ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Pasinler ilçesinde 3,0 büyüklüğünde deprem
Pasinler ilçesinde 3,0 büyüklüğünde deprem
HABERLER>SİYASET
14 Aralık 2015 Pazartesi - 16:10

Aydemir: 'Erzurum adına durmak yok..’

Erzurum’da kalkınma ve ekonomik gelişme yolunun sempati kanalları açmaktan geçtiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, il dışındaki büyük yatırımcıların Erzurum’a yönelmesinde bunun etken olduğunu savundu.

Aydemir:  Erzurum adına durmak yok..’

ERZURUM’UN ZİHİN VE TEŞEBBÜS GÜCÜ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Sivil Toplum sinerjisinin Erzurum’un kalkınmasında öncü olduğunu, il zihin ve teşebbüs gücünü ifade eden, sosyo ekonomik gidişata beyin fırtınası ile yön veren STK’ların Erzurumluluk dinamizmini ortaya koyduğunu bildirdi.

ÜÇ TEMEL HÜRRİYET

AK Davanın iktidar olduğu 13 yıllık süreçte, ülkede fikir, inanç ve girişim özgürlüğünün hakim hale geldiğini, bunun sivil toplum yapılanması ve ifadesinde bir çığır olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Memnuniyetle görüyoruz ki, Erzurum’daki Sivil Toplum Kuruluşları birer fikir ve proje üretim merkezi, girişimciliğe disiplin taşıyan birer akademi halindedir. AK Davanın ülke, bölge ve il vizyonuna taşıdığı üç temel özgürlük, sivil inisiyatifin kendini tanımlaması, öngörü ve hizmet felsefelerini paylaşmasını sağlamıştır. ‘ dedi.

MÜSİAD AĞIRLAMASI

TBMM’deki ofisinde MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Bayır ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırlayan Milletvekili Aydemir, Erzurum’a değgin fikir teatisinde bulundu. MÜSİAD’ın Erzurum hedef ve odaklı projelerini hayati değer ve önemde bulduklarını, Lojistik köy, dış ticaret ve İleri teknoloji üssü, Bilişim Merkezi gibi atılım ve projelerini dikkat ve beğeni ile takip ettiklerini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘adı konmuş, muhtevası oluşturulmuş’, Erzurum’a fayda taşıyan ve katma değer üreten projeleriyle MÜSİAD’ın, Erzurum’un ekonomik yol haritasında rehberlik ettiğini, öncü rol oynadığını vurguladı.

EYLEM PLANI BİR FIRSATLAR DEKLARASYONUDUR

MÜSİAD ziyareti sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, 64’üncü Hükümetin Eylem Planı’nı açıkladığını, bölgesel ve yerel kalkınma adına eylem planının çok ciddi ve büyük reformları içerdiğini kaydetti. Eylem Planı ufkunda ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda değişim ve dönüşüm sürecinin çığır oluşturulacak atılım, yaptırım ve yatırımlarla devam ettirileceğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu çerçevede destek, teşviklerden yararlanmak ve bunları Erzurum’da birer ekonomi eseri halinde ortaya koymak adına, projeler üretimine yoğunlaşmalıyız. Eylem Planı Erzurum için de bir fırsatlar deklarasyonudur. Bunu nimete ve hizmete çevirmek adına hepimize, özellikle Sivil Topluma büyük görevler düşüyor.’ kaydını düştü.

EYLEM PLANI

Erzurum’un 2002-2015 sürecinde AK yaklaşım ve desteklerle vizyonunu büyüttüğünü, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, turizm, tarım ve sanayi sektörleri bazında tarif edilebilir bir konuma geldiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘ Erzurum adına söylüyorum, durmak yok. Hepimiz, her Erzurumlu kardeşimiz deklare edilen Eylem Planı çerçevesinde zihnini yoğunlaştırmalı, Erzurum’un sosyal ve ekonomik ufkuna yenileri ve yenilikleri taşımak adına proje ve fikir üretmeli, Erzurum’un 2023 yoluna destek vermelidir. Biz siyaset zemininde her türlü girişim ve fikrin destekçisi, takipçisi ve hizmetkarı olacağız.’ dedi.

POZİTİF ENERJİ VURGUSU

Değerlendirmesinde bir hatırlatma yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurumlu kardeşlerimle paylaşmak istediğim yegane konu, her meselede ve süreçte pozitif düşünmeleri ve bu doğrultuda enerji üretmeleridir. Biz hep bunun seslendiricisi olduk. Erzurum’u layık olduğu kalkınma basamağına taşımak istiyorsak, Erzurum’un ak vizyonunu daha da göz alıcı hale getirmek niyetinde isek ve bu gerçek ortak paydamız ise, olumsuz, karamsar yaklaşımlara pirim tanımamalı, pozitif değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Erzurum aklının, dadaşlık ruhunun gereği de budur. ‘ ifadelerini kullandı.

ERZURUM ADINA SEMPATİ KANALLARI AÇMAK

Erzurum’da kalkınma ve ekonomik gelişme yolunun sempati kanalları açmaktan geçtiğine işaret eden Milletvekili Aydemir,  il dışındaki büyük yatırımcıların Erzurum’a yönelmesinde bunun etken olduğunu savundu. ‘Erzurum’u yokluk ve yoksulluk daraltmalarıyla tarif etmek, antipati uyandıracak temeller üzerinde bir Erzurum algısı oluşturmak, ilin kalkınma ekseninden ayrılmasına neden olur.’ diyen Milletvekili Aydemir,’Kalkınma işi yalnızca para, dolayısıyla sermaye işi değildir. Kalkınma meselesi, aynı zamanda pozitif enerji yaymak, sosyal ve ekonomik değerlere sahip çıkmak ve ifade etmek işidir. Erzurum’a büyük yatırımcıların yönelmesi, emek yoğun sektörler odak ve özelinde yatırımlar gerçekleştirilmesini istiyorsak, Erzurum adına pozitif algıları besleyecek değerleri öne çıkarmalıyız. Sempati ekseninde buluşmalıyız’ dedi.

 
Kayak’ta 1. Lig Yarışmaları başladı
 
Çıldır gölü dondu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Konseyi’nden Başkanlık sistemine destek
Kent Konseyi 2. Başkanı Tahsin Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Aydemir: 'Erzurum Ülke Gündeminin Manşeti’dir'
Aydemir, ‘Erzurum, tarihinde kaydettiği değerleri, ecdat mirası olan duruşu, ...
Aydemir: ‘Erzurum Ak’lığında Buluşalım’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediyesince ...
 
Aydın Teşkilat Başkan Yardımcılığına atandı
23’üncü Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın, AK Parti ...
DES’ten Hükümete destek
Kotanlı, Hükümetin 50 yıllık 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu değiştirmesini ...
Sekmen: ‘Zulmün adı birdir’
Sekmen: 'Günümüze bakıldığında bazı toplumlarda insana dil, din veya ırkından ...
 
Kızıloğlu adaylığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 7 Haziran seçimlerinde Erzurum milletvekili ...
Korkut 2016 projelerini açıkladı
Yakutiye İlçe Belediyesi Başkanı Ali Korkut, Erzurum merkezini yeniden ...
Ilıcalı’dan Bulutlar’a hizmet teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Palandöken Belediye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva