ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Ekim 2009 Çarşamba - 02:49

Avrupa Kültür Haftası başlıyor

İHA/Goethe Enstitüsü’nün, “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde, Türkiye’de 24 kenti ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan kültür projesi, 13–16 Ekim 2009 tarihleri arasında Erzurum’da bir dizi aktivite gerçekleştirilecek.

Avrupa Kültür Haftası başlıyor

 Goethe Enstitüsü’nün, “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde, Türkiye’de 24 kenti ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan kültür projesi, 13–16 Ekim 2009 tarihleri arasında Erzurum’da bir dizi aktivite gerçekleştirilecek.
Erzurum’da 13-16 Ekim 2009 tarihleri arasında yer alacak “Yollarda… Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri” açılışı; 14 Ekim 2009 tarihinde Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda Brecht’in “ekho”su SEMA isimil konser programı ile başlayacak. 14 Ekim 2009 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde Yade Kara’nın Okuma ve Söyleşi programı ile devam edecek etkinliklerde 15 VE 16 Ekim 2009 günü Roberto Piumini’nun Erzurum Lisesi ve Erzurum Anadolu Lisesi’nde okuma ve söyleşi programı yapılacak. Etkinlik kapsamında son program ise Erzurum İlhalk Kütüphanesi’nde Yade Kara ve Roberto Piumini’nin katılacağı okuma ve söyleşi programı düzenlenecek.
KÜLTÜRLER ARASI ALIŞVERİŞ
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın 16 Temmuz 2007’de AB üye devletlerinin kültür kurumlarına ve onların Türkiye’deki ortaklarına yönelik hazırladığı “Kültür Köprüleri” programı; çağdaş sanatların her dalında farklı kültürleri ve bu farklı kültürlerden bir çok sanatçıyı bir araya getiren projelere destek sağlıyor. Program; Avrupa Birliği’ne üye ülkelerle Türkiye’nin kültürel değerlerini karşılıklı olarak tanıtmalarına; kültürel ve sanatsal yenilikleri sınırlar ötesine taşımalarına ve kültürler arası diyalogun desteklenmesine katkıda bulunuyor.
KÜLTÜR KÖPRÜLERİ
“Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü tarafından bir çok kurumun işbirliği ile gerçekleştirilecek “European Literature Goes to Turkey - Turkish Literature Goes to Europe” adlı proje; edebiyat ve kültür aracılığıyla insani değerlerin yüceltilmesini ve kültürler arası alışveriş ile sivil toplum diyaloglarının geliştirilmesini amaçlıyor.
5 Mayıs 2009 tarihinde başlayan Türkiye turuna; 8 Avrupa ülkesinden, eserleri daha önceden Türkçe’ye çevrilmiş 48 tanınmış çağdaş yazar konuk olacak. Yazarların yanı sıra, fotoğraf sanatçıları, film yapımcıları ve müzisyenler de Türkiye’nin 24 kentindeki sanatseverlerle buluşacak. Her kentte bir hafta boyunca iki dilde edebiyat okumaları ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Projede, konuk yazarlara, internet bağlantılı bilgisayarlar ve audiovisuel araçlarla donatılmış, Mercedes – Benz Türk A.Ş.’nin katkılarıyla sağlanan bir ‘gezici kütüphane’ eşlik edecek. “Yollarda… Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri” adı altında düzenlenen hafta kapsamında konserler, atölye çalışmaları ve sergiler de yer alacak. Kentlerdeki yerel halka Avrupa’da güncel sanat alanındaki gelişmeler ve yeniliklerle tanışma olanağı sunan projenin Türkiye turu, 13 Nisan 2010 tarihinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek özel bir gala ile son bulacak.
“European Literature Goes to Turkey - Turkish Literature Goes to Europe” projesinin 4 Mayıs 2010 tarihinde başlayacak 8 Avrupa ülkesini kapsayan Avrupa turunda ise; eserleri daha önce yabancı dile çevrilmiş 16 tanınmış Türk yazar, 7 AB ülkesi ve İsviçre’de, iki dilde okuma günleri gerçekleştirecek. Türkiye’den başarılı müzisyen, film yapımcısı ve fotoğrafçılar, Sofya, Bükreş, Viyana, Zürih ve diğer 2 Avrupa Kültür Başkenti olan Pecs ve Essen’de sanatseverlerle buluşacak. 24 Haziran 2010 tarihinde Brüksel’de tüm Avrupalı ve Türk sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek gala ise, bir yıllık projenin doruk noktasını oluşturacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a medya ilgisi
GHA/Erzurum, yazılı ve görsel yayın kuruluşlarında gezi-yazı, program ...
BSO Sezonu 9 Ekim'de Açıyor
ANKA/Dinleyicilerini Bilkent Konser Salonu, Bilkent Odeon ve Bilkent Erzurum ...
Doğu'da Doğa Festivali coşkusu
İHA/Bu yıl ikincisi düzenlenen Kars-Iğdır Doğa Festivali start aldı. Kuyucuk ...
 
Halk oyunlarında Büyükşehir başarısı
İHA/Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen 'Türkiye ...
Nereden nereye geldik?
GHA/Tanpınar'ın en önemli denemelerin¬den biri olan “Beş Şehir” isimli ...
Doğu’nun büyüleyici doğa görüntüsü
Günün ilk ışıklarının Van Gölü'ne yansıması insanlara seyrine doyumsuz görüntüler sunuyor.
 
Puşkin Erzurum’u anlattı
Rus Yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in, “Erzurum Yolculuğu” adlı eseri, ...
Kırgız-Dadaş buluşması
Etimesgut'ta düzenlenen Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin ...
GHA/EDT sezonu açtı
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), yeni sezona ‘merhaba’ dedi. Demet Çizmeli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva