ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin’den Çat istişaresi
Tekin’den Çat istişaresi
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
HABERLER>GUNCEL
6 Ocak 2017 Cuma - 13:51

Aydemir: ‘Emeklilerimiz Türkiye’nin mimarlarıdır’

Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Meclisimiz Anayasa değişikliğini destekleyerek bir tarih yazacaktır inşallah. Bu yolda emeği geçen, millet iradesini Anayasa'ya bir şeref damgası olarak vurmaya çalışan herkese ve her kesime medyunu şükranız. ‘dedi.

Aydemir: ‘Emeklilerimiz Türkiye’nin mimarlarıdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yüce Meclisimiz Anayasa değişikliğini destekleyerek bir tarih yazacaktır inşallah. Bu yolda emeği geçen, millet iradesini Anayasa'ya bir şeref damgası olarak vurmaya çalışan herkese ve her kesime medyunu şükranız. ‘dedi.
Aydemir TBMM Genel Kurulu’nda konuştu
TBMM Genel Kurulu’nda "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı." üzerine bir değerlendirme konuşması yapan AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Türk-Gine Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Genel Merkez İnsan Hakları Başkan yardımcısı İbrahim Aydemir gündeme dair tespitlerde bulundu.
6 ayda 6 devasa yatırım
Sadece 2016 yılının ikinci yarısındaki altı aylık süreçte Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi gibi devasa yatırımların gerçekleştirildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bütün bu projeler Türkiye'nin AK bir vizyon içinde kalkınma ve gelişme kararlılığının kaydıdır. Bizi bu alanda istihdam eden ilahî iradeye şükrediyoruz ve dua sadedinde talepte bulunuyoruz.’ diye konuştu.
Aydemir’den emeklilere şükran bildirimi
Genel Kurulda "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı." üzerinde konuşan Milletvekili Aydemir, ‘Emekli, tecrübe ve emeğiyle, geleceğe yürüyen Türkiye'nin gerçek mimarıdır.’’ tarifini yaptı.
Aydemir’den emekli tarifi
Milletvekili Aydemir ‘Bir tarif yapmak isterim, emekli tarifi, özgün, bize ait bir tarif: "Emekli, memlekette yükselen büyük eser ve hizmetlere emeğiyle can veren kişidir." ve ilave ediyoruz, "Emekli, tecrübe ve emeğiyle, geleceğe yürüyen Türkiye'nin gerçek mimarıdır." Tarif buysa arkadaşlarım, ak anlayış, ak dava, ak iradenin hakkını verme adına bir başka tespit daha yapmak gerekiyor, : İktidar serencamımızda, çalışanlar, işverenler ve emekliler arasında hakkaniyetli bir denge oluşturmayı temel prensip olarak benimsedik. Netleştirmek için satır satır kayda geçmek istiyorum. AK Parti iktidarlarında emeklilik hizmetleri geçmişle kıyas kabul etmez bir biçimde etkinleştirildi. Hususen, aylık bağlama süreleri kısaldı ve en mühimi; bıktıran, ezen, üzen bürokrasi asgari seviyeye indi. Bu yüzdendir ki dualar, halis yakarışlar sağanakvari üzerimize yöneldi. Elhamdülillah şükrediyoruz ‘ dedi.
Emeklilere yönelik konut edindirme yatırımı
‘Emeklilerimizin enflasyon karşısında korunmasına azami özen gösterdik. Dahası, bir önceki yıla nispetle gelirlerinde ciddi artışlar sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptık. Mali parametreler, değerler, bu anlamda, ak yürekler için yüz akı mahiyetindedir.”diyen Milletvekili Aydemir, ‘ Dahası var. Çalışanların en büyük hayalleri hepimizin malumudur: Yuva sahibi olabilmek, kendine ait bir konut edinmek. Buna dönük özel çalışmalarımız oldu. TOKİ eliyle emeklileri uygun şartlarla ev sahibi yapma iradesini ortaya koyduk. Önümüzdeki zaman diliminde bu yolda çok daha büyük adımların atıldığına şahit olunacaktır. ‘ ifadelerine yer verdi.
‘Maaş çilesine son verdik’
Emeklilerin refahı adına bir başka muasır yaklaşımı daha sergilediklerini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Emeklilerimizin maaş alım çilesine son verdik. Adrese teslim maaş ödüyoruz artık ve hiçbir yük, hiçbir maddi külfet yüklemeden bunu yapıyoruz. ‘ dedi.
Aydemir: ‘İhmal ettiğimiz hiçbir kesim yok şükür’
‘İhmal ettiğimiz hiçbir kesim yok şükür. Çalışan da, çalıştıran da başımızın üzerindedir.’ vurgusunu yapan Milletvekili Aydemir, Başbakan Binali Yıldırım tarafından son gurup toplantısında açıklanan Esnaf ve ahilik fonu müjdesini paylaştı.
Esnaf ve Ahilik fonu müjdesi
Milletvekili Aydemir, ‘Son grup toplantımızda Başbakanımızın özel bir aktarımı oldu; muştu mahiyetli, müjde niyetine. Esnaf ve ahilik fonu ihdas ediyoruz tıpkı işsizlik sigortası gibi. Zora giren, dara düşen esnaf artık endişe etmeyecek. Ayrıntı, tafsilat, inşallah Genel Kurula geldiğinde çok daha net, çok daha berrak bir hâlde sunulacak. ‘ diye konuştu.
‘Yaptığımız iş hak teslimidir’
Milletvekili Aydemir, ‘İhmal ettiğimiz hiçbir kesim yok şükür. Çalışan da, çalıştıran da başımızın üzerindedir. Bunları yani yaptıklarımızı inayet mahiyetinde de görmüyoruz. Yaptığımız iş, hak teslimidir, hakşinas olmanın gereğidir. Böyle olduğu içindir ki milletimiz de AK kadroları yüreğinin en mutena yerine raptetti. 15'inci yıla girdik, Cenab-ı Hakk'ın lütfuyla daha nice on beş yıllık hizmet dönemlerimiz olacak. ‘ dedi.
Aydemir’den ak irade vurgusu
Konuşmasında AK Parti iktidarının her aman ve zeminde kararlılıkla hizmet sunduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Dünya âlem bilir ki bunları yaparken siyaset zemini sulh ve sükûn üzere değil, ülkenin önünü kesmek isteyenlere rağmen yapıyoruz bütün bu hizmetleri. İçeriden ve dışarıdan yönelen onlarca iblisane, şeytani oyuna karşın ak irade hizmette hep berdevam oldu. Bakınız, sadece 2016'nın ikinci yarısına projekte olunuz lütfen. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi, bütün bu projeler Türkiye'nin ak bir vizyon içinde kalkınma ve gelişme kararlılığının kaydıdır. Bizi bu alanda istihdam eden ilahî iradeye şükrediyoruz ve dua sadedinde talepte bulunuyoruz. Kalkınma, gelişme, ferahfeza yaşama adına olmazsa olmaz şartın sağlanması için yani dönemsel hâldeki istikrar ve itimadın kurumsal hâle gelmesi için, yeni dönemin kapısı açılsın diye niyazda bulunuyoruz. Dille olduğu kadar hâlle de bunu yapıyoruz. ‘ kaydını düştü.
Anayasa değişikliği
Gelecek hafta Genel Kurulda görüşülmeye başlanacak Anayasa Değişikliği teklifine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Meclisimiz Anayasa değişikliğini destekleyerek bir tarih yazacaktır inşallah. Bu yolda emeği geçen, millet iradesini Anayasa'ya bir şeref damgası olarak vurmaya çalışan herkese ve her kesime medyunu şükranız. ‘ dedi.
Aydemir: Dadaşlar adına terörü lanetliyorum
TBMM Genel Kurulundaki konuşmasının son bölümünde İzmir’de yaşanan menfur terör saldırısını telin eden Milletvekili Aydemir, ‘İzmir'de yaşanan ve elem veren hadiseyi üzüntüyle karşıladığımı, teröristleri şu millet kürsüsünden lanetlediğimi ifade etmek istiyorum. Ve onlara dönük, şu kürsüden asla ve kata, bir defa dahi, kınama sadedinde laf etmeyenleri de burada kınıyorum, lanetliyorum. Dadaşlar adına bunu yapıyorum.’ ifadesini kullandı.

 
GSF'den Sarıkamış Şehitlerine Vefa
 
Milletvekili Aydın Büyükşehir'deydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Sibirya'yı geçti
Doğu Anadolu Bölgesinde Sibirya soğukları etkisini sürdürürken bölgede ...
Bulutlar: 'Halkımızın duasına talibiz'
Müftü Solakzade Mahallesi Yıldız Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetim ...
AK Parti Aşkale Gençlik Kollarında değişim
AK Parti Aşkale ilçe Gençlik Kolları Başkanlığına Harun Polat seçildi.
 
Orhan 2017 hedeflerini açıkladı
Orhan, 2017 yılında 340 konut, 114 işyerini hak sahiplerine teslim edileceğini, ...
Aydemir: “Arvasi milli izan ve idrakin ifadesiydi”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Seyyid Ahmed Arvasi’yi ...
Aşkale’den Halep’e yardım
Aşkale ilçesinden Halep’e yardım gönderildi.
 
Sekmen: “Erzurum Türkiye’nin yükselen değeri”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mekke’nin fethi ve ...
AK Gençlik’ten Halep’e yardım
AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Şenkaya Kaymakamı Dereci göreve başladı
Şenkaya Kaymakamlığına atanan Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci görevine başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva