillah. Direk yüzlerine söylüyor. ‘Kaçamazsınız, inkar edemezsiniz, desteği siz veriyorsunuz’ diyor. ‘ dedi.

ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN’IN ŞEHADETİ

9 Haziran 2017’deki Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın şehadetine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Bakın gencecik bir öğretmen. Bütün derdine oradaki Kürt çocuklarını eğitmek. Onları aydınlatmak tenvir etmek.  Ne yaptılar? Katlettiler. Böylesine imansız vicdansız bir yapı. Öyleyse lütfen hafızaları tazeleyelim. Yeri geldiğinde mutlaka mutlaka bunları dillendirelim. Aksi halde ne oluyor? Bunlar hep yeşerip, hep hayatta kalırlar. Ve masum makul gözükürler,  öyle de gösteriliyor. Şu anda çok garip bir biçimde bunlara dönük sanki masum bir yapıymış gibi göstermeye çalışan siyasette yer tutmuş kurumlar var. Çok açık söyleyeyim. CHP böyle, şu anda İYİ Parti sükut ediyor. Bunların her türlü pespaye hallerine karşı ses çıkarmıyorlar. Niye? Yarın seçim zemininde bunlardan efendim 3, 5 tane oy kotarabilir miyiz diye. Düşük düşünceye bakar mısınız Allah aşkınıza. Bakın gencecik bir yavrumuz Aybüke Öğretmenimiz. Hayattan koparıp, götürdüler. Böyle binlerce 10 binlerce insanımız var. Dahası sadece bunlar değil. Dağa götürülen çocuklara da biz üzülüyoruz. Onlar da analarından, babalarından koparılıp götürülüyor. Onların birçoğu gönül rızasıyla gitmiyor. Öyleyse mücadelemize herkesin destek vermesi lazım. Bugün canhıraş bir mücadele veriyoruz. Her tarafta yurdun içini pırıl pırıl ettik elhamdüllilah. Hangi yönden gelirse gelsin, dışarıda bataklıkları kurutmak için bir gayretimiz var. Öyle bu mücadelenin siyasi tartışma, siyasi kamplaşmanın dışında tutulması lazım. Vatanın bekası için, insanlarımızın hayatı için mutlaka ama mutlaka hep beraber götürmemiz lazım. Bir kez daha, Aybüke öğretmenimizin şahsında bütün şehitlerimizi, bütün eğitim şehitlerini rahmetle, minnetle anıyoruz. ‘ dedi.

TERÖRÜN YELKENİNE RÜZGAR TAŞIYANLAR VAR

Basın toplantısında Dezenformasyon yasasına değinen Milletvekili Aydemir, ‘Biz her zeminde bir mücadele veriyoruz. Şimdi bir dezenformasyon yasası görüşülüyor. Basın mensubu olmam hasebiyle çok önemsiyorum. Yani sadece ve sadece silah alıp dağa çıkan Aybüke öğretmenlere yönelmiyor. Allah aşkınıza bunu ıskalamayın. Kim bunlar, vasatta, ortamda zeminde, şehirde özellikle haberleri ters yüz ederek, dezenforme ederek aktarma cihetine gidenlerde bunların yelkene rüzgar taşıyor. Özellikle sosyal medyaya dikkat edelim. Oradan bu hali, terörü yeşertmeye çalışanlar var. ‘ diye konuştu.

ÇIKARILACAK YASA ÇOK ÖNEMLİ

Milletvekili Aydemir, ‘40 maddeden müteşekkil dezenformasyon yasası çok çok değerlidir. Buna dikkat kesilmek lazım. Dışarıda bize örnek verilen, adres gösterilen ülkeler var. Oralara gittiğimizde görüyoruz. Yakın zamanda Fransa’daydım. Oradaki gelişmeleri biz takip ediyoruz. Ayn el yakin gidip görüyoruz. Nasıl bir yaklaşım var? Orada dezenforme edilen herhangi bir haber karşılığında nasıl bir müeyyide uygulandığını, nasıl bir yaptırıma gidildiğini görüyoruz. Acımasızca bir müdahale söz konusu Devlet tarafından. Oysa biz çok böyle layüsel bir zemin açmışız, isteyen, istediği yalanını söylüyor, iftira atıyor. Bir konuşma yapıyorsunuz, önünü arkasını kesiyor sosyal medyada pat diye veriyor. Senin söylediğin anlamın tam tersi çıkıyor ve yapabileceğin hiçbir şey olmuyor. Bu sadece birisi yahut bir kesim için değil, hepimiz için geçerli. Yani ateş düştüğü yeri yakıyor. Eyvallah, ama o yanan yere bakıp, ‘yarın benim tarafıma da düşerse ben ne yaparım’ diye fikir etmek lazım. Ve ona göre de bunu mutlaka mutlaka destekleyici pozisyon almak lazım. Bu yasa bu anlamda çok çok önemlidir. Yani Aybüke öğretmenler şehit edilirken, alttan bu neviden dezenforme edilen haberlerle ateşe benzin taşınıyor. Dikkat etmek lazım, o yüzden de bu yasanın çok çok elzem olduğunu, çok gerekli olduğunu ve çok çok fayda sağlayacağını, bütün toplum için toplumsal barış için katkı sunacağını burada kayda geçiyorum. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN İYİ PARTİLİ ORAL’IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Milletvekili Aydemir, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimliğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "İnanç ve etnik aidiyeti ne olursa olsun hiçbirimizin birbirimizden farkı yok. Bu millet ayrım yapmaz. İYİ Parti'nin yaklaşımını düşük bir yaklaşım ve ayrıştıran bir tarz olarak görüyorum. CHP ile İYİ Parti birbirine tuzak kuruyor. Zihinlerindeki öteki kavramını her sayfaya kaydetmişler. Böyle bir ittifakın ülkeye vereceği ne olabilir?" değerlendirmesinde bulundu.

BİZDE AYRI GAYRI YOK

Milletvekili Aydemir, ‘şimdi ben yıllardır burada özellikle kayıt altına alıyorum ki CHP ile İYİ parti çok suni bir ittifak yapmışlar. Bunların müştereği yok. işte son çıkan uç bu. Birbirleriyle ortak paydaları yok. Yani özellikle o ifadeye katılmadığımızın altını çiziyoruz. Çünkü bu ülkede 85 milyonun birbirinden farkı yok diyoruz. İnanç sadedinde olsun, etnik kimlik bağlamında olsun, biz AK Partililer olarak, ‘hiçbir farkımız yok’ diyoruz. Herkesin bu ülkede Cumhurbaşkanı olma hakkı vardır. Ve 85 milyonun da o Cumhurbaşkanı adayına karşı müspet bir yaklaşım müspet bir gözle bakması söz konusu. Bizim milletimiz böyle bakar, ayrı gayrı yapmaz. Ama işte İYİ partinin yaklaşımı bu. Birbirleri arasındaki tesanüde bakın, komik hale bakın. Tesanüd aslında uyuşmayı, birleşmeyi ifade eder. Oysa bunların hali tam zıt kutuplarda olduklarını gösteriyor. Birbirlerine karşı aporta durup ne yapıyorlar? Tuzak kurmaya çalışıyorlar, birbirlerini aslında sevmiyorlar, istemiyorlar. Böyle bir ittifakın bu ülkeye getireceği ne olabilir Allah aşkına? Ve aylardır bunu söylüyorum. Allah muhafaza, eskaza bir vazife alsalar bunlar, bu ülkeyi samimi söylüyorum ki darmadağın bir hale getirirler. Öyle olmadı mı, örnekleri yok mu? Bugün belediyelerde görüyoruz bunu. Kazandıkları belediyelerde bir hercümerç yaşanıyor. Özellikle personel politikalarına bakın, paylaşmaları, birleşmeleri. Neyi paylaşıyorsunuz, ne yapıyorsunuz siz. Bu ülkede her insan siyasi görüşü ne olursa olsun mübarektir, özeldir, güzeldir. Bunların vereceği oyları da değerlidir. Bize verilsin, verilmesin hiç önemli değil. Sayın Cumhurbaşkanımız tam da böyle düşünüyor işte. Biz böyle düşünüyoruz. Yani bizde ayrı gayrı yok ama bunların tamamı, CHP'liler öyle, İYİ partililer öyle. Bunlarla beraber yürüyenlerin tamamı lügatlerinde öteki kavramını her sayfaya kaydetmişler. Açtıkları her sayfada bir defa ‘öteki’ var. Öteki, birleştirmeye dışlayan bir yaklaşım. Böyle olduğu zaman ne olur, orada barış olur mu? Oradan müspet bir hal ortaya çıkar mı? Çıkmaz. İYİ partili milletvekilinin yaklaşımını çok düşük bir yaklaşım olarak gördüğümüzü ifade ediyorum ve ayrıştıran, öteki kavramını öne çıkaran bir tarz olarak gördüğümüzü kayda geçiyorum. Aynı tarzın aynı yaklaşımın CHP'de de varit olduğunu, geçerli olduğunu özellikle burada not düşüyorum. ‘ diye konuştu.

 

 
Varank nöbetteki ailelerle bir araya geldi
 
Bakırcı ailesinin mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’in yasa teklifi Plan ve Bütçe Komisyonda
Aydemir, "İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile bankalar, sermaye piyasaları ...
Aydemir: ‘AK Dava eser ve değerler davasıdır’
Milletvekili Aydemir, ‘AK Dava milletin müştereği, AK Parti ve Cumhur ...
Bahçeli: 'Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir'
Bahçeli, " 2023 yılında müstesna bir demokrasi şöleni, muhteşem bir cumhur ...
 
Muhtarlardan Sekmen’e yatırım teşekkürü
Erzurum’un muhtarları ilçelerine yapılan yatırımlardan ötürü Erzurum Büyükşehir ...
Seçimler zamanında yapılacak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30. İstişare ...
Aydemir: ‘Sonuçlar Kazakistanımıza hayırlı olsun’
TÜRKPA Heyeti üyesi Milletvekili Aydemir, TURKPA heyeti olarak oy sayımına ...
 
Sekmen Gürcükapı Projesini değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gürcükapı Meydan Projesi’nin ...
‘Erzurum’a 42 milyar liralık çevre yatırımı yapıldı’
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Erzurum İl Başkanı Eyüp Tavlaşoğlu, 5 ...
AK Zirve başlıyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva