ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SİYASET
10 Ekim 2015 Cumartesi - 02:55

Aydemir: 'Erzurum yine doğruda buluşacak'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, seçim dönemlerinin toplumsal hedeflere yönelme açısından hayati önem taşıdığını, seçmenin vereceği kararın ülke, bölge ve ilin geleceğini belirlediğini kaydederek, ‘ Erzurum’un yine doğruda, ve AK ufuklarda buluşacağına eminiz’ dedi.

Aydemir:  Erzurum yine doğruda buluşacak

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, seçim dönemlerinin toplumsal hedeflere yönelme açısından hayati önem taşıdığını, seçmenin vereceği kararın ülke, bölge ve ilin geleceğini belirlediğini kaydederek, ‘ Erzurum’un yine doğruda, ve AK ufuklarda buluşacağına eminiz’ dedi.

ERZURUM İÇİN TARİHİ FIRSAT DÖNEMİ

Erzurum’un AK iktidarlar döneminde kalkınma ve gelişme sinerjisine kavuştuğunu, adresi olduğu yatırımlarla bölgesinde lider il konumu kazandığına işaret eden Aydemir, sürecin Erzurum’a tarih bir fırsat sunduğunu, dadaşların destek ve teveccühleriyle ilin 2023 vizyonunda ülkenin en gelişmiş on ili arasına gireceğini söyledi.

ERZURUM VE KAMU YATIRIMLARI DİKKATİ

AK iktidarlar döneminde, Erzurum’a verilen ehemmiyet ve önemin kamu yatırımları ve harcamaları bazında ifade edildiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum, kamu giderleri yüksekliği, kişi başına yapılan kamu harcaması bakımından ülkenin ilk 15 ili arasında. Geçmiş dönemlerde kamu hizmet giderleri bakımından ilk 50 içine bile giremeyen il, bugün metropol iller ile yarışıyor. Eğitim’den sağlığa, iskan ve toplum refahından çevreye, ekonomik iş ve hizmetlerden sosyal dayanışma ve güvenlik alanına kadar, kamuya ait her hizmette Erzurum bölgesinde lider il durumunda. Bu Erzurum’a karşı sergilenen AK hassasiyetin sonucudur’ diye konuştu.

ERZURUM METROPOL İL OLMA SÜRECİNDE

Erzurum’un sosyal ve ekonomik konumunun değerlendirilmesi, AK süreçte varılan noktanın iyi anlaşılması için TOBB, Maliye  Bakanlığı, TBB başta olmak üzere, ekonomiye yön veren kuruluş veri ve analizlerinin iyi okunması gerektiğini bildiren Milletvekili Aydemir, “Sadece TOBB verileri bile ilin ekonomik ölçekte geldiği noktayı ifade için yeterli. Metropollerde özel sektör tarafından kurulan şirket sayısı gerileme içindeyken Erzurum’da yüzde 47’lik artış var. Bu ilde aylık kurulan şirket sayısı ortalaması 14’e yükseldi. Bu AK iktidarların, il ekonomisine kazandırdığı güç ve sinerjinin ürünüdür. Erzurum, ekonomide fonksiyonel kredi kullanım hacmi bakımından ülkenin ilk on ili arasında. Bu kredilerin kuruluş sermayesi ve giderleri için değil, yatırımlar için kullanılması, il ekonomik çevrelerinin Erzurum’da güvenilir yatırım ortamı gördüğünün işaretidir. Tüm bunlar kamu alt yapı yatırımlarının çağdaş düzeyde olduğunu, Erzurum’un büyüme ve gelişmesi adına her türlü desteğin ülke ortalaması üstünde sağlandığının ifadesidir’ dedi.

AYDEMİR: ESNAFIMIZIN KADİR ŞİNASLIĞINI TARİFE İMKAN YOK

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir seçim çalışmaları çerçevesinde işadamları ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Habipbaba ve Ayazpaşa esnafıyla buluşan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un sosyal ve ekonomik meseleleri, beklentileri ve hedefleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Esnaf ile gerçekleştirdiği istişari görüşmelerde AK  iktidarlar döneminde sergilenen ticaret yaklaşımını paylaşan Aydemir, ‘Esnafımızın hakkı teslim eden dikkat ve hassasiyeti, hizmet verenlere karşı ortaya koyduğu teveccüh her türlü takdirin üstündedir.’ ifadelerini kullandı.

ERZURUM’UN 2023 YOL HARİTASI

Erzurum’un 2015’ten 2023’e uzanan sosyal ve ekonomik bir yol haritası oluşturması, kamu ve özel sektör yatırımlarının markalaşma seyri içinde hayata geçirilmesi noktasında, herkes ve her kesime görev düştüğünü, özellikle esnaf kesiminin öngörülerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti iktidarları döneminde toplumsal olarak en büyük kazanımlarımızdan birisi ve belki de en önemlisi ‘ortak aklın harekete geçirilmesi’ dir. Yerel dinamiklerin kendilerini ifade, beklentilerini kaydetmek imkanına kavuşmasıdır. Bir yerde merkezci ekonomik anlayışın terk edilmesi, yerel akla odaklanmadır. Bizim feraset ve idrakine teslim olduğumuz esnafımız, Erzurum’un 2023 yürüyüşünde kılavuzumuz olacaktır.’ dedi.

 

 
Terör örgütüne yardımdan tutuklandılar
 
Vahşi ve barbarca eylemi lanetliyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gün birlik günüdür’
Günün birlik günü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Gün birlik günüdür. ...
Yeşilyurt AK Üslubu paylaştı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “1 Kasım Milletvekili seçimleri ...
Bulutlar: ‘Durmak yok, yola devam’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yıldızkent, Kayakyolu bölgelerini ...
 
Ilıcalı baba ocağındaydı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Mustafa Ilıcalı, doğduğu topraklar ...
Taşkesenlioğlu'ndan kardeşlik vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu 1 Kasım’da Milletvekilliği ...
Deligöz: ‘Taşeron İşçiler AK Parti ile gülecek’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz 1 Kasım seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Yaptırmış Çatlılarla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, 1 Kasım seçim çalışmalarına ...
Aşkale’de seçim güvenliği ele alındı
Aşkale’de 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili ...
Akdağ seçmenlerle buluştu
Sağlık Eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Recep ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva