ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SPOR
29 Eylül 2014 Pazartesi - 11:31

Atletizme bilimsel yaklaşım

IAAF ve TAF tarafından ortaklaşa düzenlenen Çocuk Atletizmi Gelişimi Semineri, Atatürk Üniversitesi’nde yapıldı. İlk gün teorik bilgilerin sunulduğu seminerde ikinci gün uygulama çalışmaları yapıldı.

Atletizme bilimsel yaklaşım

GHSİM/ERZURUM
 Uluslar arası Atletizm Federasyonları Birliği(IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Çocuk Atletizm Gelişim  seminerleri Erzurum’da  yapıldı.  2 gün süren seminerde ilk gün Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda teorik dersleri verilirken, ikinci gün Spor Salonu’nda uygulama eğitimi verildi. Çocuk atletizmi için Erzurum’a gelen Eski Mille Atlet ve Uzman eğitimciler,  Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencilerine tecrübelerini aktardı. Çocukların spora kazandırılmasını amaçlayan proje IAAF ve TAF tarafından ortaklaşa hazırlandı.
GELECEĞİN ATLETLERİ İÇİN DİNLEDİLER
 Küçük yaştaki çocuklara sporu aşılamak ve atletizmde uluslar arası başarılar elde etmek amacıyla düzenlenen seminerlere Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri katıldı.  Katılımcılar, geleceğin şampiyonlarını bilimsel olarak yetiştirmek için uzmaları can kulağı ile dinledi. Sabah saatlerinde başlayan seminere açılış konuşmasını yapan Eski Milli Atletlerden Necdet Ayaz, çocukların sporla tanışması ve vatana hayırlı evlatlar yetiştirilmesi için bu projenin çok önemli olduğunu söyleyerek, çocuklara verilecek eğitimlerin daha hassa olduğunu aktardı. Ayaz, “ Bu program Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği çocuk atletizm projesinin programıdır. Haziran 2014’ten itibaren 5 ilde organize ettik. Şimdide Erzurum’dayız. Eski Milli Atlet ve Eski Gençlik İl Müdürü ve çocuk atletizmi koordinatörüyüm. Çocuklarımızın sporla tanışması onlarına vatanını milletini koruyan sağlıklı bireyler olması için gerçekleşen bir projedir. Bu seminerde BESYO son sınıf öğrencilerinin çocuk atletizmcilere verecekleri eğitim türleri anlatılacak. Bunun için Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hacı Ahmet Peker, Erzurum’a gelerek seminerini verdi. Umarım faydalı olur” dedi.
 ERZURUM’DAKİ İLGİ SEVİNDİRDİ
 Proje kapsamında verdiği desteklerden ötürü Atatürk Üniversitesine teşekkür eden Ayvaz, doping sorununa da dikkat çekerek öğrencilere bu yönde de eğitimlerin verileceğini ifade etti. Ayvaz; “Ülkemizde doping denen sıkıntıyı sıfıra indirebilmek için seminerlerimize bunun zararlarını anlatan bir programda koyduk. Bunu da Prof.Dr.Rüştü Güneş anlatacak. İlk defa üniversite BESYO son sınıf öğrencileriyle bu programı gerçekleştiriyoruz. Çünkü Elazığ da 400 e yakın kardeşimiz katılınca amaçtan uzaklaşacağımızdan kaygılandık. Bu nedenle yaptığımız değerlendirme sonucu heyecanları dorukta olan son sınıf öğrencilerine yönelik daha etkili olacağını düşündük. Bunun için tüm üniversiteye yazılarımızı yazdık. İlk talebi Atatürk Üniversitesi verdi. Bu ev sahipliğini yapanlara teşekkür ediyorum. Amacımız bu çocukların sporla tanıştırılmasıdır. Hem başarılı sporcu olmasına katkı sağlamak hem de sağlıklı bireyler olmasıdır. Bu gençlere çocuk antrenörlüğünün nasıl yapılacağını öğreteceğiz. Çocuklar bizim her şeyimiz. Geleceğimizin teminatıdır” diye konuştu. Gün boyu devam eden programı BESYO son sınıf öğrencileri dikkatle dinledi. Uzmanlar ve eski milli atletlerin katıldığı seminerler, çocuklara yönelik eğitimlerin yanı sıra doping uygulamalarına da yer verildi.
 MİNİK YÜREKLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
 Erzurum’da iki gün süren seminerin dün öğleden sonraki bölümünde minik öğrencilere uygulama eğitimi verildi. Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan uygulamalarda BESYO son sınıf öğrencileri, ilk gün teorik olarak öğrendikleri bilgeleri minik sporculara uygulama yaptırarak gösterdi. Minik sporcular yaptıkları hareketlerle alkış aldı. Eski Milli Atletlerden Necdet Ayaz, “Bize bu ortamı sağlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a ve IAAF yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi. Dün yapılan uygulama eğitimini TAF Teknik Kurul Üyesi Hanifi Aslantürk,  Milli takım antrenörü Nihat Bayburt,  BESYO Öğretim Görevlisi Elif  Şıktar  ve Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık ile diğer yetkililerde izledi.

 
ATAÜNİ’de Mimarlık Semineri
 
KÜNİB’ten ‘İnsanlığa Saygı Duruşu’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kupa’da Mavi-Beyaz heyecan
Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Kura Çekimi yarın yapılacak. Erzurumspor, ...
Erzurumspor'dan 2'inci deplasman galibiyeti
Evinde maç kazanamayan Erzurumspor deplasmandaki galibiyet serisini sürdürüyor. ...
Ankara Demirspor liderliğini sürdürdü
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü Gurupta 4’üncü hafta karışlaşmaları tamamlandı. ...
 
GHSİM’de Taşkesenligil dönemi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine Fuat Taşkesenligil atandı.
3’üncü gurupta Kupa başarısı
Spor toto 3’üncü Lig 3’üncü guruptan 11 takım Türkiye Kupası 2’inci tur ...
Dadaş hakeme övgü yağıyor
Galatasaray-Sivassop maçını yöneten Erzurumlu hakem Volkan Bayarslan, ...
 
Palandöken Süper Kupa’ya kötü başladı
Voleybol Süper Kupa 1. Etap Maçında Erkekler B Grubu'nda, Erzurum Palandöken ...
Erzurumspor 2’inci torbada
Türkiye Kupası 3. tur kura çekimi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve ...
Erzurum’da IAAF Projesi
Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri, Erzurum’da yapılacak
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva