ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
5 Mayıs 2016 Perşembe - 05:34

Aydemir'den sert tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: ‘HDP'nin "Tavşana kaç, tazıya tut." politikası artık fazlasıyla sırıtmaktadır ve bugünle dürüstçe hesaplaşamayan, yüzleşemeyen bir yapının dünü gündeme taşıması samimi ve dürüstçe değildir.’dedi

Aydemir den sert tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: ‘HDP'nin "Tavşana kaç, tazıya tut." politikası artık fazlasıyla sırıtmaktadır ve bugünle dürüstçe hesaplaşamayan, yüzleşemeyen bir yapının dünü gündeme taşıması samimi ve dürüstçe değildir.’dedi

AYDEMİR GENEL KURUL’A SESLENDİ

HDP  gurubu tarafından, "1937-1938 yıllarında gerçekleştirilen Dersim'de yaşananlar ile yüzleşilmesi ve tüm boyutlarıyla araştırılması" başlıklı araştırma komisyonu kurulması önergesi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulunda AK Parti Gurubu adına konuşan Milletvekili Aydemir, HDP’nin terörle mücadele konusunda samimi olmadığını vurguladı.

 Konuşmasına AK Parti’nin hizmet öncelik ve ilkelerini kaydederek başlayan Milletvekili Aydemir, ‘Öncelikle, mensubu bulunduğum ak bir davayı temsil eden partimin insanı yaratılmışların en şereflisi olarak bilen, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." felsefesini ilke edinen bir hassasiyete yoğunlaşmış, Türkiye'de insan hakları, fikir, düşünce ve girişim hürriyetleri konusunda ilkleri gerçekleştirerek özgürlüklerin önünü açmış bir siyasi hareket olduğunu vurgulamak, yüce heyetiniz önünde tarihe not düşerek hatırlatmak isterim. “ dedi.

BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK ÜLKÜSÜ

AK Parti hizmet davasının birlik, beraberlik ve kardeşlik ülküsüne dayandığını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Siyasetinin temeli insana sevgi ve saygı olan, yaratılanı Yaradan'dan ötürü hoş gören bir siyasi davanın mensubu olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik ülküsünden bugüne kadar taviz vermediğimizi, vermeyeceğimizi de bir kez daha kaydetmek isterim.” diye konuştu.

AYDEMİR’İN DÖRT BAŞLIK VURGUSU

HDP önergesi üzerinde AK Parti Gurubu düşüncelerini paylaşan Aydemir, ‘ Meclis araştırma komisyonu kurulması yönündeki önergede dikte edilmeye çalışılan ve önergenin sahiplerince asla üzerinde hassasiyet ve samimiyet gösterilmeyen dört başlık var: Toplumsal barış, geçmişle yüzleşme, yaşanan hakikatler ve geleceğin inşası için bir araştırma komisyonu kuruması isteniyor. Öncelikle bu dört gerekçe üzerinde durmak isterim. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin dirliğine göz diken, kıblesi, vatanı, bayrağı bir olan yüce milletimizi bölmeye ve parçalamaya çalışan, sevgiden değil nefretten, öfkeden, acıdan, kandan beslenen, yaşatmak değil, sadece öldürmek için faaliyet gösteren terör örgütünün kanlı eylemleri karşısında sükûtu tercih edenlerin, yandaşça tavır sergileyenlerin toplumsal barıştan söz etmeleri ne kadar doğru ve ne kadar samimidir? ‘ diye sordu.

HDP PARADOKS İÇİNDE

Bölücü terör örgütüyle aynı safta bulunanların  toplumsal barış söylemlerini bir çelişki olarak değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘Asırlarca ölümüne kardeş olanlar arasına nifak tohumu ekmek, haset ve kin yolu döşemek isteyenlerle aynı safta yer alanların barıştan, hele toplumsal barıştan bahsetmeleri tarihe kaydedilecek bir paradoks örneğidir. Ülkemizin aziz parçası güneydoğuyu bir kan haritası hâline çevirmek yolunda tarihin kaydettiği en vahşi planları kuranların, kardeşliğimizle hesaplaşmaya kalkışanların, camilerimizden okullarımıza asgari ve azami müştereklerimizi ifade eden her adreste terör estirenlerle paydaş olmayı yeğleyenlerin ve bugünü, bugün sahnelenen bölücü hain senaryoları görmeyenlerin geçmişle yüzleşme gerekçeleri ne kadar doğrudur? ‘ vurgusunu yaptı.

DERSİM OLAYLARI

1937-1938 Dersim olayları hakkında görüşlerini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Bu noktada bir not düşmek istiyorum, değerli arkadaşlarım. Doğrudur, Dersim'de yaşananlar dramatik bir hâldir. Bu resimler millî hafızamızda yer etmiştir. Bunu siyaset zemininde en net, en mütebâriz bir biçimde ak dava, AK PARTİ dillendirmiştir. Bizim her neviden duruşumuzda olduğu gibi geçmişe ait yaşananlar mevzusundaki tarzımız da nettir, bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, partimizin her düzeyden yöneticileri yeri geldikçe hâli özetleyen, izah eden açıklamalar yaptılar, yapıyoruz. “dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN TESPİTİ ÜZEREYİZ

 ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın tespiti üzereyiz.’ Kaydını düşen Milletvekili Aydemir,’ Dersim yakın tarihimizin en acı, en trajik olaylarından biridir. Beslendiğimiz kaynaklar, birçok kesimin bigâne kaldığı, korkup ürktüğü zamanlarda bize Dersim hakikatlerini aktarmıştı zaten. Biz de hakşinas tavırda, tarzda berdevam hâldeyiz. “ diye konuştu.

 Konuşmasında güncel gelişmelere değinen Milletvekili Aydemir, 13 Mart 2016’da yaşanan Ankara’daki patlama olayına dikkat çekti.

13 MART 2016 VURGUSU

Aydemir, ‘Değerli milletvekilleri, bu notu düştükten sonra güne gelelim ve asıl yüzleşmemiz gereken bir gerçeği ortaya koyalım. Sahici bir yüzleşme. Sıcaklığı henüz muhafaza edilen bir yüzleşme. Aktörleri isim isim belli, tarih ise çok yakın 13 Mart 2016, yer Ankara'nın Kızılay Meydanı. Yine bir canlı bomba saldırısı gerçekleştiriliyor ve 36 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bigünah insanlar. 125 vatandaşımız ise yaralanıyordu. Evlilik hazırlığındaki nişanlılardan kâğıt toplayıcısına, günün yorgunluğuyla gözlerini uykuya kapamış işçiye kadar masum insanlar hayatlarını kaybettiler. O saldırıyı gerçekleştiren terörist Seher Çağla Demir'in terör örgütü PKK'nın üstüne kan sıçramasın diye taktığı yapay kollarından biri olan TAK üstlendi bu saldırıyı. PKK ve HDP eylemin kendileriyle ilişkisi olmadığını söylüyordu.  Şimdi bu bilgileri kenara not edelim ve bugüne gelelim. “ dedi.

NURETTİN DEMİRTAŞ’A İBLİS TANIMLAMASI

Konuşmasında, bir gazetede Ankara saldırısını öven ve bölücü satırlar barındıran bir yazıya tepki veren Milletvekili Aydemir, şunları söyledi: ‘Sizi bir yazıya götürmek istiyorum değerli arkadaşlarım. Yazı malum bir şahsa ait, hepimizin tanıdığı bir şahsa, Nurettin Demirtaş imzalı. Hani her konuşmasını Kandil'de beslenip büyütülen sözde barış güvercinlerini uçurarak süsleyen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş var ya, onun Kandil'deki ağabeyi.  Yolcu otobüsüne yanaşıp tamamen sivil insanları hedef alan ve 36 masum vatandaşımızı katleden, 135 vatandaşımızın yaralanmasına neden olan PKK'nın canlı bombası Seher Çağla Demir'in o eylemine övgüler dizen bir yazı bu. Bu sivil katliamlarını yücelten, terörü öven yazı PKK'nın Avrupa'daki yayınlarından birisi olan "Yeni Özgür Politika" isimli gazetede yayınlandı. Bakın neler diyor o yazıda Demirtaş: "İlk eylemin ardından Ankara girilmez bir kaleye çevrildiği hâlde engellenemedi, başardı. Bu yüzden beyinlerinden vurulmuşa döndüler. İnsanlığın en vicdanlı devrimcisi olarak anılmayı hak eden Zınar Raperin'i soykırımı beyninden vura Doğa takip etti." Zınar Raperin'den kastı daha önceki Ankara saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sönmez galiba."Seher Çağla Demir bir intihar eylemcisi değil bir özgürlük ve yaşam tutkunudur ve eylemiyle ölümü değil yaşamı yarattığı görülebilir. Doğa, asla bir ölüm ya da intihar eylemcisi olarak tanımlanamaz. Doğa fedailiği Zilan fedailiğidir, hiçbir bahaneyle asla lekelenemez olan nilüfer çiçeğidir. Bu amaç uğrundaki adanmışlık karşısında en azından saygılı olmayı bilmek gerekir. Doğa, tüm insanlığın yüz akı ve onurudur; sevilecek insan, sevilecek kadın, sevilecek yoldaştır. Doğa gibi yaşamak ve Doğa gibi ölümün üstüne gitmek en soylu davranıştır. Şimdi, tereddütlerin değil faşizm karşısında tarih yazacak direniş ruhunu ve tutumunu sergilemenin zamanıdır, şimdi Doğa zamanıdır." Ve bu iblis tehdit ediyor. "Ya durdurun bu kanlı, bu vahşi, bu insanlığın yüz karası soykırım saldırılarınızı ya da Kürdistan gençliğinin tümden 'Doğa'laşmasına şaşmayın."

Ölü sevicilik, bunun adı ölü sevicilik. Silah, tehdit, katliam övgüsü, terör kutsaması, ne ararsanız var. Ağızlarından "barış" ve "halkların kardeşliği" gibi ekran koruyucuları kaldırıldığında, akan kanlı sözler bunlar işte değerli arkadaşlarım.  Hangisine inanalım şimdi biz? Ağabeyinin mi yoksa kardeşin sözlerine mi? “

‘YÜZLEŞME ÇAĞRISINDA SAMİMİYSENİZ..’

HDP önergesindeki geçmişle yüzleşme ifadesini değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘Yüzleşme saygıdeğer bir insani erdem, önemli bir kavram ve eğer dürüstseniz, yüzleşme çağrınızda samimiyseniz son derece kıymetli bir çağrıdır yüzleşme çağrısı. AK PARTİ iktidarı olarak biz yüzleşmenin bu kıymetini bildiğimiz için, Dersim dâhil tarihin tozlu raflarında bırakılmış tüm garabetlerle yüzleştik, sorunların yüzleşmesini sağladık. Madem HDP yüzleşme istiyor, öyleyse topu taca atıp 1938'lere gitmeden günümüze gelmeli ve yukarıda içimizi acıtarak alıntıladığım satırlarla yüzleşmelidir ve lafı eğip bükmeden yanıtlamalıdır. ‘ dedi.

CANLI BOMBALARA, İNSANLIK KATİLLERİNE NE DİYOR HDP

HDP gurubuna bir soru yönelten Milletvekili Aydemir: Soru Şu: HDP Genel Başkanlarının ağabeyinin Kandil'de arkasına yaslanıp Ankara'da onlarca vatandaşımızı öldüren teröristlere methiyeler düzülmesine ne diyor? Bir yandan "halkların kardeşliği" gibi süslü laflar ederken, diğer yandan canlı bombalara övgüler yağdıranlara söyleyecek bir sözleri var mı? Ankara'yı, İstanbul'u, Bursa'yı ve daha yurdun birçok yerini kana bulayan canlı bombalar sayısız insanımızın hayatını karartırken bu insanlık katillerini yere göğe sığdırmayan ağabeyler için ne diyor HDP? Öyle kısık sesle geçiştirmeler değil, yüksek sesle itirazlar duymak istiyoruz ama biliyoruz ki o itirazlar gelmeyecek. Birileri bu çatı altında barış güvercini rolünü oynarken ağabeyleri bu insanlık dışı eylemlere alkış tutacak.

HDP'nin "Tavşana kaç, tazıya tut." politikası artık fazlasıyla sırıtmaktadır ve bugünle dürüstçe hesaplaşamayan, yüzleşemeyen bir yapının dünü gündeme taşıması samimi ve dürüstçe değildir.” diye konuştu.

Milletvekili Aydemir’in konuşması yoğun alkış aldı.

 
Cumhurbaşkanı’ndan 2023 vurgusu
 
Aşkale’ye hizmet istişaresi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 5 Mayıs 2016 Perşembe 21:52

Tam bir vizyon adamı.Diline sağlık.Dadaş böyle olur.Böyle bir zamanda tam bir birleştirici görev üstlenmek işte budur.Çok teşekkür ediyoruz,Sayın Milletvekilimiz. Milletin yarasına merhem sürdün.Allah senden razı olsun.Âmin !..

Yorumu oyla      6      8  
5 Mayıs 2016 Perşembe 16:01

'Halis Muhlis Dadaş' vekilimizi gururla takip ediyoruz...

Yorumu oyla      8      8  
Sinan Doğan 5 Mayıs 2016 Perşembe 14:43

Genel kurula seslenecek milletvekillerini özlemiştik. tebrikler...

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deligöz’den Erzurum İstişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, ŞEHİRDER’i ziyaret ederek ...
Sekmen: ‘İstiyoruz ki Erzurum değişsin’
Sekmen, “İstiyoruz ki Erzurum değişsin, Erzurum’da işyerleri olsun, Erzurum’da ...
Orhan, belediyecilik dersi verdi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kendisinin de ortaokulu ...
 
‘Bu dadaş farkıdır’
Aydemir,‘Milletin, milli iradenin sesi olarak vücut bulmuş Erzurum Basın ...
Uzundere’ye CİTTASLOW Sertifikası
Türkiye’nin en sakin 11. kenti seçilen Uzundere ilçesi, düzenlenen törenle ...
Aydemir’den ‘Hoşgörü’ vurgusu
Milletvekili Aydemir, ‘Derin bir heyecan ile kavuştuğumuz, vicdan cazibesi ...
 
Bulutlar: ‘Miraç manevi yükseliştir’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Miraç Kandili dolayısıyla ...
Taşkesenlioğlu: ‘Miraç insanlığın ufkudur’
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü ...
Hizmet İş’ten Menderes’e sanatlı vefa
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Merhum Lider Adnan Menderes’in ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva