ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
13 Ekim 2015 Salı - 01:10

Aydemir: ‘ Farkımız, Erzurum sevdamız’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bugün AK Dava ile birlikte Erzurumlunun temel edindiği bir ilke var. O da ‘Erzurum’u sosyal ve ekonomik büyüme, gelişme odağında Türkiye gündemine taşımak. AK Parti’nin 13 yıla sığdırdığı bu devasa hizmetlerin sırrı budur.’ dedi.

Aydemir: ‘ Farkımız, Erzurum sevdamız’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bugün AK Dava ile birlikte Erzurumlunun temel edindiği bir ilke var. O da ‘Erzurum’u sosyal ve ekonomik büyüme, gelişme odağında Türkiye gündemine taşımak. AK Parti’nin 13 yıla sığdırdığı bu devasa hizmetlerin sırrı budur.’ dedi.

ERZURUM’U TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞIDIK

AK Parti öncesinde siyasette dikkatlerin yoğunlaştığı temel esprinin Erzurum’da suni ve günübirlik gündem oluşturmak olduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Onların Erzurum’a yaklaşımı bir seçimlikti. Yani bir seçim dönemini atlatma atraksiyonu. 2002 öncesinin sonucu ortada.

Bugün AK Dava ile birlikte Erzurumlunun temel edindiği bir ilke var. O da ‘Erzurum’u sosyal ve ekonomik büyüme, gelişme odağında Türkiye gündemine taşımak. AK Parti’nin 13 yıla sığdırdığı bu devasa hizmetlerin sırrı budur. Ve galiba AK Parti’nin ifade ettiği davanın farkı da budur. “diye konuştu.

ERZURUM TARİFİ FARKLILIĞI

‘AK Partiyi diğerlerinden ayıran bir temel unsur Erzurum tarifi noktasındadır.” diyen Milletvekili Aydemir, ‘ Onlar bu mübarek şehri hep yokluklar ve yoksulluklar adresi olarak dillendirdiler, dillendiriyorlar, Amaçları yoksulluk siyaseti yapmak. Bundan siyasi rant elde edebilmek için şehir üzerinde negatif enerji yüklü bir ambiyans oluşturmak niyetleri. Bizim Erzurum tarifimizde, şehrin özel mana ve işlev yüklediği sosyal ve ekonomik değerler var. Beşeri sermaye var. Biz Erzurum’u zirve olarak görüyoruz. Ona yakışan Aklıkla tanımlıyoruz Erzurum’u. Diğerlerinin bakış açısı zifiri karanlık içinden gözlem. Aslında, Görmek istedikleri Erzurum’u tarif etmeye yelteniyorlar. Tek kelimelik lisanları var: yokluk, yoksulluk..Hani bugünde hayır’dan başka kelime bilmeyenler gündemde ya. Bunlar da onların yankısı. Ya değerlerimiz..Onlar nerede? Görmüyorlar ve belki de ,en acısı herhalde, ne Erzurum’u ne de değerlerini biliyorlar. “ ifadelerini kullandı.

AYDEMİR UZUNDERE’DEYDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Uzunderelilerin konuğu oldu. İlçe Teşkilatıyla değerlendirme toplantısı yapan Milletvekili Aydemir, esnafla görüştü. AK Parti 22’inci dönem milletvekili Mustafa Nuri Akbulut’un da katıldığı ziyarette, gündeme dair görüş alışverişi yapıldı, Uzundere ile ilgili beklentiler dile getirildi.  Aydemir, ‘Uzundere merkezli’ turizmde marka ilçe yaklaşımını paylaştı.

ERZURUM’U SAHİPLENMEK

Sohbetlerinde ‘Erzurum’u tüm değerleriyle sahiplenmek’ vurgusunda bulunan Milletvekili aydemir, Uzundere ziyareti sonrasında bir değerlendirme yaptı. AK Parti öncesindeki 70 yılda verilen hizmet, hayata geçirilen yatırımlarla, AK Parti iktidarıyla geçen 13 yıllık dönemi kıyaslamanın mümkün olmadığını belirten Aydemir, bir yatırım sinerjisine kavuşan Erzurum’daki tüm değerlerin hak rızası için halka Akça yaklaşım olduğunu kaydetti.

HERŞEY ERZURUM İÇİN

Milletvekili  Aydemir, Erzurum’da AK Parti’nin hayata geçirdiği yatırımlardan yalnız AK Partililer mi yararlanıyor.. Sağlık reformundan, BEAH’tan, Havalimanından, Kış Turizmi Tesislerinden, ikinci üniversiteden. Elbetteki hayır. Tüm bunlar Erzurumlunun..  O halde sahiplenmek de herkese ve herkesime düşmez mi?  Bu Erzurum’u sahiplenmektir ve partisi yoktur. Peki, bunlara muhalefet ne için? Halka hizmet yapılmasın mı istiyorlar?” diye sordu..

HANGİ İZAN YATIRIMLARI İNKAR EDEBİLİR?

AK Parti dönemi öncesine atıfta bulunan Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘1924-2002 dönemleri arasında Şeker Fabrikası, Çimento Fabrikası, üniversite ve yem fabrikamızdan başka neyimiz vardı?

Hiçbir işlevi olmayan ve bomboş kalan Serbest bölge, KOP, KUP gibi hayata geçmeyen projeler..

70 yıldan söz ediyoruz. Bir de bunun 6’da biri kadar zaman dilimi olan 2002-2014 sürecine bakın.

Hangi akıl ve izan şu yapılanları yatırımları inkar edebilecektir? ” ifadeleriyle değerlendirmede bulundu.

ERZURUM’A HİZMET VERENLERE MİNNETTARIZ

‘Erzurum’a bir taş koyana minnettarız’, diyen Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bu mübarek şehri fukaralık söylemleriyle tarife yeltenmek hem hakikate manidir ve hem de Erzurum’a haksızlıktır, zuldür. Lisanlarında yokluktan başka kelime olmayanların idrak ve izanına yabancıyız. Biz

Erzurum Bilim Müze Doğa ve Eğitim Park Projesi, Sağlık ve Eğitim Kampüsleri, üçüncü üniversite, Ovit, Kop, İspir ve Cankurtaran Tünelleri, Hınıs Başköy, Narman Şehitler ve Pazaryolu Barajları, Lojistik Köy, duble yollar, Dünyanın en büyük Kış spor ve turizm tesislerinden bahsediyoruz. Onlar Erzurum’u yoksulluk içinde görmek ister gibi, sorunlar üretmeye uğraşıyorlar.”dedi.

KEŞKE SÖYLEYECEKLERİ OLSA

Aydemir, ‘Keşke söyleyecekleri olsa..Keşke onlar da Erzurum’a yaptıkları yatırımlardan söz etse..Keşke onlar da yapacaklarını anlatsa..ama neyi söyleyecekler, hangi hizmetten bahsedecekler. Biz 2023 yol haritası içinde  Erzurum Tabyalarının ulusal ve uluslar arası vizyona çıkarılmasını amaçlayan 2’inci Çanakkale Projesi, Kent içi ulaşımda Hafif Raylı Sistem, Hızlı Tren projesi, Türkiye Et Borsası, Organize Tarımsal Sanayi Bölgesi, Erzurum hipodromu, Türkiye’nin ikinci büyük Kültür, Kongre ve Sergi Merkezi, yeni 5 barajdan söz ediyoruz. Onlar ise sadece yokluk edebiyatı peşinde. Biz bunu Erzurum’a ve Erzurumluya haksızlık olarak görüyoruz’ ifadelerini kullandı.

Değerlendirmesinin son bölümünde Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemi aşacağını kaydeden Aydemir, ‘Halkımızın vatan sevgisi, bayrak aşkı, devlet saygısı ve yüksek inancı tüm kaygıları giderecek, ülkemiz inşallah AK yolda sıkıntılarını aşacaktır. İnanç sahiplerinin feraseti en büyük gücümüzdür.  ‘El müminu lil mümini kelbünyani yeşüddü ba’dehu ba’dan’, Müminler yapı taşları gibidirler, birbirlerine destek olurlar, hakikatine iman edenlerle birlikte aşılamayacak sorun yoktur.’ dedi.

 

 
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
 
‘Büyük bir acı yaşıyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç Kümbetler Projesi’nde yeni süreç
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, ...
Ilıcalı AK Projeleri paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’u şaha ...
Sekmen: ‘Erzurum’da değişim hız kesmeyecek’
İl genelinde değişim ve dönüşümün devam ettiğini ifade eden Sekmen, “Erzurum’da ...
 
AK Parti’de nöbet değişimi
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanlığına Ömer Katar atandı. AK Parti ...
Aydemir: ‘Önemli olan Erzurum Abidesini korumaktır..’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları için gittiği Tortum’da ...
Yaptırmış: ‘Hain saldırılar bizi yıldıramaz’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, seçim çalışmalarına ...
 
Deligöz: ‘Hain saldırıyı esefle kınıyorum’
AK Parti Aziziye İlçe Teşkilatını ziyaret Orhan Deligöz, partililerle gündemi değerlendirdi.
Taşkesenlioğlu: ‘Terör bizi bölemeyecek’
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Tekman ilçesinde halk ...
Ala'dan gençlere sosyal medya uyarısı
Sosyal medyanın faydaları olduğu kadar zararları da olduğunu ifade eden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva