ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
22 Mayıs 2015 Cuma - 00:58

Aydemir: ‘AK Dava ezber bozdu’

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘13 yıllık AK Parti iktidarı ve bu davanın ülke, bölge ve ile taşıdığı hizmet ve yatırımlar halk iradesinin, Erzurumlunun eseridir.’ dedi.

Aydemir: ‘AK Dava ezber bozdu’

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘13 yıllık AK Parti iktidarı ve bu davanın ülke, bölge ve ile taşıdığı hizmet ve yatırımlar halk iradesinin, Erzurumlunun eseridir.’ dedi.

HALKIN TEVECCÜHÜ

2002-2013 dönemleri arasında geçmişin ve o devirlerin dayatmacı zihniyetlerinin ezberini bozan bir süreç yaşandığını kaydeden Aydemir, ‘ AK Parti davasının hükümet ettiği devir, milli irade dönemidir. Halkın ‘Yeter, söz milletindir’ dediği dönemdir. Demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla kendini ifade edebildiği dönemdir. İnşallah bu kutlu dönem halkın teveccüh ve desteği, yüce yaradanın takdiri ile devam edecektir.” diye konuştu.

28 ŞUBATÇILAR VE MİLLİ İRADEYİ YOK SAYANLAR

Erzurumlunun ‘dertli söylegen olur’ şeklinde bir deyimi bulunduğunu hatırlatan Aydemir, ’12 eylüller, 28 şubatlar içimizde dinmeyen bir acıdır. Başörtü zulmü, inançlıların ötekileştirilmesi, inanların hakir görülmesi dönemlerini unutmak mümkün değildir. Biz halkın iradesine ipotek koymaya kalkışanlar ve onlara destek verenlerden mustaribiz. Onları halkın duaları içinde Hakka şikayet ediyoruz. O karanlık, o zulüm dönemlerini aynı yanlışlara tekrar dönülmemesi için sıkça vurguluyor, gündeme getiriyoruz. Müslümanın seccadesiyle başı arasına, cami ile yüreği arasına pranga vurmaya kalkışanların, mukaddesleri siyaset meydanlarında kullanarak bu milleti kandırmaya uğraşanların senaryoları yine aynı. Rolleri aynı, sahneleri aynı. 28 şubatlar altında damgası bulunanlar, Türkiye’de mukaddesatın, milli ve manevi değerlerin bekçilerini barındıran Erzurum’da bile hala halkın yüzüne bakabiliyorlar. Biz halkın inancıyla şekillenmiş milli iradesine sahip çıkmasını istiyoruz. Niyetimiz halis, hedefimiz Akçadır’ dedi.

MİLLİ İRADE VE ONUN ESERLERİ

2002’de başlayan AK süreçte, milli iradenin yatırımlarla, eserlerle şekillendiğini, ülkede, bölgede ve Erzurum’da yükselen yatırımların bir inanç ve samimiyet eseri olduğunu kaydeden Aydemir, ‘Sadece Erzurum’da 13 yılda hayata geçirilen hizmetleri alt alta yazsanız, ortaya çıkacak toplamın hayal ötesi olduğu ortaya çıkar. Ovit’ten Kop’a uzanan geçit ve tünellerle örülmüş 600 kilometrelik duble yol ağı, Palandöken’den Konaklı’ya varmış 1 milyar dolarlık kış turizm ve spor eserleri, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Sağlık Kampüsüne varan şifa abideleri, ikinci üniversiteden Eğitim Yerleşkesine kadar bilgi ve eğitim köprüleri, Nabucco’dan TANAP’a ulaşan enerji koridorları, KÖYDES’ler, SODES’ler, İpekyolu’nda vizyon oluşturan ekonomik destekler, Daphan’dan Pasinler Ovası’na kadar bereket taşıyan barajlar ve DAP Projeleri. Sonra bunu 13’e bölün. Bu devasa hizmetlerin çok kısa zamanda hayata geçirilmesi akılla değil ancak halka hizmete imanla izah edilebilir. Hakka teslimiyet ile tarif edilebilir.” dedi.

KİŞİNİN GÖRÜNÜR RÜTBE-İ AKLI ESERİNDE

‘Milleti gerçekten sevmenin tek ölçüsü onun inancını paylaşmak ve ona hizmetkar olmaktır’ diyen Aydemir, ‘Biz halkın inancına vurulmaya çalışılan zincirleri kırdık. Kamuyu, üniversiteleri Başörtülü kızlarımıza, analarıma sunduk. İnancından ötürü ötekileştirilen kardeşlerimize sahip çıktık. Halka hizmeti hakka hizmet bilerek, bu şehri hizmetlerle donattık. Milleti gerçekten sevmenin tek ifadesi budur. Ya onlar.. Milliyetçilik nutukları atıp, 28 şubat zulmü altında imzası olanlar.. Bu ülkeyi yokluklara, çilelere sahne edenler..Onlar ne yaptı? Ziya Paşa merhumun dediği gibi, ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, kişinin görünür rütbe-i aklı eserinde’, ya..İşte biz, işte onlar..İşte milli irade ve işte 28 şubat..Aklın ve imanın yolu bir. Bu yolda milli irade elbette ak adreste tecelli edecektir. Bu irade 7 Haziran’da bir kez daha 28 şubatçılara dur diyecektir.’ İfadesini kullandı.

YOL HARİTAMIZI HALK BELİRLER

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları kapsamında Palandöken esnafıyla buluştu. Onların işyeri ve tezgahına konuk olan Aydemir, Palandökenlilerle 28 şubattan bugüne varan süreci değerlendirdi, esnafın görüş, tespit ve öngörülerini paylaştı. Halkı ve halkın ticaretteki duruşu olan esnafı akıl hocası olarak gördüklerini vurgulayan Aydemir,  ‘Esnafımızın yol haritasına göre yürüyoruz’ dedi.

ALLAH O GÜNLERİ YENİDEN YAŞATMASIN

‘Gecelik faizlerin yüzde binlere fırladığı, tefecilerin, faizcilerin kazandığı, esnafın siftahsız dükün kapattığı dönemleri Allah bir daha yaşatmasın. duasında bulunan Aydemir, AK Parti öncesinde iktidar olan üçlü koalisyon döneminde halkın çektiği çileleri ve uğradığı zulümleri hatırlatarak, ‘Onların tek eseri 28 Şubat’tır. Başörtülü kızlarımızın gözyaşları, inanç sahibi dadaşlara reva gördükleri zulümdür. Milli iradeyi yok sayan ve itibarsızlaştırmaya çalışan icraatleridir. Allah bu millete o günleri bir daha göstermesin.’ vurgusunu yaptı.

SEÇİLMEK HAKKIN TAKDİRİDİR, ÖTESİ YOKTUR

Bugün ulaşılan rahatlığın milli iradenin mahsülü olduğunu yineleyen Aydemir, ‘Hafızayı beşer nisyan ile malüldür. Milli iradeye önem verenler, 28 şubatları yeniden yaşamak istemeyenler, o günleri hatırlamalı ve hatırlatmalıdır. Bizim kaydığımız, bizim kaygımız budur. Yoksa seçilmek değil. Verilecek her oy, bizim aslında niyazımızın bir ifadesi olacaktır. Ortaya koyacağımız milli irade hakka yakarışımız olacaktır. Biz dikkatleri bu noktada toplamaya çalışıyoruz. Seçilmek süreci ise Allah’ın takdiridir ve biz o takdir karşısında her daim secde halinde bulunuruz’ dedi.

 
‘Ay yıldızımız Uzaya taşınıyor’
 
Hizmet azmi engel tanımadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşümde milat
Erzurum'da kentsel dönüşümde bir miladın başladığına vurgu yapan Sekmen, ...
Ala’dan Yeni Türkiye tarifi
Ala, “Yeni Türkiye yenileşme demek. Yeni Türkiye herkesin kazanması demek. ...
‘Yeni anayasa Yeni Türkiye’nin olmazsa olmazı’
Seçim çalışmasına başladığı ilk günden hukukçu kimliğini ön plana Fırat, ...
 
Tarıkdaroğlu Aziziye’nin konuğuydu
AK Partili Zafer Tarıkdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Aziziye ilçesindeki ...
Taşkesenlioğlu önceliklerini açıkladı
AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu seçim çalışmalarına devam ediyor. Türkiye ...
Yılmaz: ‘Biz Halkın Hizmetkarıyız’
AK Partili Adnan Yılmaz, seçim çalışmalarına Yakutiye ve Pasinler ilçesinde ...
 
‘Aslında Güllülü adaydı’
Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili adayı metin ...
Bahçeli, 30 Mayıs’ta Erzurum’a gelecek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ...
Güllüce: ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar’
Güllüce, muhalefete yüklenerek, ‘Bunlar sadece konuşurlar. Bunların çenelerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva