ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
14 Ekim 2012 Pazar - 02:14

Avrasya Erzurum’da buluştu

Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC) toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın Başkanlığında start aldı.

Avrasya Erzurum’da buluştu

ERZURUM (İHA) - Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC) toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın Başkanlığında start aldı.
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde başlayan toplantının bu yılkı teması: “Yönetiminizin en başarılı projeleri” 14 Ekim’e kadar devam edecek 3. ESRUC Toplantısına Türk Üniversitelerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden 100’den fazla yönetici ve bilim adamının katılıyor.
Toplantı İstiklal Marşının okunması ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri öğrencilerinin sunduğu dinleti ile başladı.
“ÜÇ YIL ÖNCE UZUN BİR YOLCULUĞA BAŞLADIK”
Sempozyumun açılış konuşmasını ESRUC Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptı. ESRUC Toplantılarının bu yıl 3. gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Rektör Koçak, katılımcılara teşekkür etti.
“Üç yıl önce uzun bir yolculuğa başladık” diyen Koçak, kurulan İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumuna, Malezya’dan Hindistan’a, İtalya’dan Fransa’ya, Fas’tan Ukrayna’ya, Azerbaycan’dan Kırgızistan’a kadar geniş bir coğrafyadaki 30 ülkeden 200 üniversitenin üye olduğunu, henüz genç bir oluşum olmalarına karşın, önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.
TOPLANTI SÜRECİ
“Bugüne kadar beş başarılı toplantı yaptık” diyen Koçak, bu toplantıları şöyle sıraladı: “İlk toplantımızda ESRUC’u oluşturduk, kuralları belirledik, Konsorsiyum’u kurduk. Kış Zirvesini yaptık. Turizm, Biyo-Çeşitlilik ve Küresel Değişimler temalı toplantıları düzenledik. İpek Yolu Medeniyetler Formu çerçevesinde Doğu Anadolu ve Güney Kafkasya Kültürleri Sempozyumu’nu düzenledik. Trabzon’da 15-17 Ekim tarihlerinde yapılacak Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın, Kurultay Bilim Kurulu Başkanıyım. 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’na katılan siz değerli bilim adamlarıyla birlikte, bu toplantıya da iştirak edeceğiz.”
KONSORSİYUMUN AMACI
Rektör Koçak, Avrasya İpek Yolu Konsorsiyumu olarak bir diğer amaçlarının da ERASMUS gibi Avrasya İpek yolu Üniversiteleri arasında yeni bir oluşum meydana getirmek olduğunu anlattı. Bu bağlamda üye üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğine başlanıldığını da anlatan Koçak, “Afganistan’ın isteği üzerine bu ülke öğrencilerine yüksek lisans ve doktora programları açtık. Hindistan üniversiteleriyle yaptığımız işbirliği sonucu da bu ülkeye İngilizce eğitimi için öğretim üyesi gönderdik. Her geçen yıl bu ilişkilerimiz daha da gelişecektir” şeklinde konuştu.
3. ESRUC Toplantısında Konsorsiyuma üye üniversitelerin arasında eğitim ve bilim ağı oluşturulması, bilimsel proje ortaklıkları, öğrenci ve akademisyenlere burs ve üniversitelerde eğitim imkanı, bilimsel çalışmaların ve projelerin ödüllendirilmesi, hükümetlerin de vereceği destekle İpek Yolu Kamp Projesi’ni hayata geçirmek istediklerini ifade eden Koçak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu yıl ki temamız gereği her üniversite başarılı bulduğu bir projeyi anlatacak. Kuşkusuz bu paylaşımlardan hepimiz istifade edeceğiz; yeni şeyler öğreneceğiz. Bugüne kadar yapılan toplantıların kitapları da yayınlandı. Önemli bir kaynağa sahibiz. Bu toplantının kitabı da en kısa sürede yayınlanacak. Sonraki toplantımızı Ocak ayında Malezya’da yapacağız. 4. ESRUC Toplantısının yeriyle ilgili kararı da Malezya’daki toplantıda almış olacağız.”
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’te, ESRUC Konsorsiyumu Üniversite rektörlerini ve üst düzey temsilcilerini Kuzeydoğu Anadolu’nun en önemli tarih ve kültür şehri Erzurum’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Açılış konuşmalarından sonra toplantının ilk oturuma Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ile Moğolistan Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tumur Ochir Sanjbegz başkanlığında yapıldı. Daha sonra “İpek Yolu Son Kervan” adlı fotoğraf sergisi ile Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim merkezi’nde 55. Kuruluş Yılı nedeniyle özel olarak hazırlanan Hereke tipi halı koleksiyonunun sergi açılışları gerçekleştirildi.
Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC) toplantısı yarın yayınlanacak sonuç bildirisiyle tamamlanacak. Katılımcılar aynı gün Trabzon’a gidecek ve 15-17 Ekim tarihleri arasında bu şehrimizde yapılacak “Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı” na katılacaklar.

 
Bayram yaklaştı, işleri açıldı
 
MÜSİAD ESRUC Heyetini ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum Kültür Şehri’
9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, ERVAK’ı ziyaret etti.
Kurbanlıklar pazara indi
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum'da kurbanlıklar hayvan pazarlarında ...
Kriz Merkezinden meteorolojik uyarı
Erzurum Valiliği İl kriz Merkezi Başkanlığı’nca yapılan meteorolojik uyarı ...
 
Pasinler’de çatı kazası
Erzurum’un Pasinler ilçesinde çatıdan düşen K. A., ağır yaralandı.
Akyel Rektör Koçak’ı ziyaret etti
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin açılışı için Erzurum’a gelen Sayıştay ...
Erzurum için hayırlı adım
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2012-2013 öğretim yılı açılışını Sayıştay ...
 
Akdağ’dan kararlı mücadele
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de insanların yüzde 70 ila 80’inin ...
Akyel’den STK ziyareti
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin açılışına katılmak üzere Erzurum’a gelen ...
Palandökende beyaz ve yeşil buluşması
Palandöken Belediyesi çevre hedefinin, kar ve yeşil örtüyü birleştirmek olduğu vurgulandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva