ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SPOR
20 Şubat 2017 Pazartesi - 01:12

Atlı Kızakta Erzurum damgası

1. Geleneksel Kızak Yarışmalarında ise kulüp olarak dereceye girenlere de kupaları verildi. Bir gün önce yapılan Geleneksel Kızak Erzurum Kızak Yarışlarında 1. Şengel Atlı Spor Kulübü, 2. Dadaş Köyü Spor Kulübü 3. Şah Dadaş Spor Kulübü oldu.

Atlı Kızakta Erzurum damgası

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 1. Ahir Dağı Atlı Kızak Yarışması sona erdi.
TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kastamonu Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı Türkiye Geleneksel Spor Dalları Geleneksel Kızak ve Atlı Kızak Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç, Federasyon Kastamonu Temsilcisi Bünyamin Recep Berberoğlu, Kahramanmaraş Temsilcisi Şahin Hopur ile yüzlerce vatandaşın katıldığı 1. Ahir Dağı Atlı Kızak Yarışması’na 5 şehirden 26 takım yarıştı.
Ahir Dağı Yedikuyular Bölgesi’nde gerçekleştirilen 1. Ahir Dağı Atlı Kızak Yarışması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Açılış konuşmaların da ilk olarak konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yedikuyular Bölgesinin Kahramanmaraş için önemli bir bölge olduğunu işaret ederek:
“Yedikuyular Bölgemizde dün Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası yapıldı. Bugün ise Atlı Kızak Yarışmaları yapılıyor. Ülkemizin çeşitli illerinden buraya gelerek yarışmalara katılan tüm sporcu kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Kahramanmaraş’ımızın Yedikuyular Bölgesi kış turizmi için oldukça elverişli bir bölge ve aynı zamanda kış piknik alanı olabilecek bir bölge. Biz bu bölgede Kayak Merkezi yapacağız. Burada kamulaştırma çalışmaları yoğun bir süreç aldı. Bu çalışmaları bitirdik. Projemiz de tamamlandı ve inşallah Nisan ayında başlamayı düşünüyoruz. Burası çok önemli bir bölge ve sadece Kahramanmaraş için değil civar illerimiz için de önemli bir bölge. Bu bölgemizin Kış Sporları Merkezi haline gelecek. Çok yoğun kar alan bir bölge. Burası Kahramanmaraş’ımızın marka değerini artıracak ve cazibe merkezi haline gelmesinde önemli bir rol oynayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak burada 2500 dönüm alanın kamulaştırmasını tamamladık ve hemen şu tepelerin arka kısmında güzel bir kayak merkezi inşaatına Nisan ayı gibi başlayacağız ve 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca burada siz değerli hemşehrilerimizin piknik yapabileceği çok güzel rekreasyon alanları yapacağız. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte burada 100 dönümlük bir alanda Gençlik merkezi kuracağız. Yazın şehrin sıcak havasından bunalan insanlarımız 15 dakikalık bir yol mesafesi ile buraya gelerek hem piknik yapabilecekler hem de dinlenebilecekler. Ben bugün yarışmalara katılan tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Daha sonra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, birer selamlama konuşması yaparak yarışmacılara başarılar dilediler.
Yarışmaya katılacak atlı kızakların seromonilerinin ardından yarışmalar başladı. Ankara, Erzurum, Erzincan, Kastamonu ve Kahramanmaraş’tan katılan yarışmacılar zamana karşı kırbaç vurdular.
Yapılan yarışmaların sonunda Atlı Kızak Yarışmalarında dereceye girenlere madalyaları ve kupaları verildi.
Atlı Kızak Yarışmasında dereceye girenler; 1. Ali Aksakallı - Şengel Atlı Spor Kulübü, 2. Yusuf Özdemir - Erzurum Kombine Gençlik Kulübü ve 3. Hatem Yıldırım - Şahdadaş Atlı Spor Kulübü olurken, Kahramanmaraş’tan yarışmalara katılan yarışmacılar arasında ise 1.Özkan Eşin-Hartlap AliDoğan Spor Kulübü, 2. Cengiz Özer - Kahramanmaraş Binicilik Spor Kulübü ve 3. Ahmet Aytemiz - Hartlap Ali Doğan Spor Kulübü oldu.
1. Geleneksel Kızak Yarışmalarında ise kulüp olarak dereceye girenlere de kupaları verildi. Bir gün önce yapılan Geleneksel Kızak Erzurum Kızak Yarışlarında 1. Şengel Atlı Spor Kulübü, 2. Dadaş Köyü Spor Kulübü 3. Şah Dadaş Spor Kulübü oldu.

 
Bakan Arslan YHT hedefini açıkladı
 
EYOF Sokağı’nda Orta Oyunu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Vallahi olacak, Billahi olacak..’
Erzurumspor 10 kişi tamamladığı Ofspor maçını son dakikada kazandığı ...
EYOF 2017'de , Sağlık hizmetleri başarısı
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF) 13 ilden; 54 doktor, ...
EYOF 2017 Madalya sıralaması açıklandı
Türkiye madalya sıralamasında Belarus, Hırvatistan, Estonya, İngiltere ...
 
Palandöken Hatay'ı 3-1'le geçti
Voleybol Erkekler 1.Ligi B grubunda mücadele eden Palandöken Belediyespor, ...
‘Şampiyon Ol’ Projesine EOC’den tam not
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin sosyal sorumluluk projesi ...
Pagnozzi: 'EYOF 2017 Erzurum, en iyi EYOF'
EYOF 2017'de yarışmalar tamamlanırken, organizasyonun kapanış basın toplantısı ...
 
EYOF 2017 Erzurum'da son gün
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali bugünkü müsabakalarla son erdi. EYOF ...
Kapanışı Rusya yaptı
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, Rusya'nın kazandığı altın madalyayla sona erdi.
117.5 metre atlayışla rekor geldi
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde kayakla atlamada son madalyalar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva