ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SİYASET
30 Ocak 2017 Pazartesi - 13:50

Aydemir: ‘Hedefe varacağız Allahın izniyle..’

Aydemir, ‘Cazibe Merkezleri Programı Teşvikleri taçlandıracak, tarihi bir ekonomik açılımdır. Yatırımlarla bölgede göç olgusu sona erecek, doğunun kalkınma enerji ve ritmi yeniden hayat bulacaktır. Bu program bölge halkı için olduğu gibi yatırımcılar için de tarihi bir fırsattır’ dedi.

Aydemir: ‘Hedefe varacağız Allahın izniyle..’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Cazibe Merkezleri Programı Teşvikleri taçlandıracak, tarihi bir ekonomik açılımdır. Yatırımlarla bölgede göç olgusu sona erecek, doğunun kalkınma enerji ve ritmi yeniden hayat bulacaktır. Bu program bölge halkı için olduğu gibi yatırımcılar için de tarihi bir fırsattır’ dedi.


DUAYEN GAZETECİ ZENTÜRK SORDU, AYDEMİR CEVAPLANDIRDI
Ulusal Yayın kanalı TV 24’te Ardan Zentürk’ün sunduğu Moderatör Gece Programına konuk olan Aydemir, Cazibe Merkezi Programı kapsamında ‘Doğu’da Yatırım Beklentisi’ni irdeledi. Duayen gazeteci Zentürk’ün sorularını cevaplandıran Milletvekili Aydemir, Cazibe Merkezi uygulamasının bölge ekonomisine getirilerini, bölgedeki tarım, sanayi ve turizm altyapısını anlattı.


DOĞU ANADOLU BÖLGESİ VE EKONOMİK ENTEGRASYONU
Doğu Anadolu Bölgesini ekonomik ve sosyal kaynak, potansiyel ve değerler bütününde ele alan Milletvekili Aydemir, bölgeyi Cazibe Merkezi Programının Doğu Anadolu’da tüm illerin ekonomik kalkınma noktasında işbirliği, entegrasyonunu ifade ettiğini, kaynak kullanımı noktasında illeri birbirleriyle ilintilendiren bir proje olduğunu vurguladı.


YATIRIM İÇİN UYGUNLUK VE SEKTÖREL ZEMİN
Bölgede her sektör için uygun bir yatırım zemini olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, Erzurum özeline vurgu yaparak, AK Parti döneminde gerçekleştirilen yatırımlarla ilde sanayi ve hizmetler sektörü açısından altyapı sorunu bulunmadığını, yatırım için en çağdaş optimal şartları barındırdığını söyledi.


‘TEŞVİK SİSTEMİNİN TAÇLANDIRILMIŞ ŞEKLİ’
Milletvekili Aydemir, ‘Cazibe Merkezleri programını, teşvik sisteminin taçlandırılmış şekli olarak değerlendiriyoruz. AK parti iktidara geldikten sonra, yani 2002’den bu yana, yatırım zeminini değiştirdi. Çok farklı enstrümanlar kullandık. İktisadi kurumlar ihdas ettik. Kalkınma ajansları, TKDK, DAP Bölge İdaresi gibi yatırımcılara yön verecek, destekleyecek kuruluşlar hizmete sokuldu.
Yatırım adına zemini düzgün hale getirme kurumlarıdır bunlar. Bunların dışında SODES, KÖYDES BELDES gibi sosyal projeler geliştirdik. Zemin uygun hale geldi. Cazibe merkezi programı ile yatırımları taçlandırma dönemine girdik.’ dedi.


YURT İÇİ VE DIŞINDAN YATIRIMCI İLGİSİ
Cazibe Merkezleri Programı’nın açıklanmasıyla birlikte yatırımcı dikkat ve ilgisinin bölgeye ve Erzurum’a yöneldiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, 24 kasım ile 11 ocak arasında 120’nin üzerinde yatırımcının başvuru yaptığını belirterek, ‘Programdan yararlanmak için Yurt dışından da projekte olmuş yatırımcılar var. Almanya, İngiltere gibi ülkelerden yatırım önerileri var.’ ifadeleriyle değerlendirmede bulundu.


‘BİZ SAMİMİYİZ’
‘Biz Doğu Anadolu’nun kalkınması konusunda samimi ve hasbi düşünüyoruz.’ diyen milletvekili Aydemir, ‘Programın başarıya ulaşmasında en büyük teminat vatandaşın AK Kadrolara, AK iktidara güvenidir.’ kaydını düştü.


‘İŞADAMLARI İÇİN DE TARİHİ FIRSAT’
İşadamlarına Cazibe Merkezi Programından yararlanma çağrısı yapan Milletvekili Aydemir, Yatırım projelerinin yanı sıra yarım kalmış veya işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle faaliyete geçememiş tesislerin Cazibe Merkezleri Programı kapsamına girdiğini, bunun yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu değerlendirdi.


ÜÇ ÖNEMLİ VURGU
Yatırımcıların bölgeye ve Erzurum’a yönelmeleri halinde işletme sermayesinden, üretilen ürünün raftaki haline kadar her türlü konum ve durumda destek alacaklarını hatırlatan Milletvekili Aydemir, programın yatırımcılar ve yatırım süreci için bir milat olduğunu belirtti.


ELELE GÖNÜL GÖNÜLEYİZ
Modertör Gece’de Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm illerin kalkınma adına el ele gönül gönüle bir kalkınma seferberliği içinde bulunduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, Doğu Anadolu Bölgesinin siyasetteki temsili bakımından güçlü bir durum sergilediğini kaydederek, ‘ Sayın Başbakanımız Erzincanlı, Sayın Maliye Bakanımız Bayburtlu, Sayın Ulaştırma Bakanımız Karslı, Sayın Milli Savunma Bakanımız Gümüşhaneli, Sağlık bakanımız Erzurumlu.. Elele vermişiz yürek yüreğe vermişiz. Bu işte hedefe varacağız Allahın izniyle.” dedi.

Etiketler:
 
Erzurum Dağcılık Gündeminde
 
Erzurumspor’da galibiyet sevinci yaşanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de AK istişare
AK Parti Palandöken İlçe danışma meclisi toplantısı yapıldı
'Gençdes 2017 Projesi" başladı
Başbakan Yıldırım'dan yeni anayasa konusunda CHP ve HDP'ye sert eleştiri
'Ala, FETÖ İle mücadelenin sembol ismidir'
FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden biri olan Efkan Ala’nın öteden beri ...
 
Ilıca Termal Tesisleri ilgi odağı oldu
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri EMITT Fuarı’nda vizyona çıktı. ...
Türkiye bıyık şampiyonu ‘evet’ dedi
Anayasa için ‘evet’ kampanyasına Erzurum'un Horasan ilçesinde yaşayan ...
Sekmen “Yılın Belediye Başkanı” seçildi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.
 
Halepli çocukların annesi oldular
Suriye'de ki iç savaş ile birlikte hiç şüphesiz en fazla mağduriyet yaşayan ...
Yakutiye AK Gençlik’te Abuşoğlu dönemi
AK Parti Yakutiye Gençlik Kollarına, teşkilatın yakından tanıdığı Mesut Abuşoğlu atandı.
Yakutiye'de kadın girişimcilere destek
Yakutiye İlçe Belediyesi ev kadınları ve genç kızlara mesleki eğitimler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva