ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 00:54

Aydemir: ‘Erzurum’u Sevmek Sloganla Olmaz’

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Tarihinde Medreseler Şehri olarak şöhret bulan Erzurum’un, AK Parti iktidarları döneminde Üniversiteler Şehri haline geldiğini kaydederek, ‘Bu AK hizmet davasının Erzurum’a vefası, Erzurum’un ise tarihi vizyonuyla buluşmasıdır’ dedi.

Aydemir: ‘Erzurum’u Sevmek Sloganla Olmaz’

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Tarihinde Medreseler Şehri olarak şöhret bulan Erzurum’un, AK Parti iktidarları döneminde Üniversiteler Şehri haline geldiğini kaydederek, ‘Bu AK  hizmet davasının Erzurum’a vefası, Erzurum’un ise tarihi vizyonuyla buluşmasıdır’ dedi.

1957’YE TAKILIP KALMIŞTIK

Erzurum’un yıllardır 1957 nostaljisine takılı kaldığı, 2003 öncesine kadar Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel karizması, vizyonu ve misyonundan yararlanılarak yeni bir atılımın gerçekleştirilemediğine işaret eden Aydemir, ‘Afrika’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Asya’ya kadar bilimsel ışık saçan üniversitemizin Dünya üniversitesi konumundan yararlanmak ve onun üzerine Medreseler Şehri kimliğimizi yeniden kazanmak adına geçmiş hükümetlerin hiçbir girişimi olmadı. Sadece Üniversitemizi övdük, onunla haklı olarak övündük. Ancak, bu güzide Eğitim Kurumunun taşıdığı ufku değerlendiremedik. 2003 sonrası ise Erzurum adına bir yenilenme ve ikinci bir milat oldu. Üniversiteler kuran Atatürk Üniversitemizin belirlediği yol haritası içinde AK İktidarlar Erzurum’u  ikinci üniversiteye kavuşturarak il adına tarih yazdılar’ dedi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SİNERJİSİ

Atatürk Üniversitesi’nin yalnız bilimsel değil, sosyal ve ekonomik boyutta da Erzurum ve bölgesi için tarihi bir sinerji oluşturduğunu ifade eden Aydemir, ‘Bu güzide kurumu Erzurum’a ve Doğu Anadolu’ya armağan eden Merhum Menderes’i, Rıfkı Salim Burçak’ı ve o dönemdeki Erzurum kanaat önderlerini şükran ve saygıyla anıyoruz’ ifadelerini kullandı.

AK DAVA VE ERZURUM YAKLAŞIMI

‘Dün Türkiye’nin en büyük Yüksek Öğretim kurumu olan Üniversitemiz, bugün bir Dünya üniversitesidir’ diyen Aydemir, yerel ölçekten küresel boyuta ulaşan bilim vizyonunda AK Parti iktidarlarının kararlı destek ve yaklaşımlarının önemli bir payı olduğunu vurguladı. Aydemir, ‘Türkiye’yi Dünyada lider ülke konumuna taşıyan AK Dava, Erzurum’a özel bir dikkat göstererek, Atatürk Üniversitesi’nin dünyaya açılmasında öncü olmuşlardır.’ diye konuştu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VE KELEBEK ETKİSİ

Edward N. Lorenz'in Kelebek etkisi olarak adlandırılan kuramından söz eden Aydemir, bu kuramın

bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük sonuçlar doğurabilmesine verilen ad olduğunu kaydederek, ‘Kuram, "Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir." şeklinde ifade edilir.  Atatürk Üniversitesi’nin Erzurum’da uyandırdığı etki budur. Üniversitemizin küresel vizyonu, bölge ve il ekonomisinde oluşturduğu katma değer, ikinci üniversitemizin doğuşunu sağlamış, yine bu sinerji Doğu Anadolu Kalkınma Planı(DAP) gibi büyük açılımlara kılavuz olmuştur. Ancak, bu nimetten 2003 öncesine kadar yararlanılamamış, ikinci üniversite hayal bile edilememiştir.’ dedi.

2003 DÖNEMİ VE EĞİTİMDE MİLAD

2003 AK Parti iktidarlarıyla birlikte Erzurum ve Bölgede en büyük ve kalıcı dönüşümün eğitimde yaşandığını hatırlatan Aydemir, ‘AK iktidarlar Erzurum için nutuk atmaktan öte bir şey yapmayanların hayallerine sığmayan bir atılımla Erzurum’u ikinci üniversitesiyle buluşturdular. Türkiye’nin 7’inci Teknik Üniversitesi AK Parti’nin Erzurum yaklaşımıdır. Atatürk üniversitesi sinerjisiyle eğitimde yenilenmedir. Erzurum’un Medreseler Şehri unvanını taşıdığı görkemli mazisiyle buluşturmadır’ kaydını düştü.

AYDEMİR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE KONUK OLDU

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Seçim istişare gezileri kapsamında Atatürk Üniversitesi’ni ziyaret etti.  Atatürk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın konuğu olan Aydemir, yüksek öğretime yönelik öngörü ve amaçlarını paylaştı. Üniversitenin Fakülte, Yüksekokul ve enstitülerini de ziyaret eden Aydemir, ‘ Şu görkemli kurum, milli iradenin neler yapabildiğini de ortaya koyan tarihi bir delildir. Bu eser milli iradenin Cumhuriyet tarihinde ilk kez ifade bulduğu dönemlerin eseridir. Milli iradenin ipotek altına alındığı dönemlerde ise böylesi devasa bir eseri kimse gösteremez’ vurgusunu yaptı.

BİZ DAHASINI İSTİYORUZ..

AK Parti iktidarlarının Erzurum Yaklaşımı çerçevesinde ili bölgede ikinci üniversitesi ile Eğitim Şehri yapma atılımlarının sürdüğünü kaydeden Aydemir, ‘Erzurum’u ipek Yolu üzerindeki tarihi Medreseler Şehri Hüviiyetiyle buluşturmak adına üçüncü üniversitemiz de kurulma aşamasında. Biz tarihimizden güç alıyoruz, ancak ona takılıp kalmıyoruz. Erzurum için dahasını istiyor ve şekillendiriyoruz. Resmi ve vakıf üniversiteleri ile Erzurum’un Eğitim Şehri olması sürecinde kararlı bir duruş ve destek sağlıyoruz’ diye konuştu.

AK LİDERE ŞÜKRAN VE MİNNET

Erzurum’un Eğitim Şehri vizyonu adına ikinci Üniversite ile birlikte atılan bir diğer adımında 25’inci Dünya üniversiteler Kış oyunlarının Erzurum’da düzenlenmesi olduğunu belirten Aydemir, ‘ Winter universiade 2011 ile, AK Davanın lideri Erzurum’un üniversiteler şehri olma vizyonuna küresel bir boyut kazandırılmıştır. Dünya üniversiteleri Erzurum’da buluşmuş, bir milyar dolarlık spor tesisleri ve Erzurum’un eğitim ışığı olan Atatürk üniversitesinin görkemiyle Erzurum hem turizm ve spor ve hem de eğitim şehri olarak dünyaya açılmış ve tanıtılmıştır.’ dedi.

 
‘Biz müslümanız, zerdüştlerle işim yok’
 
'Kadın Hakları İnsan Haklarıdır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen Yılın Başkanı seçildi
Vizyon 2023 Dergisi “2014 Yılının En’lerini belirledi
Erzurum’dan Oltu’ya hizmet seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Oltu şantiye ekipleri hafta sonunda da yoğun mesai harcıyor.
Büyükşehir’de ücretsiz internet zamanı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Wi-Fi hatlarıyla kesintisiz ve ücretsiz ...
 
Hizmet İş’le ‘Büyük’ anlaşma
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi bir ilke imza atarak Erzurum Büyükşehir ...
AK Gençler Mursi için yürüdü
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığı, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı ...
Güllüce’den Asparagas habere tepki
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum’da katıldığı bir programda ...
 
Gaziosmanpaşa’da Erzurum Günleri
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Erzurum Günleri’nde ...
Altıparmak öğrencilere nasihat etti
Dağıtılan tablet bilgisayarların elektronik çöplük olmaması konusunda ...
Hizmet azmi engel tanımadı
Erzurum’da Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile İçişleri eski ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva