ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>GUNCEL
17 Kasım 2017 Cuma - 13:47

Aydemir Dadaşların tarihi duruşunu anlattı

Aydemir, 15 Temmuz’daki milli irade destanına atıfta bulunarak, ‘Bizim milletimizde öyle bir damar var ki-Allah’ın izniyle-bu tür netameli hâllerde birlik ve beraberlik genetik tevarüsle bize yansımış, bu hâli her zaman görüyoruz. Şükürler olsun.’ dedi.

Aydemir Dadaşların tarihi duruşunu anlattı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 15 Temmuz’daki milli irade destanına atıfta bulunarak, ‘Bizim milletimizde öyle bir damar var ki-Allah’ın izniyle-bu tür netameli hâllerde birlik ve beraberlik genetik tevarüsle bize yansımış, bu hâli her zaman görüyoruz. Şükürler olsun.’ dedi.
‘MİLLİ İRADE 15 TEMMUZ’DA EMSALSİZ BİR TARİH YAZMIŞTIR’
İçişleri Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu safhasında söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bakanlık tarafından kaydedilen kahramanca duruşu dile getirdi, millî iradenin 15 Temmuz’daki eşi ve emsali cihanda görülmeyen kıyamını tarif etti.
AK ÖNDERİN AK TESPİTİ
Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir tespitiyle başlayan Milletvekili Aydemir, ‘Bu terör cenahını izah ederken ülkemizin içinde bulunduğu tehlikeli hâlin altını çiziyor ve aynen şöyle bir tarif geliştiriyor Sayın Cumhurbaşkanımız: “Yeri geldi darbeci, cuntacı kılığında karşımıza çıktılar, yeni geldi vesayet, yeri geldi uluslararası kuruluş kisvesine büründüler, yeri geldi silahlı terörist, yeri geldi ekonomik tetikçi olarak göründüler. Aslında, hepsi de aynı prizmanın birbirinin eşi olan farklı yüzleriydi. Amaç, bu ülkeye ve bu millete diz çöktürmekti. Hakikat bu. Bu imansızların niyetleri tek, Türkiye’yi bölmek, Türkiye’yi yok etmek, milletimizin arasına nifak tohumları saçmak.”
Bu, ehlî vicdan herkesin kabul ettiği bir tariftir. ‘ dedi.
AYDEMİR AK ÖNDERİN TARİF VE TESPİTLERİNİ PAYLAŞTI
Milletvekili Aydemir, ‘Yine, Sayın Cumhurbaşkanımız başka bir tespit yapıyor, muhteşem bir tespit. “İstikbalimiz için ikinci bir kurtuluş savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam ortasındayız.” diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. “Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. Eski pısırık Türkiye’ye alışmış olanlar iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi hazmedemiyorlar. Türkiye'nin bağımsızlığına leke sürdürmeme kararlılığı birilerini ciddi olarak rahatsız ediyor.” ve hepimizin hatırda tutması gereken bir başka vurgusu var: “Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler önümüzdeki asrı biçimlendirecek köklü bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuzu gösteriyor: Türkiye, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana belki de ilk defa bu kritik sürece, önceden yazılmış senaryolardaki rolünü kabul etmek yerine, kendi iradesini ortaya koyan bir pozisyonda girmiştir.” ve bütün bu tarifler etrafında bir kararlılık vurguluyor Sayın Cumhurbaşkanımız “Milletimize sözümüz var, gerekirse baş vereceğiz ama asla baş eğmeyeceğiz. Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreçte herkesin siyaset ve partiler üstü hareket etmesi, millî bir duruş sergilemesi gerekiyor.” ve ortak irademizi kayda geçiyor: “Durmayacağız, üzerine üzerine gideceğiz. Bizim bir şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez. Bunu böyle bilsinler.” Evet, vallahi böyledir, billahi böyledir, katılıyoruz Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerine, ortaya koyduğu kararlılığa’ diye konuştu.
DEVLET BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR
Milletvekili Aydemir, ‘Bu noktadaki açıklamasıyla millî, yerli duruşu gösteren, o duruşa destek veren Sayın Devlet Bahçeli’ye de ben şahsım adına teşekkürümü ifade etmek istiyorum. Çünkü biz kararlılığımızı tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan umdeleri üzerine inşa etmişiz, bu umdelerde, bu ilkelerde birleşen herkese kalbî saygımız var, sonsuz sevgimiz, muhabbetimiz var. ‘ ifadesini kullandı.
AYDEMİR’DEN MİLLİ İRADE FERASET VE BASİRETİNE ÖVGÜ
Milli iradenin FETÖ iblislerine karşı 15 temmuzda tarihin ender kaydettiği bur duruş ve azim sergilediğini ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Milletimizin dayandığı temelleri sarsmak, zedelemek ve yıkmak isteyen hainlerin en son sahneye koydukları oyunun adını hepimiz biliyoruz, 15 Temmuzdaki hain darbe girişimi. Ancak ve şükür ki millî irade eşi ve emsali cihanda görülmemiş bir kıyam gösterdi, tarihin ender kaydettiği bir destansı diriliş sergiledi. Millet vicdanı, millet haysiyeti, millet basiret ve feraseti şer odaklarına tarihî bir sille indirdi. Birileri “Vatan için ölmek de var fakat borcum yaşamaktır.” hezeyanına kapılsa da millî irade bizim millî lisanımıza ters bu ifadeleri tekzip edercesine “Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.” iltifatına mazhar olmak için bir oldu, diri oldu ve iri oldu elhamdülillah. Bir millî heyecanlar silsilesi çıktı ortaya. Hainler, onlara destek verenler tarihin zilletine düşüp millî iradenin lanetine uğradılar, şükür. ‘ diye konuştu.
15 TEMMUZ’DA DADAŞLARIN TARİHİ DURUŞU
Konuşmasında 15 Temmuz gecesi Erzurum’da yaşananları da paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Ben, Doğu Anadolu Bölgesi’nin bir evladı olarak, bir Erzurumlu olarak, bir Dadaş olarak şunu bu noktada kayda geçeyim ki, o gün, 15 Temmuz gecesi bizim Erzurum’da çok farklı bir ambiyans, bir ortam vardı. Eski İçişleri Bakanımızla o gün beraberdik, onu uğurladıktan sonra bu hain girişim sergilendi. Bizim “güney” diye tarif bulan ilçelerimiz var. Orada, 7 Haziranda kahir ekseriyetle bizim dışımızda başka cenahlara oylarıyla destek vermiş olanlar, o gece Türk Bayraklarının etrafında kilometrelerce yürüyerek şehre, il merkezine gelmeye çalıştılar. Bizim milletimizde öyle bir damar var ki Allah’ın izniyle- bu tür netameli hâllerde bir ve beraberlik genetik tevarüsle bize yansımış, bu hâli her zaman görüyoruz. Bunu özelikle kayda geçeceğim ben burada. ‘ dedi.
AYDEMİR’DEN MİLLİ İRADE TASVİRİ
‘15 Temmuz ihaneti karşısında kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışan bölücü hainler karşısında millî irade değer ve mukaddesleri uğrunda can adayarak onu bahtiyar edenlere buradan, huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘ İçişleri Bakanlığımızın duruşunu, çalışmalarını, terörle mücadelede kararlılık ve azmini millî irade duruşu olarak niteliyoruz. Onlar “Cihan vatandan ibarettir itikadımca.” diyenlerdir, Onlar vatanı anlayanlar, onlar vatanın ruhuna nefislerini adayanlardır. ‘ tespitinde bulundu.
RABBİM, DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
Aydemir konuşmasını, ‘İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü tüm çalışmalar millî irade hassasiyet ve dikkatlerini ifade ediyor. Çağdaş bir yapılanma örgüsü içinde halkın huzuru, asayişin temini, değerlerimizin bekası için küresel idrakin bile gıptayla takip ettiği bir millî vicdan sergileyen Bakanlığımıza, Sayın Bakanımızın şahsında minnettar olduğumu ifade ediyorum. Bu bapta, millî irade dirayetini kaydeden İçişleri Bakanlığı mensuplarına, önceki Bakanımız -her zeminde kendisiyle iftihar ettiğimi söylüyorum- Sayın Efkan Ala ve Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Beyefendiye, bu destansı mücadeleye önderlik ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Erzurum’dan Diyarbakır’a, Elâzığ’dan Hakkâri’ye, Bitlis’ten İzmir’e, mezra mezra, ilçe ilçe, il il milletimizin ortak duasını bir kez daha vurguluyoruz. Rabbim, devletimize milletimize zeval vermesin ve amin ve amin. ‘ niyazıyla tamamladı.

 
Okullar atletizmde yarıştı
 
Erzurum'da 'Dünya Çocuk Hakları Günü' sergisi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den sağlık alanında 5 talep
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi görüşmelerinde ...
Aydemir dadaş hassasiyetini paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aile ve Sosyal Politikalar ...
GSF'den tarihi ihya çalışması
NESRİN ÇETİNKAYA-Karskapı Şehitliği, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar ...
 
ATASEM’den Bilirkişilik Temel Eğitimi programı
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma ...
Şehitler Yolunda Off Road’ etkinliği tamamlandı
Azizoğlu, 3 bin metre yükseklikteki Dumlu Baba şehitliklerini ziyaret ...
Azizoğlu’ndan Tabyalar Yürüyüşü teşekkürü
Azizoğlu, 9 Kasım Tabyalar Platformu öncülüğünde bu yıl 5. gerçekleştirilen ...
 
10 binler ecdadın anısına tabyalara yürüdü
Nene Hatun’un destanlaştığı 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın (93 Harbi) ...
Yerli otomobilde iller yarışı
3 Kasımda girişim gurubu protokolü imzalanarak projelendirme safhasına ...
Atatürk şükran ve minnetle anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva