ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
12 Haziran 2022 Pazar - 13:28

Aydemir: ‘Erzurum Anadolu’nun yüreğidir’

Milletvekili Aydemir’in basın toplantısının odağında yine Erzurum vardı. İlin beşeri kıymetleri, tarih değerleri, Anadolu Coğrafyasındaki özel konumunu dile getiren Milletvekili Aydemir, herkesi, turizmin her alanında özel ve güzide potansiyele sahip Erzurum’a davet etti.

Aydemir: ‘Erzurum Anadolu’nun yüreğidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi, "Alevi, Sünni kardeş. Hazreti Ali bizim kalbimizin en özel yerinde duruyor. ‘ dedi.

AYDEMİR KOMİSYON ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI

Sağlık Çalışanlarının Mali Haklarının İyileştirilmesini içeren kanun teklifinin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini, teklifin yasalaşmasıyla birlikte sağlık alanında yeni bir reformun gerçekleştirileceğini bildirdi. Milletvekili Aydemir, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı, Sağlık eski Bakanı Akdağ’a, Sağlık Bakanı Koca’ya ve komisyon üyelerine teşekkür etti. Teklifin beklentileri karşılayacağını belirten Aydemir, Sağlık Bakanlığına, teklifin ilk imza sahiplerine ve teklife emeği geçenlere minnettar olduklarını kaydetti.

CENGİZ AYTMATOV’A VEFA

10 Haziran 2008’de vefat eden, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın zirve ismi Cengiz Aytmatov’u rahmet, minnet ve şükranla anan Milletvekili Aydemir, Aytmatov’un Türk Dünyası değerlerini küresel idrake taşıyan bayrak bir şahsiyet olduğu, eserleriyle millet olma bilincine hizmet ettiği, yeni nesillere ufuk çizdiğini kaydetti.

ERZURUM’A DAVET

Milletvekili Aydemir’in basın toplantısının odağında yine Erzurum vardı. İlin beşeri kıymetleri, tarih değerleri, Anadolu Coğrafyasındaki özel konumunu dile getiren Milletvekili Aydemir, herkesi, Deniz turizmi dışında, turizmin her alanında özel ve güzide potansiyele sahip Erzurum’a davet etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MALİ HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ İÇEREN KANUN TEKLİFİ

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarını, Adalet ve Sağlık Komisyonu gündemlerini paylaştı. Sağlık Çalışanlarının Mali Haklarının İyileştirilmesini içeren kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiği, 14 Haziran’da Genel Kurulda görüşüleceğini bildiren Milletvekili aydemir, teklifin içeriğini aktardı.

TEKLİFİN İÇERİĞİ

Aydemir, teklifle Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme almasının sağlanacağı, personele dağıtılabilecek ek ödeme tutarı belirlenirken, sağlık kurum ve kuruluşlarının tek tek tahakkukları ya da gelirleri yerine Sağlık Bakanlığının toplam gelirleri ve nakit imkanlarının esas alınarak personele ek ödeme yapılabileceğini açıkladı.

Doktor öğretim üyesi ve başasistanların, tıpta uzmanlık eğitimi verebilmeleri için uzmanı oldukları alanda fiilen en az 1 yıl çalışacağını belirten Milletvekili Aydemir, teklifin kabul edilmesiyle birlikte,1 Ocak 2029'a kadar sözleşmeli aile hekimi olarak çalışanların, tıpta uzmanlık sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirmeye tabi olmaksızın aile hekimliği uzmanlık eğitimi alabileceğini söyledi..

AYDEMİR’DEN AKDAĞ’A TEŞEKKÜR

Basın toplantısında AK Parti Erzurum Milletvekili, Sağlık Komisyonu başkanı olan, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliği ve ufkunda, sağlıkta değişim ve dönüşümü içeren sürecin mimarlarından olduğunu kaydederek, ‘‘Sağlıkta dönüşümü, transformasyonu gerçekleştiren, hemşerim olması hasebiyle de övündüğümüz bir isim olan Sayın Recep Akdağ’ın bu teklifin hazırlanmasında özel bir emeği vardır. Ona ve şahsında Sağlık Komisyonu üyelerine de böylesi bir teklifi hazırladıkları için müteşekkiriz. Sayın Akdağ, her zaman, ama her zaman hekimlerin yanında olmuştur her zaman ama her zaman sağlık çalışanlarının içinde olmuştur. Onlar için ne yapılabilir gayreti üzere çalışmıştır. Dolayısıyla bu defa da böyle bir çalışması var. Ona da bir milletvekili olarak milletim adına şükranlarımı ifade ediyorum. ‘ dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın özellikle salgın dönemindeki üstün hizmetlerine atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Pandemi döneminde ki çabalarını hep beraber takip ettik. Takdirle takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle fevkalade güzel çalışmalar yaptı. Ona da bu arada teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. ‘ diye konuştu.

DEZENFORMASYONU ÖNLEYECEK YASA

Basın toplantısında dezenformasyonu önleyecek, bilgi kirliliğinin önüne geçecek olan yasa teklifine de değinen Milletvekili Aydemir,  ‘Biz toplumsal barışa katkı olsun diye böyle çalışmalar yaparken, özellikle gerçek gazeteciler, saygınlıklarını muhafaza etsinler diye bir gayret koyarken, yani dezenformasyon değil, sahici haberlerle toplum donatılsın, ilgilendirsin, aydınlansın diye bir gayret koyarken muhalefet ne yapıyor? Üstelik de muhalefetin gazeteci kimliği ile burada yer alan milletvekili ne yapıyor? Yalanla dezenformasyonla insanların zihinlerini bulandırmaya çalışıyor. ‘ dedi.

CHP’Lİ SERTEL’E SERT TEPKİ

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in sosyal medya hesabından yaptığı "Meclis'e üzerinde Atatürk resmi bulunan tişört ile girmek yasak ama padişahlığını ilan ettikleri RTE yazısı ile girmek serbest." paylaşımı eleştiren Milletvekili Aydemir, "Yalanla, dezenformasyonla insanların zihinlerini iğfal etmeye çalışıyor. Görüntüler ortaya koydu ki böyle bir şey yok. Böyle bir araç gelse bile girememiş zaten. Niye yalan söylüyorsun, aldatma yoluna gidiyorsun?" ifadelerini kullandı.

‘HAZRETİ ALİ EFENDİMİZ YÜREĞİMİZİN ÖZEL YERİNDE’

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı hakkında "Benim için değil ama Kılıçdaroğlu'nun Alevi olması Sünni kesim için endişedir." sözlerini anımsatan Milletvekili Aydemir, "Aleviler bizim başımızın tacı. Alevi, Sünni kardeş. Hazreti Ali bizim kalbimizin en özel yerinde duruyor ama bunlar Aleviliği bir yere aday olamama gerekçesi olarak gösteriyorlar. Üstelik de bunlar birbiriyle ortak geçiniyorlar." değerlendirmesini yaptı.

ALEVİLER BİZİM İÇİN CAN MESABESİNDEDİR

Milletvekili Aydemir, ‘Aleviler bizim başımızın tacı. Alevi - Sünni kardeştir. Hazreti Ali Efendimiz bizim yüreğimizin en özel yerinde duruyor. Hazreti Ali efendimizi kim ki yüreğine koymamış zaten o çok alil bir hâldedir. Biz böyle düşünüyoruz. Dolayısıyla Aleviler bizim için can mesabesindedir. Ama bunlar ne yapıyorlar? Aleviliği bir yere aday olmama gerekçesi olarak gösteriyorlar. Üstelik de bunlar birbirleriyle ortak geçiniyorlar. Hep söyledik. Allah bunlara fırsat vermesin. Fırsat bulsalar hercümerç bütün zemine yayılır. Özellikle buna vurgu yapıyorum Keşke bunlar olmasa.’ diye konuştu.

TGC’YE KUTLAMA

10 Haziran 1946 da tesis edilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 76’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Milletvekili Aydemir, TGC’ye başarılar diledi, toplumu gerçek bilgilerle aydınlatan basın mensubu ve organlarına müteşekkir olduklarını vurguladı.

 

 

 

 
74 düzensiz göçmen sınır dışı edilecek
 
Göçmen kaçakçılığı yapan 5 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP den Esnafla istişare
MHP Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Kâmil Aydın, MHP Erzurum İl Başkanı ...
Kurtulmuş, 'Türkiye asla izin vermeyecek'
Kurtulmuş, "Türkiye, terör örgütlerin bölge halklarına zarar vermesine ...
Aydemir: ‘Kardeşliğimiz en önemli değerimiz’
Ötekileştirme ve ayrıştırmayı her daim red ettiklerini, AK Davanın kardeşlik, ...
 
Aydemir’in yasa teklifi Plan ve Bütçe Komisyonda
Aydemir, "İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile bankalar, sermaye piyasaları ...
Aydemir: ‘AK Dava eser ve değerler davasıdır’
Milletvekili Aydemir, ‘AK Dava milletin müştereği, AK Parti ve Cumhur ...
Bahçeli: 'Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir'
Bahçeli, " 2023 yılında müstesna bir demokrasi şöleni, muhteşem bir cumhur ...
 
Muhtarlardan Sekmen’e yatırım teşekkürü
Erzurum’un muhtarları ilçelerine yapılan yatırımlardan ötürü Erzurum Büyükşehir ...
Seçimler zamanında yapılacak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30. İstişare ...
Aydemir: ‘Sonuçlar Kazakistanımıza hayırlı olsun’
TÜRKPA Heyeti üyesi Milletvekili Aydemir, TURKPA heyeti olarak oy sayımına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva