ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>SPOR
1 Aralık 2009 Salı - 00:01

Atlayan kayakçı caddeye düşer mi?

ERZURUM(CİHAN)- Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) kapsamında yapılan atlama kuleleri Erzurumluların kafasında soru işareti oluşturuyor. Kulelerin caddeye çok yakın olduğunu gören Erzurumlular, atlama yapan sporcuların caddeye düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Erzurum'u ziyareti sırasında tesisleri incelerken aynı soruyu yönelttiği öğrenildi.

Atlayan kayakçı caddeye düşer mi?

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) kapsamında yapılan atlama kuleleri Erzurumluların kafasında soru işareti oluşturuyor. Kulelerin caddeye çok yakın olduğunu gören Erzurumlular, atlama yapan sporcuların caddeye düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Erzurum'u ziyareti sırasında tesisleri incelerken aynı soruyu yönelttiği öğrenildi.
//İLGİNÇ YAKLAŞIM
Erzurum'da 2011'de yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yapılan atlama kulelerinin Refik Saydam Caddesi'ne yakınlığı, buradan geçenlerin aklına, sporcuların caddeye düşüp düşmeyeceği sorusunu getiriyor. 22 Temmuz tarihinde Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 2011 tesislerini incelediği sırada; buradan atlayacak sporcuların söz konusu caddenin üzerine düşüp düşmeyeceğini merak ettiği belirtildi.
//NASIL ATLAYACAKLAR?
Birçok vatandaşın kafasına aynı sorunun takıldığı dile getirilirken, vatandaşların bu şüphesi, atlama kuleleri dolaştırılarak gideriliyor. Vatandaşlara tesislerde atlamanın nasıl yapılacağı, en uzun atlama rekorunun kaç metre olduğu ve bu atlamaların sanılanın aksine paraşüt veya benzeri bir araçla olmayacağı ifade ediliyor.
//ÇİNTIMAR AÇIKLIK GETİRDİ
Konuyla ilgili bilgi veren Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kulelere karşıdan dikey bakıldığı zaman mesafenin çok kısa gibi gözüktüğünü dile getirdi. Birçok vatandaş gibi üst düzey bürokratın da bu konuyu merak ettiğini dile getiren Çintimar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aynı soruyu sorduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün, konuyla ilgili bilgilendirildiğini ifade eden Çintimar, aynı sorunun çok sayıda vatandaşın aklına geldiğine dikkat çekerek, telefonla arayan meraklılara atlamaların nasıl gerçekleştirileceği hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
//KULE İLE YOL ARASINDA 470 METRE VAR
Mesafenin kısa gözükmesinin bir göz yanılması olduğunu ifade eden Çintimar, kuleler ile yol arasındaki mesafenin 470 metre olduğunu belirtti. Dünyada hiç kimsenin bu uzunlukta bir mesafeyi atlayamadığının altını çizen Çintimar, hatta bu mesafenin yarısının bile atlanabilecek bir uzunluk olmadığını dile getirdi. Bir sporcunun gerçekten bu mesafeyi atlayıp caddeye düşmesinin Erzurum için çok büyük bir tanıtım olacağını söyleyen Çintimar, "Keşke biri gerçekten yolun üzerine kadar düşebilse de Erzurum aynı saniyede tüm dünyada tanınsa. Böyle birşey mümkün değil, bu kuleler olimpiyatlara uygun yapılmış ve büyük olimpiyatları da kaldıracak seviyededir. Kulelerin yapımı tamamen bunların kontrolörleri, dünyada bu işin sahibi olan Kayakla Atlama Federasyonu'dur. Bu federasyon, kulelerin yapımının ve yerinin çok mükemmel olduğunu belirtti." dedi.
//ÖZEL BİR KAYAK   KULLANILIYOR
Atlama kulelerinden özel bir kayakla atlanacağını ifade eden Çintimar, kayma yol uzunlukları 95 ve 125 metre olan iki yarış ve 20, 40, 60 antrenman olmak üzere toplam beş kule olduğunu belirtti. Sporcuların yarış kulelerinden kayıp kopma noktasından uçtukları mesafelerle derecelendirileceklerini ifade eden Çintimar, "Kulelere dikey bakıldığından mesafe kısa gibi gözüküyor. Oysa ki burada ciddi bir mesafe var. Bizim kulelerin benzeri yerlerden en fazla atlama uzunluğu yaklaşık 142 metre civarındadır." ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çim Hokeyi’nde marka başarı
İHA/Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün spora teşvik çalışmaları kapsamında ...
2011 için yarıştılar
İHA/Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun 2009 yılı faaliyet programında ...
Voleybol’da Oltu damgası
Erzurum’da yapılan Gençler Erkekler Voleybol Müsabakası’nda Oltu Yusuf Ziyabey Lisesi Şampiyon oldu.
 
Öğretmenler için koştular
Erzurum’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ...
Palandöken, Erciyes'i devirdi
İHA/Aroma Bayanlar 3. Liginde mücadele eden Erzurum Gençlik Spor Voleybol ...
Buz Hokeyi’ne yoğun ilgi
İHA/Erzurum’da 2011 Üniversite Kış Oyunları kapsamında yapılan Buz Hokey ...
 
2011 Koordinatörlüğü personel alacak
İHA/Erzurum’da yapılacak olan 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları kapsamında ...
Eskrim İl Şampiyonası tamamlandı
Eskrim Atatürk Kupası İl Birinciliği Yapıldı .
Düşüyoruz, kurtaran yok mu?..
TFF 2. Lig 3. Grup'ta Erzurumspor, Cemal Gürsel’de oynadığı Akçaabat Sebatspor ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva