ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>REKLAM
26 Şubat 2017 Pazar - 20:03

Avrupa’da Gezilmesi Gereken Ülkeler

Avrupa'da gezilmesi ve görülmesi gereken birçok ülke bulunmaktadır...

Avrupa’da Gezilmesi Gereken Ülkeler

Avrupa'da gezilmesi ve görülmesi gereken birçok ülke bulunmaktadır. Aşağıda bu ülkelerin bazı ünlü şehirleri hakkında kısa bilgiler bulunmaktadır.

1-İtalya (Floransa, Venedik, Roma)
2-İspanya (Barselona, Sevilla, Granada)
3-Macaristan(Budapeşte)

İtalya (Floransa, Venedik, Roma)

İtalya, binlerce yıllık tarihi mirası, görkemli mimarisi, muhteşem sahilleri, birbirinden güzel kasabaları, ve köyleri ile dünyanın en popüler turistik ülkelerinden biridir. Ayrıcı İtalya mutfağı dünyada ün salmış muhteşem yemekleri ile bilinmektedir. İtalya'nın her şehrinin farklı ihtişamı bulunmaktadır. Buralarda farklı lezzetleri de tadabilirsiniz. İtalya'da görmeniz gereken şehirlerin başında Floransa gelmektedir. Floransa Rönesans'a ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Burada dünyadaki en güzel sanat eserlerini görebilirsiniz. Ayrıca muhteşem mimarisi ile büyüleneceksiniz. Dünyaya ün salmış Toskana yemeklerinin tadına da bakmadan dönmeyin. Toskana Katedrali de muhakkak dikkatinizi çekecektir.

Görmeniz gereken şehirlerden biri de 118 adanın üzerine kurulmuş olan Venedik'tir. Doğal güzellikleri, göz alıcı kiliseleri, renkli mi renkli evleri, muhteşem mimarisi ve sanat eserleri ile ün yapmış olan Venedik Dünya mirası listesindedir. İtalya'nın merkezi olan Roma'ya da gitmeden olmaz tabi ki. Çünkü tarih kokan Roma sokakları, antik yapılarıyla ün salmış bir açık hava müzesi gibi insanlar tarafından bilinmektedir. Kolezyum, Aşk Çeşmesi, Vatikan gibi dünyanın en önemli tarihi yapıtları için Roma’ya en az 2 gün ayırmanız gerekiyor. İtalya’ya kapsamlı İtalya turları ile gidebilirsiniz. Hem de çok uygun fiyatlara. Erken rezervasyon indirimlerinden yararlanarak İtalya turu satın almak için Prontotour'u tercih etmenizi tavsiye ederiz.


İspanya (Barselona, Sevilla, Granada)

İspanya için Barselona, gidilmesi gereken listenin en başında gelen bir kenttir. Burada birçok kilise, katedral, müze görebilir; tatilinizin kalitesini artırabilirsiniz. La Sagrada Familia şehrin en büyük kilisesi olurken harika mimarisiyle sembol haline gelmiştir. İspanya'da gezip görmeniz gereken o kadar çok şehir var ki, bunların hepsine en az 2-3 gün ayırmanız gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle Sevilla şehrini ziyaret edebilir, orada turuncu renkli çiçeklerle çevrilmiş dar sokakları, kültür ve tarih kokan kaleleri, muhteşem görüntülü kiliseleri görebilirsiniz. İspanya'nın incisi olarak bilinir fakat Barselona, Madrid gibi şehirlerin gölgesinde kalmıştır. Gitmeniz gereken diğer bir şehir ise Granada'dır. Arnavut kaldırımlı taş sokaklarıyla Avrupa'da çok az rastlanır bir görünümdedir.

Macaristan(Budapeşte)

Orta Avrupa'nın en güzel şehri olarak görülen Budapeşte, tarih boyunca kurulan imparatorlukların hepsinin kalıntılarını barındırmaktadır. Budapeşte'nin en büyük kilisesi St. Stephen Bazilikası'nın görkemli bir mimarisi bulunduğu için insanların dikkatini oldukça çekmektedir. Budapeşte'nin ikonu olan Zincir Köprü (Szechenyi Lanchid) Tuna Nehri üzerinde bulunmaktadır. Burayı da ziyaret edebilir ve fotoğraf albümünüz için farklı fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Avrupa’nın en büyük şifalı kaplıcası olarak bilinen Szechenyi Kaplıcaları'na gidebilir ve burada dinlenebilirsiniz.

Eski yapısını bozmayan Budapeşte’de hem tarihi hem de modern yapıyı aynı anda yaşayabilirsiniz. Osmanlı izlerini taşıyan birçok yapıt hala korunuyor. Budapeşte’yi kapsayan Orta Avrupa turları veya diğer Avrupa şehirlerini içeren turlar oldukça ucuza geliyor. Birden fazla şehir görmek istiyorsanız https://www.prontotour.com/Avrupa-Turlari adresindeki turları inceleyebilirsiniz.

 

Etiketler:
 
Erzurum'un maneviyat mimarlarına vefa
 
'Erzurum takdire şayan bir duruş sergiledi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva