ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
HABERLER>SİYASET
14 Ekim 2015 Çarşamba - 03:47

Aydemir: ‘Dadaşlık, ötekileştirmeyi reddeder’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, tüm değerleriyle ufku ve hedefi olan, bir şehirdir. Aziziye’den Olur’a, Karayazı’dan Aşkale’ye kadar tarihi bir duruşu ifade eder. Bu Duruş’un tek tarifi: ‘Erzurum kardeşlik’ şehridir’ dedi.

Aydemir: ‘Dadaşlık, ötekileştirmeyi reddeder’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum, tüm değerleriyle ufku ve hedefi olan, bir şehirdir. Aziziye’den Olur’a, Karayazı’dan Aşkale’ye kadar tarihi bir duruşu ifade eder. Bu Duruş’un tek tarifi: ‘Erzurum kardeşlik’ şehridir’ dedi.

ERZURUM MANALI ŞEHİR

Türkiye’de adına özel mana yüklenmiş şehirlerin başında Erzurum’un geldiğini, halkı, bir safta ve mukaddes bir niyette birleşmiş anlamına dadaş olarak tasvir edilen ilin, köy köy, ilçe ilçe tüm ülkeye dirlik ve birlik mesajı verdiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Merhum Akif’in ifadesiyle Erzurum yüreklerin toplu ve birlikte attığı mukaddes bir adrestir.” tanımlamasını yaptı.

ERZURUM DİKKAT VE HASSASİYETİ

Türkiye’de ‘özel bir Erzurum dikkati ve hassasiyeti’ olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum tarihimizin her döneminde ve tarihimiz adına vizyon oluşturmuştur. Bu vizyonu oluşturan ruhun tek tema’sı ve çerçevesi Kurani manada kardeşliktir. Dadaşlık mayasında ötekileştirmek yoktur, dayanışma, bütünleşme vardır. Erzurumlu, içinde olduğumuz süreçte de bu mesajı seslendirmektedir’ diye konuştu.

2023 HEDEFLERİ

1 Kasım seçimleri dolayısıyla Olur ilçesini ziyaret eden, Parti Teşkilatı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Milletvekili Aydemir, ilçe esnaf ve ahalisiyle gündemi ele aldı. Olur’un sosyal ve ekonomik konumunun da değerlendirildiği istişari görüşmelerde, 2023 hedefleri üzerine fikir alış verişi yapıldı.

FARKINDALIK SİNERJİSİ

Olur Esnafının iş yerlerinde ağırladığı Milletvekili Aydemir, sıradanlık ve farkındalık kavramlarını paylaşarak, Olur’un beşeri sermayesi, ekonomik değerleri, kalkınma, büyüme ve gelişme gücü ve atmosferi ile örnek bir konumda bulunduğunu ve ilçeler bazında bir farkındalık sinerjisi oluşturduğunu söyledi.

OLURLU, DADAŞ LAFZININ İFADESİDİR

Gerek ilçede ve Erzurum’da gerekse de il dışında yaşayan Olurluların, dadaş tanımı için güzide bir örnek teşkil ettiğine vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ilçenin bu ruh haleti ve üslubuyla markalaşma seyri içinde olduğunu, Erzurum bütününde kalkınma ve gelişme adına kendini ifade eden bir farkındalık çizgisine sahip bulunduğunu hatırlattı. Aydemir, ‘Bayın Başbakanımızın Erzurum ziyaretinde açıkladığı tarımsal ve sosyal yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte tüm ilçelerimiz  gibi Olur’da kendi ekonomik duruşunu ortaya koyacaktır.’ dedi.

ÇEVREDEN MERKEZE HİZMET ANLAYIŞI

Yeni dönemde AK Dava hizmet ve yatırım hedeflerinin çevreden merkeze doğru yoğunlaşacağına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Başbakanımız, özellikle tarım ekonomisinin ağırlıklı olduğu ilçelerimiz için hayati müjdeler verdi. Kurulacak olan Et Borsasıyla, ülke besiciliğinin yönetimi Erzurum’a geçecek, Erzurum besicisi ülke tarımında inisiyatif sahibi olacaktır. Tarımsal sanayi noktasında her türlü altyapıya sahip olan ilimiz, özellikle ilçelerimiz çapında istihdam meselelerini de çözer konuma kavuşacaktır. Yine yeni dönemde bahçe ve tarla tarımı yapan kesim için hayati önem taşıyan yeni barajlar inşa edilecek, Erzurum, yapımı devam eden 3 barajdan ayrı olarak 4 HES ve sulama barajına kavuşacaktır. Bu özellikle organik tarım için çok ciddi bir destektir. Organik tarımda ülkede söz sahibi olan ilimizde, barajlarla birlikte bu tarım çeşidi güç kazanacak, Erzurum ülke dışı pazarlara açılma sürecine girecektir.’ diye konuştu.

Ziyaretlerinde, Organize Tarım Sanayi Bölgesi Projesi hakkında da bilgi veren Milletvekili Aydemir, ET Borsası ve yeni barajların tarım sanayi için bir alt yapı desteği olacağını, ilin tarım bazlı olarak bir sanayi kenti haline geleceğini kaydetti.

 
Akdağ: ‘Gün memlekete sahip olma günü’
 
Babacan'dan taşeron işçiler için müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşkesenlioğlu: ‘Milletimizin hizmetkarıyız’
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarını ...
Köy Odasında hizmet buluşması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Mahalli İdareler Yasası ...
Ilıcalı: ‘Erzurum marka şehir olacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İspir İlçesinde ...
 
Taşkesenlioğlu Küme Evler’deydi
Yunus Emre Mahallesi Üç Küme Evler semtinde geçtiğimiz yıl hizmete açtığı ...
Deligöz AK Siyaseti paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarına Narman ilçesinde devam etti.
Yaptırmış: ‘Birlik ve beraberlik zamanı’
İspir AK Parti İlçe Başkanı ve İspir Belediye Başkanı Osman Çakır ile ...
 
TYB’den Altınok’a destek çağrısı
İspirli Cumhuriyet tarihinin en ağır terör saldırısı ile ilgili bir açıklama ...
Aydemir: ‘ Farkımız, Erzurum sevdamız’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bugün AK Dava ile birlikte ...
Üç Kümbetler Projesi’nde yeni süreç
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva