ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
25 Mayıs 2016 Çarşamba - 12:44

Avrupa soykırım görmek istiyorsa tarihine baksın

Eğilmez, “Türkiye’yi her fırsatta sözde soykırım bahanesiyle zor durumda bırakıp, kendi politikaları doğrultusunda hareket etmeye zorlayan Batı’nın tarihi, soykırım ve kanlı katliamlarla dolu.” dedi.

Avrupa soykırım görmek istiyorsa tarihine baksın

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, “Türkiye’yi her fırsatta sözde soykırım bahanesiyle zor durumda bırakıp, kendi politikaları doğrultusunda hareket etmeye zorlayan Batı’nın tarihi, soykırım ve kanlı katliamlarla dolu.” dedi.

“Bizim kendi ders kitaplarımız dahil dünyada bu soykırımlar keşifler ve sömürgecilik faaliyetleri olarak bahsedilerek üstü kapatılmıştır. Biz de en kısa zamanda ders kitaplarımızda bu konuları yeniden ele alıp, daha doğru ve daha açık bir şekilde anlatmalıyız.” diyen ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, şöyle konuştu:

“Biz bugünden itibaren batının yaptığı soykırımları tek tek kaleme alarak, Avrupa ve Amerika’nın önde gelen basın kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine göndermeye başladık. Amacımız kapatmaya uğraştıkları kanlı tarihlerini bildiğimizi ve nasıl iki yüzlü bir politika uyguladıklarının farkında olduğumuzu bir kez daha yüzlerine söylemektir. Rastlantıya bakın ki 20.yy.’ın ilk soykırımını, Haziran ayının başında, Türkiye’yi soykırım konusunda oylamaya hazırlanan Almanlar yapmıştır. Bu tasarıya ek olarak, Alman meclisinde Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU), bir de Pontus Rum soykırımını gündeme getirmeye çalışıyor. Hıristiyan demokratlar bunun için konferans ve panellerle kamuoyu oluşturarak, konuyu meclise taşımaya çalışıyorlar. Almanlar, Güneybatı Afrika’da (Namibya), 1904-1907 yılları arasında yerli Hererolara ve Namalara karşı inanılmaz yöntemlerle büyük bir soykırım yapmışlardır. Eşitlik ve adaletten uzak Alman politikaların yerli halk üzerinde uygulanması ve bölgede köleciliğin başlaması üzerine büyük bir memnuniyetsizlik başladı. Tarıma müsait toprakları alan Almanlar, ayrıca bölgede bolca bulunan elmasları da kontrol etmek üzere madenlere el koymaya başladılar. 12 Ocak 1904 tarihinde Hererolar halkı, Alman sömürge idaresine karşı hayatlarını korumak adına isyan etti. Alman General Lothar von Trotha Ekim 1904'te de 14,000 askerle bölgeye gönderildi. General bölgeye gelir gelmez yerli halka yönelik şu mektubu kaleme alır:

Ben, Alman kuvettlerinin muzaffer komutanı, bu mektubu Herero halkına gönderdim...Bilesiniz ki tüm Hererolar burayı terk edecektir. Alman sınırları içinde bulunacak silahlı ya da silahsız her Herero, bir hayvanla beraber olsun olmasın, vurularak öldürülecektir. Şu andan itibaren karınızı ya da çocuğunuzu da bu topraklarda istemiyoruz. Onları da ya süreceğim ya da vuracağım. Hererolarla ilgili kararım budur.

Aynı yılın Ağustos ayında, Almanlar üstün ateş gücüyle yerli halkı yenerek aileleriyle birlikte çöllere sürdü.

Ekim’de ise bölgedeki bir başka halk olan Namalar da isyan ettiler. Almanlar onlara da aynı şekilde davranarak 65,000 Herero'yu başka bir değişle toplam nüfuslarının %80’iini ve 10,000 Nama'yı yani toplam nüfuslarının yarısını yok ettiler.

Almanların gerçekleştirdiği soykırımda en çok kullanılan yöntem ise halkı çöle sürüp orada susuzluktan ya da önceden zehirlenmiş içme suları ile öldürmekti.

BM'nin 1985 yılında yayınladığı raporda, Almanların Herero ve Namalara Guney-Batı Afrika ya da şimdiki adıyla Namibya'da gerçekleşen bu olayları 20 yy.'da gerçekleştirilen ilk soykırım hareketi olarak değerlendirilmiştir.

Hollandalı tarihçi Jan-Bart Gewald, Alman babalardan olan binlerce çocuk için özel kurulan bazı toplama kamplarından bahseder.

Yerli halkın erkeklerinin çoğu öldürüldüğünden kadınlar ve genç kızlar, Alman askerlerine seks kölesi olmaya zorlanmışlardır.”

 
99 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi
 
“Akdağ ve Ala Erzurum için bir kazanımdır”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum KETEM’den Büyük Başarı
M.COŞKUN-Kanser Eğitim Tarama Merkezi (KETEM) yaptığı taramalar ile Türkiye ...
Oltu 4006 Bilim Fuarı açıldı
Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa hazırlamış ...
ÖĞ-DER Hükümetten beklentilerini açıkladı
ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, yeni hükümetin önceliğinin ...
 
Diyanet İşleri’nden küresel açılım
Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının yurtdışı hizmetleriyle, dünyada pek ...
‘Barış’ın tek yolu Türkiye Cumhuriyeti’dir’
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, Orta ...
‘Burada Kalacağız’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Kudüs bilinci olmadan ...
 
Erzurum’dan Gençlik Rekoru
M.AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla genç göçü alan il oldu.
Engelliler için AB açılımı
M.COŞKUN-Yakutiye Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘Bedensel Engelli ...
‘Mazlumların duası bizimle’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çeşitli temas ve ziyaretlerde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva